nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 12.september 2022

Obligatorisk bruk av munnbind i Spania…fremdeles!
Foto: pixabay.com

Hvis man tror at det er slutt på bruken av munnbind på Lanzarote, tar man feil!
Det er obligatorisk bruk av munnbind i busser, i taxi, på apotek og legekontor, sykehus og ellers noen steder der flere folk samles.

Undertegnede reiste i siste uke fra Lanzarote til København, og retur igjen med det spanske flyselskapet Vueling, og der måtte munnbind brukes.
Bruk av munnbind på flyreiser varierer fra selskap til selskap, så sjekk med ditt flyselskap før du setter kursen mot Lanzarote.

Den norske nettsiden flysmart24.no har også skrevet om dette.

Nytt tilfelle av apekopper på Lanzarote, mindre koronasmitte

Helsedepartementet på Kanariøyene har siste fredag bekreftet det andre tilfellet av apekopper på Lanzarote, og har samtidig utelukket tre andre som var under utredning.
Så langt har Kanariøyene hatt 163 bekreftede tilfeller med apekopper, hvorav 93 ble oppdaget på Gran Canaria, 63 på Tenerife, fire på Fuerteventura, to på Lanzarote og én på La Palma.

Siden tirsdag er det registrert 225 nye koronatilfeller på Kanariøyene. Nå registreres bare tilfeller på folk over 60 år.
En person på 83 år fra Tenerife døde med korona på sykehuset.
Nå er 89 personer innlagt på sykehus med korona, hvorav seks er på intensiven.

Tørken fortsetter på Lanzarote
Vinranker i La Geria på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Selv om Lanzarote har hatt 30 dager med regn hittil i år, fem dager flere enn i 2021, er MENGDEN av regn mindre enn halvparten av hva som kom ned fra skyene under samme periode i fjor.
Tidligere har tørre år vanligvis blitt fulgt av våte år på Lanzarote. Imidlertid har Lanzarote nå hatt tre år på rad hvor den årlige nedbøren ikke har passert 100 mm. Så langt i år har øya mottatt knapt 50 mm regn.

Vinbøndene har nå gjennom sin forening ropt et varsko om at neste års drueavlinger vil bli ødelagt dersom man ikke starter med kunstig vanning tidlig i oktober.

Ny asfalt for 25 millioner kroner i hovedstaden
Ordføreren i Arrecife t.v og lederen for prosjektet inspiserer arbeidet. Foto: arrecife.es

41 gater i sentrum av hovedstaden og i bydelen Altavista vil nå få nytt asfaltdekke denne høsten, og tidlig i 2023.  Calle’s Portugal, Triana, Paraguay, La Pasionaria, Doctor Fleming og La Inés er noen av de viktigste gatene som blir forbedret.

Som noen lesere kanskje har oppdaget, asfalteres det og pusses opp flere steder på Lanzarote denne høsten. Det er nemlig lokalvalg i mai neste år, og kommunene skal bruke opp budsjettene sine før et eventuelt nytt kommunestyre kommer, og samtidig prøve å gi velgerne et godt inntrykk før valget.

Tilbake til fortiden…på øya La Graciosa
Fra en tidligere ryddetur til La Graciosa. Foto: Lanzarote Limpia

Nå skal deler av øya La Graciosa nord for Lanzarote tilbakeføres til hvordan øya var for 70 år siden.
Det er forskere ved Universitetet i Santiago de Compostela som har valgt fem øyer som skal delta i prosjektet; ei øy i Irland, tre øyer utenfor Vigo i Galicia på fastlandet, og La Graciosa.
Hele prosjektet er en del av et større program som kalles LIFE Insular (liv på øya),  som skal studere virkningene av klimaendringer i området.
Forskerne skal spesielt studere sanddynene på øya, og skal identifisere og fjerne uønskede vekster som har dukket opp de siste 70 årene. Samtidig skal man finne ut hva som må til for å beskytte den opprinnelige floraen.

Kurs i kunstmaling i Tias

Onsdag 5.oktober starter et kurs i kunstmaling i Tias på Lanzarote.

Kurset er for voksne, og vil gå hver onsdag fra 5.oktober av. Det blir et kurs fra kl.11-13 på formiddagen, og et annet kurs fra kl.16.30-18.30 på ettermiddagen, hvis det passer bedre.
Kursstedet er i Centro SocioCultural Los Lirios i Tias, ikke langt fra rådhuset og postkontoret i Tias.
Kursleder er kunstneren Alice Battezzati.
Påmelding og informasjon om priser etc via telefon (0034) 625 678 591. Det er begrenset med plasser, så det gjelder å være rask!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast