Fredagspilsnyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 17.februar 2023

Hola!

Været har vært et samtaleemne de siste dagene. Sanddis, som heter calima har omringet Lanzarote denne uka…men ikke bare på vår øy. Fuerteventura og ikke minst Gran Canaria har vært plaget av denne sanddisen som kommer med vinden fra vår nabo i øst, Sahara.

Derfor er det trist lesing når britiske turister, hvor skolene har vinterferie denne uka skriver på de britiske Facebooksidene for Lanzarote at de aldri mer vil komme tilbake til Lanzarote, «fordi da de var på Gran Canaria i fjor, var det bare sol og varme der».

Ja, det var det sikkert, men i fjor på denne tiden var det også sol og varme på Lanzarote…så lykke til i letingen etter det perfekte feriestedet…

Lanzaroteposten ble med i Googles nyhetsoppdatering to ganger siste uke!

Skjermbilde fra Google

Det er stas å bli med på denne nyhetsoppdateringen; undertegnede er stolt!

Bergenskalender nr.2 på plass på sykehuset

Foto: Gyrid Nedberge Eilertsen

I januar skrev Lanzaroteposten om Bergenskalenderen som på tradisjonelt vis ble gitt til det offentlige sykehusets apotek i Arrecife av Gyrid Nedberge Eilertsen.

Siste uke var det lungeavdelingen sin tur, og både Manolo (legen) og Teresa (sykepleier) var godt fornøyd med å ha en kalender å henge på spikeren som har vært tom siden januar.
En takk også til Unn og Erling fra Bergen, som flyfraktet kalenderne fra Norge til Lanzarote!

Nå kan man bo i telt på et hustak i hovedstaden Arrecife!

En huseier i Arrecife tilbyr nå gjennom utleieportalen Airbnb folk å leie et telt på tak-terrassen hans for en gjennomsnittpris på 15 euro per natt. De som leier teltet, har tilgang til vertens hus, hvor de kan benytte seg av kjøkkenet, badet, og et oppholdsrom.

Turister som allerede har tilbrakt ei natt på taket, sier at det kan bli kaldt i teltet. De måtte betale fem euro ekstra for et teppe.
Skulle noen av retningslinjene bli brutt, for eksempel forbudet mot røyking, og å holde teltet rent og ryddig kan det bli ei bot på 500 euro.

Velkommen til telt på taket! Foto: airbnb.com

Hvor vanskelig skal det være å parkere?

Foto: Terje Nøttveit

Det er visst ikke lett å parkere på Lanzarote.
Denne bilen ble fotografert av vår leser Terje Nøttveit i Calle Ancla i Puerto del Carmen, en bil som hadde parkert rett over ei rampe som rullestolbrukere kunne benytte. Skiltet er godt synlig, men tydeligvis ignorert av sjåføren. Vi gratulerer!

Finner du rare parkeringer på Lanzarote, kan du jo sende inn et bilde av parkeringen. Bruk epostadressen info@lanzaroteposten.com .

Fire vinprodusenter fra Lanzarote er på plass under Barcelonas vinuke (BWW)

Vinen testes. Foto: BWW 2023

En av verdens største vin-messer foregår denne uka i Barcelona. Over 700 vinprodusenter fra hele verden er samlet der, hvor over 20 000 profesjonelle vin-eksperter fra 79 land skal bedømme de forskjellige vinene.
Fra Lanzarote deltar vingårdene Bodegas El Grifo, Bodegas Los Bermejos, Bodega Vulcano de Lanzarote, og Bodega La Geria.

Denne vinmessen gir de lokale vinprodusentene fra Kanariøyene er unik mulighet til å etablere kommersielle kontakter direkte med importører, distributører og grossister fra hele verden.

Resultatene av vin-bedømmingen vil bli offentliggjort senere. Man kan lese mer om vin-messen HER.

«Symfoniske hager» fortsetter i Kaktusparken lørdag

Konsertserien «Symfoniske hager» fortsetter i morgen lørdag kl.11 i Kaktusparken i Guatiza.

Kvartetten Chimbet skal spille under sin ledelse av saksofonisten Christofer Perez.
På repertoaret står egne låter som er påvirket av kubansk musikk med jazz i midten, og fremfører også melodier av den amerikanske jazz-saksofonisten John Coltrane, den amerikanske pianisten Eddie Palmieri, og den kubanske gruppen Los Muñequitos de Matanzas. Her vil det utvilsomt swinge!

Konserten er inkludert i inngangsbilletten til Kaktusparken. Det blir også konserter i mars, april og mai. Arrangør er regjeringen på øya.

«The Gathering» lørdag kl.16

Collie Farrell & the Gathering

Dette fantastiske bandet spiller lørdag i Mulligan´s Old Town pub. Puben ligger på gata Roque Nublo, gaten ned til havna i Puerto del Carmen.
Dørene åpnes kl.15, og bandet entrer scenen kl.16. Billetter koster 7,50 euro ved døra.

Lanzaroteposten anbefaler å sjekke på forhånd om bandet virkelig spiller…i fjor høst ble en annonsert konsert med samme band på samme stedet avlyst, uten at dette ble annonsert. Flere opplysninger kan finnes på Mulligan´s Facebookside.

Musikk på taket!

Fra søndagens opptreden. Foto: Asgeir Johnsen

Sist søndag var det opp mot 20 norske musikkelskere samlet på taket av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen.
De kom for å høre den irske sangeren Colm Farrell presentere den ene svisken etter den andre, gjort berømt av Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole og andre favoritter.

Det er gratis adgang, og mens musikken spilles serverer hyggelige kelnere drikke og småretter; det er bare å «trykke på knappen» på bordet!

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Etter å ha tatt helgevasken både på kropp og hus etter at sanddisen har herjet på øya, kan turen gå til fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Siste uke var det ikke mange gjester der, da regnet høljet ned rundt kl.19. Vi prøver igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Det er lov å slå ut håret under karnevalet! Kanskje noen kjenner igjen den blå-hårete? Foto: Lanzaroteposten

Det er sesong for karneval på Lanzarote, og på mandag kl.18 kan man se den største karnevalsparaden på øya i Arrecife. Og neste torsdag er man i gang i Puerto del Carmen.
Derfor er det på sin plass med ei ordliste for et vellykket karneval, og den presenteres i morgen lørdag i Lanzaroteposten.
Vet du hva murgas er? Hva med batucadas? Eller comparsas? Svarene kommer i morgen lørdag!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast