forbruker

Ikke bare vin på Lanzarote!

IKKE BARE VIN PÅ LANZAROTE!

Tekst/foto: Asgeir Johnsen, bryggeriene

Ikke mange er klar over at det finnes to ølbryggerier på Lanzarote.

Ett av bryggeriene heter Cerveza de Lanzarote NAO, og ligger inne i Arrecife. På stedet finner man både bryggeri og ølpub. Det andre byggeriet heter Cervecera Malpeis, som ligger i hovedgaten i landsbyen Tinajo. Der finner man en bryggeripub.

Foto: Asgeir Johnsen

Dette er to minibryggerier i en heller liten målestokk. De er bygget opp slik vi kjenner bryggeriene i Norge. Produksjonen foregår i store kjeler av rustfritt stål.
Først renses vannet, for her må det være rent. Det brukes store mengder vann, både til brygging og kjøling.
Alle råvarene som brukes til bryggingen må importeres til Lanzarote, og de fleste ingrediensene kommer fra Belgia.

Ølet som brygges her er av typen ALE. Dette er en Lager, som ikke krever modning før den tappes på flasker eller fat.

NAO er nok den største av disse, og produserer omlag 5000 liter øl i måneden. Dette blir igjen til 7–8 forskjellige ølsorter med spennende smaker.

Foto: NAO

Her er det bare å reise inn til hovedstaden og sette seg godt til rette for litt ølsmaking. Ølet til NAO finnes også på flasker i noen supermarkeder og restauranter. Man finner ølet blant annet på restauranten «Hi Life» i Puerto del Carmen.
Ved å gå inn på nettsiden til NAO opplyses man  både om adresse og åpningstider. Nettsiden finner man ved å klikke HER.

MALPEIS i Tinajo er også verd et besøk.

Foto: Asgeir Johnsen

Her er den månedlige produksjon på mellom 7000-8000 liter, og bryggeriet planlegger å utvide produksjonen når sommeren nærmer seg.
Her var det 5-6 ulike sorter man kunne smake på. Noen var mørke i fargen, noen hadde en rødlig farge, og vi fant også lyst øl. Det meste var ukjente ølsmaker, men det er alltid spennende med noe nytt!

Foto: Asgeir Johnsen

Ølet fra MALPEIS finnes ikke i butikk, men selges på de fleste turistdestinasjonene på øya, blant annet på en del restauranter og barer.
Den norske bareieren Tina i baren «Tinando» på gågata i hovedstaden Arrecife forteller til Lanzaroteposten at der selges både NAO ig MALPEIS.

Bryggeriet Malpeis er åpen hver dag unntatt søndag og mandag. Går man inn på nettsiden deres finner man de nødvendige opplysningene der. Nettsiden finnes HER.

Begge bryggeriene kan besøkes for en omvisning, men det må planlegges på forhånd.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast