nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 11.august 2022

Deler av Avenidaen i Puerto del Carmen stenges i dag torsdag

Fra kl.07 i dag torsdag stenges deler av hovedgata i Puerto del Carmen på grunn av asfaltarbeide.
Den berørte strekningen er fra Calle Cesar Manrique  på Avenidaen fram til Calle Timanfaya.

Calle Princesa Ico i Puerto del Carmen har de siste dagene fått ny asfalt, og man regner med å være ferdig i løpet av dagen.

Nytt parkeringshus i Puerto del Carmen åpnet
Foto: Lanzaroteposten

Parkeringshuset ved det nye SOCO shoppingsenter rett over gata fra Suite Hotel Fariones har åpnet. Det er plass til 346 biler, og er åpent 24 timer. Det er innkjøring fra Avenidaen, og fra blindgaten helt øverst, ovenfor senteret. Det er gratis parkering.

Over 30 bilister anmeldt for kjøring i (be)ruset tilstand
Foto: wikimedia.com

Etter landsbyfestene i La Santa og Teguise i juli hadde politietaten Guardia Civil to store promillekontroller på hovedveiene mot Arrecife og Puerto del Carmen.
Over 30 bilister ble anmeldt for å ha kjørt med promille og/eller i ruspåvirket tilstand, og måtte sette igjen bilen sin etter kontrollen.
Nå skal sakene vurderes av en dommer som bestemmer straffen. Den kan bli tap av punkter på førerkortet, kraftige bøter, og i de verste tilfellene kan førerkortet bli inndratt, med fengselsstraff.
Utenlandske sjåfører ble bøtelagt på stedet.

Tusen planter (geranium) satt ut i hovedstaden Arrecife
Ordføreren i Arrecife, Astrid Pérez til h på bildet. Foto: arrecife.es

Arrecife kommune har plantet tusen gerianier i midtrabatten på en av hovedveiene inn til byen, helt fra Altavista-området til gågata Leon y Castillo i sentrum. -Det skal være hyggelig å komme inn til Arrecife, sier ordføreren Astrid Pérez til lokalavisa.
Man kan se en video fra plantingen helt nederst på kommunens hjemmeside ved å klikke HER.

Playa Blanca har fått overvåkningskamera
Her settes det opp kamera i Playa Blanca. Foto: yaiza.es

Yaiza kommune har nå satt opp ni overvåkningskamera i sentrum av Playa Blanca. Flere kamera står langs hovedgata Avenida Papagayo, og på parkeringsplassen ved Papagayo-senteret. Det er også satt opp kamera ved søppelkassene i Calle El Comedero, fordi naboene har klaget over stadig hærverk i området.
Kameraene er utstyrt med det aller siste innen bilde-oppløsning, rekkevidde og vinkler, og kan også lese nummerskilt på biler som kan identifisere bilsjåfører med onde hensikter. – Kameraene hjelper lokalpolitiet, og er en forsterkning av sikkerheten til publikum, sier ordføreren i Yaiza.

Yaiza kommune bruker tre millioner euro til å reparere veier, gatelys og vannrør

Yaisa kommune med Playa Blanca sør på Lanzarote bruker tre millioner kroner denne sommeren til å reparere veier, fortau, veilys og erstatte ødelagte skilt. 15 gater og veier i kommunen skal bli som nye igjen, sier ordføreren i kommunen, Oscar Noda til lokalavisa.

Ødelagte vannrør skal tas bort og erstattes med nye rør, sier ordføreren, og har engasjert vannverket Canal Gestion til å utføre reparasjonene.

Det første tilfellet av apekopper registrert på Lanzarote

Helsedepartementet på Kanariøyene har denne onsdagen bekreftet det første tilfellet av apekopper på Lanzarote.
Vedkommende som er smittet har milde symptomer, og er isolert i sitt eget hjem.
Tallet på tilfeller som fremdeles er under utredning er redusert til to.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast