Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote: Tirsdag 27.september 2022

Aquapark i Costa Teguise pusses opp i vinter
Foto: aquaparklanzarote.es

Aquapark i Costa Teguise er Lanzarotes største vannpark, og har vært åpen i mer enn 30 år. Når parken stenger i november starter et stort oppussingsarbeide.
Svømmebassengene skal oppgraderes, og det skal bygges et eget område bare for voksne, med blant annet et spa-anlegg.
Parken er stor, den dekker over 22 500 m2, og ligger ikke langt fra golfbanen i Costa Tegyuise.

Området rundt øya La Graciosa ryddet
Dykkere i arbeid. Foto: Cabildo de Lanzarote

Profesjonelle dykkere fra Lanzarote og de andre Kanariøyene samlet seg forrige helg sammen med 80 frivillige på øya La Graciosa for å rydde strandområdene og havbunnen.
I løpet av to dager klarte man å finne mer enn 600 kilo avfall, som bestod av plast, bildekk, jern og annet skrot.

Prosjektet kalles Eco Areas Mar de Todos, og er delvis finansiert av EUs regionale utviklingsfond ERDF og regjeringen på Lanzarote.

Lærere på La Graciosa protester
Båten fra Lanzarote til La Graciosa. Foto: lineasromero.com

Å skaffe seg en rimelig leilighet på øya Graciosa er umulig. Det betyr at vi lærere må pendle fra Lanzarote til La Graciosa hver skoledag, skriver lærerne i en klage til myndighene på Lanzarote.

Øya La Graciosa er ei lita øy nord for Lanzarote, med godt og vel 650 innbyggere. Øya kalles den åttende Kanariøya, og styres administrativt av Teguise kommune på Lanzarote.

Nå krever lærerne på øya å få dekket utgiftene for båtbillettene til og fra La Graciosa. Billettprisene har det siste året økt med ti prosent. Dessuten må de fleste av lærerne kjøre til Orzola fra hjemmet sitt på Lanzarote for å nå båten over sundet til La Graciosa, med stadig økende bensinpriser.
I det siste har flere av lærerne sluttet i jobben sin, noe som selvsagt går ut over kvaliteten på undervisningen, med blant annet stadig bruk av nye vikarer.
Nå håper lærerne at det kanariske undervisningsdepartementet og regjeringen på Lanzarote reagerer på klagen.

Økonomisk støtte til arbeidsledige som blir ansatt av ideelle organisasjoner på øya

Dersom såkalte ideelle organisasjoner, for eksempel hjelpeorganisasjoner, idrettslag, orkester, sjakk-klubber og lignende ønsker å knytte til seg en eller flere arbeidsledige personer som kan arbeide for foreningen, har den statlige kanariske arbeidstjenesten SCE bevilget 3,5 millioner euro (35 millioner kroner) i støtte for å ansette inntil 220 arbeidsledige i forskjellige jobber.
Hvert prosjekt kan få bidrag på mellom 10 900 og 112 200 euro. Pengene skal dekke lønnskostnadene til personer ansatt på hel-eller deltid.

Dette prosjektet er et samarbeide mellom regjeringen på Kanariøyene via SCE, universiteter, som skal stå for opplæringen, og ideelle organisasjoner.

Sjømannskirken informerer
Foto: Liv A Nielsen

Hver tirsdag og torsdag fra kl.11 til 14 er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det serveres nystekte vafler og kaffe, og ofte andre godbiter også.
Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ca 200 m opp fra hovedgata i byen, Avenidaen.

Sjømannskirken melder at julelotteriet er i gang…les mer om gevinster, trekning og hvordan man kan kjøpe lodd HER.

Det skal også i år stemmes over hvilken sjømannskirke som har de beste vaflene. Man kan stemme ved å gå HIT , eller skanne QR-koden på bildet under – så kommer du rett til avstemmingen på Sjømannskirkens hjemmesider.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast