nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 14.februar 2023

Helsemyndighetene har igjen sendt ut anbefalinger mot sanddisen
Sanddis på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

De siste dagene har sanddisen (calima) virkelig omfavnet Kanariøyene, spesielt over de tre østligste øyene Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria.
Det kanariske helsedepartementet sendte i går ut følgende råd for personer som er følsomme for denne typen forurensninger, spesielt barn, eldre og personer med kroniske luftveis- eller kardiovaskulære sykdommer:

-Ikke gå ut, og hold dørene og vinduene til husene lukket.

-Rengjør overflatene for støv med fuktige kluter.

-Drikk masse vann.

-Ikke utfør fysiske øvelser ute.

-Hvis luftveissymptomer forverres, ring 112.

Kartet over calima-skyens bevegelser viser at sanddisen vil forsvinne onsdag ettermiddag. Dato og klokkeslett ser man øverst til høyre på illustrasjonen. Kanariøyene ligger i den blå sirkelen:

Kanariøyene ligger i den blå sirkelen. Ill.: apalmet.es

Men så kommer sanddisen tilbake på lørdag…det ser man hvis man klikker på denne linken, og deretter klikker på den blå rubrikken «Iniciar animación». Da ser man sanddisens bevegelser.

Kan få åtte års fengsel for menneskesmugling
Båten kommer inn til Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

I dag tirsdag starter rettssaken mot tre personer som påtalemyndighetene på Lanzarote mener er ansvarlig for å frakte 29 flyktninger fra Marokko til Lanzarote på Kanariøyene.
I følge påtalemyndighetene forlot båten, som var seks meter lang og 2,5 meter bred, byen Safi i Marokko 19.juli 2021, og kom til Lanzarote et døgn senere.

Rettssaken holdes i hovedstaden Arrecife. Tiltalen går ut på » å ha forlangt ulike pengebeløp av flyktningene, frakte disse i en båt uten sikkerhetssystemer om bord, uten redningsvester, og uten mat og vann».
Påtalemyndighetene ber om åtte års fengsel for de tre ansvarlige.

14 personer har fått aktiv dødshjelp på Kanariøyene

I 2021 godkjente spanske myndigheter retten til selv å bestemme når man kunne dø ved hjelp av aktiv dødshjelp fra helsetjenesten.
Siden denne loven ble vedtatt har 14 mennesker på Kanariøyene brukt denne retten til å avslutte livet sitt ved hjelp av medisiner.
Åtte kvinner og seks menn har fått innvilget søknadene sine.

Menneskene som ber om denne hjelpen må være i «lovlig alder, være bevisst når man søker, lide av en alvorlig og uhelbredelig sykdom, eller av en kronisk og invalidiserende tilstand, bekreftet av en lege».
Menneskene som ber om denne hjelpen må to ganger frivillig og skriftlig søke om tillatelse, med minst 15 dager mellom hver søknad.

Ikke siden 2007 har det vært solgt flere boliger på Kanariøyene
Ill.: pixabay.com

Helt siden 2007 har det ikke vært solgt flere boliger på Kanariøyene enn i 2022. 31 000 boliger byttet eier i fjor.

Kvadratmeterprisen gikk opp med over ti prosent sammenlignet med året før, til 1771 euro. Godt og vel 40 prosent av kjøperne fikk hjelp med huslånet sitt via lokale banker på Kanariøyene.
Det er det kanariske instituttet for statistikk som forteller dette.

Flere bussavganger mellom Playa Blanca og hovedstaden Arrecife
Foto: arrecifebus.com

Fra og med i morgen onsdag øker det offentlige buss-selskapet Intercity Bus tilbudet mellom Playa Blanca og hovedstaden Arrecife.

Buss nr. 06, Arrecife-Puerto del Carmen-Playa Blanca, og buss nr. 60, Arrecife-Playa Blanca får flere avganger begge veier.
Dessuten settes en ny rute igang, buss nr. 62, fra Arrecife-Tias-Playa Blanca. To av rutene går via Las Breñas.

Her er den nye rutetabellen, hvor fargene forteller hvilken buss som går hvor og når. Paradas betyr bussholdeplasser:

I dag er det Valentinsdagen!

Dagen i dag står i romantikkens tegn! Dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen skriver i en invitasjon at på Valentinsdagen vil parken vår være full av kjærlighet! ❤ 🐬 Da kan man få tatt bilde sammen med delfinene i parken:

Foto: ranchotexas lanzarote.com

Også flere restauranter på Lanzarote markerer Valentinsdagen, blant annet Hi-Life i Puerto del Carmen:

Nettavisen Lanzarote Information har samlet flere av Valentin-tilbudene som restauranter på Lanzarote har lagt ut på Facebook.
Se disse HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast