nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 20.februar 2023

Kraftig smell skremte folk i Playa Blanca

Fredag ettermiddag hørte mange sør på Lanzarote og nord på naboøya Fuerteventura et kraftig smell.
Flere ringte politiet for å finne ut hva dette var. Det gikk ikke mange minutter før «ekspertene» på Facebook kunne fortelle at dette var et jordskjelv, noen mente at det var et jetfly som gikk gjennom lydmuren, og noen klarte å skrive at det var en metor som hadde ramlet ned.

Myndighetene kunne etter hvert berolige innbyggerne med at dette var en stormkjerne, altså det vi noen ganger kan kalle et tordenskrall eller et tordenbrak…hverken mer eller mindre. Så da vet vi det.

Siste uke snødde det på Gran Canaria og Tenerife
Sånn så det ut i høyden på Gran Canaria torsdag. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Det snødde kraftig i høyden på både Gran Canaria og Tenerife sist torsdag. Visste du at det eksisterer en skiklubb på Gran Canaria? Den er virksom bare tre dager hvert år, sies det…

Gamle flyktningbåter fjernes fra strendene
Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har satt i gang et prosjekt for å fjerne båter og restene av båter som har ankommet Lanzarote med flyktninger de siste tre årene.
Presidenten på Lanzarote, Maria Corujo holdt en tale da prosjektet ble presentert. Hun sa at når dette prosjektet settes i gang, må vi ikke miste vår menneskelighet:

Desperate mennesker har reist med disse båtene, alle på jakt etter en bedre framtid mens de risikerte livet sitt, og noen ganger mistet livet. Vi er forpliktet av menneskerettighetene å behandle disse menneskene med verdighet når de ankommer våre strender, sa presidenten.

Flere av båtene er strandet på områder hvor det er umulig å komme til med kjøretøy. Disse blir demontert, og skal fjernes sjøveien.

I første omgang fjernes åtte båter: En båt på øya Montaña Clara, og en ved Costa de Soo, Carletón Blanco, Caleta de Mero, Punta del Palo, og tre på La Graciosa.

Flere biler på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Ved utgangen av 2022 var det registrert 137 528 kjøretøy på Lanzarote. Dette er en økning på 3,9 prosent fra året før, i følge tall publisert av datasenteret på øya.
Det er over 93 000 personbiler, 31 000 laste-og varebiler, 9200 motorsykler, 460 busser, og 270 traktorer.

De fleste kjøretøyene, over 48 000 befinner seg i hovedstaden Arrecife. Deretter følger San Bartolomé kommune med 23 000 kjøretøy, og Tias kommune med Puerto del Carmen 22 300 kjøretøy.

Sjømannskirken informerer om loppemarked

Nå nærmer det seg vårt årlige vårmarked, som arrangeres 4. mars på kirka! Vårmarkedet er et av våre viktigste arrangement i løpet av året for å skaffe midler til drift av kirka vår.

Har du noen fint brukte lopper eller klær du ikke lenger har bruk for, og kunne tenke deg å forære dette til oss, så tar vi imot i åpningstiden på onsdager og fredager kl. 11-16.

Lanzaroteposten legger til at dersom kofferten begynner å bli ganske tung før man reiser nordover igjen…da kan kirken være en mottaker av saker og ting man ikke ønsker å ta med hjem!
Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.
Lanzarotes største karnevalsopptog i kveld!
Fra karnevalsopptoget i hovedstaden i 2020. Foto: arrecife.es

Kl.18 i kveld mandag starter Lanzarotes største karnevalsopptog sin ferd gjennom hovedstaden Arrecife!
Opptoget starter ved fotballstadion, og beveger seg sakte, men sikkert langs Via Medular, omkjøringsveien fram mot festplassen like ved regjeringsbygget Cabildo.
Den offentlige bussen stopper like ved regjeringsbygget, og kjører man bil er det stor parkeringsplass langs hovedgata Via Medular når man kjører inn i byen fra sør.

Onsdag kveld kollapset en del av en tribune på festplassen for karnevalet i Arrecife. Tre personer ble lettere skadet. De ble alle kjørt til sykehuset, og to av de involverte ble skrevet ut morgenen etterpå. Nå er tribunen reparert, og er trygg når folk står på den.

Karnevalsaktiviteter for de yngre i Tias

Denne uka er det vinterferie for skolene på øya. Noen kommuner tar fri hele uka (Tias) , mens andre (Arrecife) tar fri tre dager.
I morgen tirsdag er det som regel «fridag» for ansatte ved offentlige kontor og banker…man må jo puste ut etter feiringen dagen før!

Tias kommune arrangerer karnevalsaktiviteter for barna i alderen 3 til 14 år fra kl.9 til 14 hele denne uka…når de voksne er på jobb!
Det blir verksted, det skal lages ting, blant annet karnevalsdrakter, med mer.
Aktivitetene foregår i kultursenteret La Tiñosa ( CSC La Tiñosa) i Gamlebyen i Puerto del Carmen.

Stengte gater i Puerto del Carmen lørdag 25.februar
Foto: turismolanzarote.com

Allerede nå har Tias kommune sendt ut et varsel om stengte gater i Puerto del Carmen lørdag 25.februar, dagen da den store karnevalsparaden går langs hovedgata Avenida de las Playas.
Fra kl.15 til 23 stenges avenidaen helt for trafikk, og parkerte biler må fjernes. Fra kl.17,30 til 23 stenges også gatene Avenida Italia og Avenida Francia.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast