nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 23.mars 2023

Det blir varmere!
Playa Flamingo i Playa Blanca. Foto: turismolanzarote.com

I dag torsdag melder det spanske værinstituttet AEMet at det vil bli opp til 30 grader på Lanzarote. De høyeste temperaturene vil man finne i de indre strøkene på øya. Samtidig blir det en lett dis enkelte steder.

Flere bruker bussen på Lanzarote
Foto: intercitybus.com

I fjor fraktet de offentlige bussene fra selskapet InterCity Bus 5,14 millioner passasjerer på øya. Det betyr i gjennomsnitt 14 000 passasjerer hver dag. Dette er rekord.

Den mest populære strekningen er fra Puerto del Carmen via hovedstaden Arrecife til Costa Teguise. Analyser viser at mange av de som brukte denne ruten var turister.

– De nye tallene er positive for miljøet, sier buss-selskapet, men det setter også et stort press på oss når vi ikke har nok sjåfører og busser til å frakte alle de som vil reise med oss.

De siste ukene har klagene blitt mange på grunn av fulle busser som må kjøre forbi holdeplasser, og busser som ikke klarer å følge tidsplanen.
Problemene har økt spesielt etter nyttår, da innbyggerne kunne reise gratis med bussene etter spesielle retningslinjer.

Det kan bli streik blant buss-sjåførene på Lanzarote
Foto: Bjørn Sten

Som skrevet ovenfor er det mange problemer med buss-trafikken på Lanzarote, og verre kan det bli.
Nå truer nemlig to av fagforeningene for sjåførene med streik fra 3.april, i selveste påskeuka.
Det er varslet at 120 sjåfører tas ut i streik fordi deres lønnskrav og krav om bedre organisering av hviletidene har blitt avslått.
Det protesteres også mot at sjåførene må starte arbeidsdagen fra forskjellige steder på øya, uten å få dekket diett og utgifter til drivstoff.

Fagforeningene lover at «et minimum av bussreisene vil gå som normalt». Lengden på en eventuell streik er ennå ikke bestemt.

Unge kan søke om finansiell hjelp til å kjøpe sin første bolig
Ill.: pixabay.com

En statlig organisasjon, Kanariøyenes boliginstitutt (ICAVI) har fått tre millioner euro til rådighet slik at man kan hjelpe unge under 35 år til å kjøpe sin første bolig.
Subsidiene består av 11 000 euro til hver søker. Kravene er at den årlige inntekten er under 23 734 euro, og at prisen på boligen ikke må være høyere enn 120 000 euro.
Videre må man ha signert et boliglån som dekker 50 prosent av kjøpesummen, og man må bo i boligen i minst fem år.

Interesserte kan søke via denne nettsiden: ICAVI .

«Muffins-former» forvirrer innbyggerne i Arrecife
Foto: Gazettelife.com

Disse «muffins-formene» (noen kaller de sandkakeformer) har den siste tiden blitt utplassert i rundkjøringer og på enkelte fortau i hovedstaden Arrecife.
Flere av innbyggerne i byen har klaget over at disse «formene», som noen kaller «Magdalenas» (muffins på spansk), utgjør en fare i trafikken, mens andre har sagt at de liker dem.

Nå har ordføreren i byen, Astrid Pérez gått ut med en forklarende melding om at disse «muffins-formene» skulle forestille toppen av en vulkan…men ved en misforståelse ble de plassert feil vei!
Det foreligger ingen planer om å snu disse igjen, da det kan skade «formene». Og ennå er det ei uke igjen til 1.april…

Restauranten «Casa Cabana» i Puerto del Carmen selges

Tekst og foto: Terje Jansson

«Casa Cabana» i Puerto del Carmen

Den populære restauranten «Casa Cabana» i Calle Teide, rett opp fra Gamlebyen i Puerto del Carmen skal selges i løpet av våren.
Det britiske ekteparet Jeremy and Kim har drevet restauranten i 17 år, og før det drev de en annen restaurant litt lenger bort i gata i fem år.

«Casa Cabana» er en svært populær restaurant, ikke bare blant britene, men mange nordmenn har den som sitt favorittsted. Det er alltid fullt her, og ikke lett å få bord. Derfor er det lurt å bestille bord flere dager i forveien.

Kokken Jeremy har «Biff Wellington» som sin signatur-rett, den samme som stjernekokken Gordon Ramsey har.

Favoritten er lam fra New Zealand!

Vi har vært i denne restauranten mange ganger, og mener at det beste man kan spise her er lamme-rack, New Zealand-lam med sherrysaus, tre slag grønnsaker som ikke er overkokt, potetpuré, og i tillegg litt rødvin. Det smaker himmelsk!

Det blir spennende å se hva som skjer videre med restauranten.

Sjømannskirken informerer

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast