Nyheter:Puerto del Carmenturister

For første gang til Puerto del Carmen? Her er en guide, spesielt hvis du reiser med små barn

Å reise på ferie til et nytt sted kan være litt skummelt, spesielt hvis du reiser med små barn.
Nettavisen Lanzarote Information ble kontaktet av en familie med små barn, og de lurte på hva som ventet familien når de nå skulle feriere i Puerto del Carmen for første gang.

Puerto del Carmen har en åtte kilometer lang strandlinje med sandstrender. Sjøen her er vanligvis rolig, og det er badevakter i tjeneste og toaletter for gjestene.

Midt i Puerto del Carmen finner man den populære stranda Playa Grande.

Playa Grande. Foto: Tias kommune

Der finnes det mange solsenger slik at barna slipper å ligge direkte på sanden, og sengene er utstyrt med parasoller.
Stranda er likevel så stor at man kan lage sin egen lille leir og kanskje sette opp et lite strandtelt. Pedalsykler i mange former kan leies, og man kan også leie jetski i nærheten. Rett opp fra stranda finner man flere butikker, barer, kafeer og restauranter som serverer frokost, lunsj og middag, mange med barnemenyer og barnestoler som gjør måltidet til en fryd.

Litt lenger sørover langs Avenidaen ligger den mindre stranda Playa Chica, ei strand som er populær for dykkere.

Playa Chica. Foto: Knut Erik Jensen

Et bra tips er å ta med litt brød ut i vannet, og da kommer fisken og spiser brødet rett fra hånden! Foreldre og eldre barn vil kanskje like noen av vann-aktivitetene som tilbys på Playa Chica, som paraseiling, bananbåt og jetski.

Ingen ønsker at noe skal gå galt under ferien, men skulle noen bli syk ligger det private sykehuset Hospiten i Puerto del Carmen.
For å bli behandlet der må man ha gyldig reiseforsikring. Det er også et offentlig helsesenter i byen hvor man kan bruke det europeiske helsetrygdkortet sammen med passet. Et større legesenter i landsbyen Tias er åpen hele døgnet, hele uka. Denne behandlingen er gratis. Kreves en ytterligere behandling kan det være lurt å dra til det offentlige sykehuset i Arrecife.

Den flotte strandpromenaden som går langs sjøen gjennom hele Puerto del Carmen er fin for spaserturer. Familiesykler kan også leies, hvor familier fra en opp til fem personer kan sykle sammen under en liten baldakin.

Ikke langt fra Avenidaen mot Gamlebyen ligger ett av øyas største shoppingsentre, Biosfera.

Utekinoen på Biosfera shoppingsenter. Foto: Rooftop Cinema

Der finner man på toppen av senteret en utekino med mange aktiviteter som minigolf, 6D-simulatorer, og noen ganger en skøytebane. På senteret finner man også egne lekeplasser for barn, under tilsyn. Hver søndag er det levende musikk på taket fra kl.13.

En populær familieutflukt er å dra til havna Puerto Calero litt sør for Puerto del Carmen.
Der finner man den gule undervannsbåten som tar gjestene med ned til over 30 meters dyp for å se fisker bli matet. Man kan også se fantastiske «skipsvrak» på bunnen. Alle barn over to år kan bli med på et dykk. Det er gratis buss fra Puerto del Carmen og tilbake igjen når billetter kjøpes på forhånd. De fleste hotell-resepsjoner og salgssteder som «Touristicket» selger billetter til utflukter.

Et annet populært sted å tilbringe en hel dag er dyreparken Rancho Texas Park i Puerto del Carmen.

Den hvite tigeren på Rancho Texas. Foto: Knut Erik Jensen

Familiene kan rusle rundt i parken og se på nært hold hvite tigere og bisoner, og oppleve flotte show med sjøløver, delfiner og papegøyer. Man kan ri på ponnier, og slappe av i et fantastisk basseng. Det går gratis buss til Rancho Texas på formiddagen og tilbake igjen på ettermiddagen.
Bestiller man billetter via nettsiden Rancho Texas Lanzarote, får man informasjon om når bussen går, og hvor den stopper.

I Puerto del Carmen er det mange hyggelige restauranter som setter pris på at også de yngste barna er med og spiser. Det kan lønne seg å ta en liten ettermiddagshvil for å ta med barna på restaurant en kveld eller to.

Husk at solen er sterkest og varmest på ettermiddagen, så et forslag er å dra på stranden tidlig om morgenen eller seint på ettermiddagen, som mange av de lokale innbyggerne gjør.

Det er firmaer som låner ut utstyr for babyer dersom du vil minske bagasjen din mens du reiser.
Dette er lurt å ordne med på nettet FØR du drar slik at barnevognen eller barnesetet er klar til bruk ved ankomst. Easyhire  og Rent it Quick er to firmaer som leier ut utstyr.
Supermarkedene og apotekene selger bokser med tørrmelk fra Nesle, Milupa og Hero, og også andre matprodukter for de aller minste. Bleier fra Dodot og Huggies finnes også.

Lanzaroteposten har laget en egen oversikt over butikker som selger glutenfrie varer, og også en oversikt over vegetariske og veganske restauranter på Lanzarote.

Puerto del Carmen er et turiststed som er perfekt året rundt, 15 minutter unna flyplassen, og er et godt valg for den første ferien på Lanzarote.

Det er også lurt å lese «Lanzarote for nybegynnere«, som man finner øverst på denne siden, eller ved å klikke HER.

Har du tips du vil gjerne anbefale til familier som ferierer i Puerto del Carmen før første gang, eller andre steder på Lanzarote?
Vær fri til å bruke kommentarfeltene på Facebook!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast