Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 22.juli 2022

Hola!

Det er varmt på Lanzarote!
Som en sa det denne uka: Jeg er glad det ikke snør nå…tenk deg å måke snø i denne varmen!

Denne helga blir det enda varmere, sier AEMet, som er Spanias meterologiske institutt. Til og med yr.no melder om 37 grader lørdag og søndag. Vi står han av!

22.juli

22.juli 2014 ble denne rosen plassert på døra til Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det var et par fra Rogaland som ville hedre et familiemedlem som mistet livet på Utøya. –Vi  vil aldri glemme, står det på kortet:

Foto: Lanzaroteposten

 

Vi skal flytte til Lanzarote…

Det hender at Lanzaroteposten får spørsmål om hvordan det er å bo fast på øya…fordi noen tenker på å flytte ned for et år, tre år eller for godt. Dette er et ganske vanskelig spørsmål å svare på, fordi folk har så ulik bakgrunn, ulike forutsetninger, utdannelse, språkkunnskaper, økonomi og så videre.
Jeg velger å sitere den britiske eksperten Lydia Thain, som hjelper utlendinger som tenker på å flytte til Lanzarote:

Husk at språket er forskjellig. Tradisjonene er forskjellige. Været er forskjellig. Lønningene er forskjellige. Arbeidslivet og regler er forskjellige. Humoren er forskjellig. Myndighetene gjør ting forskjellig. Du har ingen før-historie her. De fleste prosesser er forskjellige. Prisene er forskjellige. Varene og andre tjenester er forskjellige.

Tenker man litt på dette, vil dette hjelpe deg å bli mindre frustrert når man flytter til Lanzarote. Man kan aldri forvente at saker og ting er de samme som i ditt eget land. Livet ditt blir garantert ikke helt det samme etter flyttingen.

Konsert med danseoppvisning i Masdache

I kveld arrangeres for sjuende gang musikkfestivalen Festival de la Canción i Masdache.
På scenen står blant annet den unge sangeren Elieser fra Lanzarote, som er kjent fra den spanske utgaven av The Voice, og dansegruppen «Land of Rhythm».
Arrangementet er en del av landsbyfesten Fiestas de la Magdalena.

Jazzfestivalen på Kanariøyene

I dag arrangeres den eneste konserten fra denne jazzfestivalen på Lanzarote.

Avishai Cohen Big Vicious. Foto: Ben Palhov/ECM Records

Det er det amerikanske bandet Avishai Cohen Big Vicious som spiller » en kombinasjon av rockerytmer og jazzimprovisasjon som fungerer like bra i en liten, mørk klubb som den gjør på scenen til en stor friluftsfestival», i følge arrangørene.
Konserten starter kl.20.30 i Plaza de El Almacén, kulturhuset i Arrecife.

Hvit natt i Teguise

For 11.året inviterer landsbyen Teguise til en ettermiddag, kveld og natt man har kalt «Noche Blanca«, Hvit natt.
Da flytter man alle etablissementer ut på gatene;  butikker, kafeer …hele landsbyen blir en friluftsscene som vil presentere kunst, kultur, musikk, kortreist mat og drikke, og mange kler seg i hvitt. Arrangørene venter mer enn 10 000 gjester til festen!

Og som om dette ikke var nok, så er det opera-aften også!

I kinoen i Arrecife er det konsert med to operasangere fra Lanzarote, og en pianist. DET er GRATIS adgang, men billetter må bestilles online HER.

En ulykke kommer sjelden alene…

Fra høyre: En ambulanse, hvit varebil, grå minibuss og en offentlig buss. Alle jobbet hardt i varmen! Foto: Lanzaroteposten

Onsdag var det pannekakedag på restauranten Casa Tina´s i Puerto del Carmen… og der gikk de tom for pannekakerøre…
Mens vi sitter der, rygger en hvit varevogn inn i en grå minibuss rett utenfor. Det smeller bra, og begge kjører inn på bussholdeplassen rett ovenfor Burger King for å fylle ut skadeskjema.

Like bak kommer en av de offentlige bussene. Bussen fikk plutselig problemer med heisen, slik at en av passasjerene som satt i rullestol ikke kom seg ut av bussen. Køen ble lang da andre busser dukket opp, og alle sjåførene skulle ut for å prøve å få heisen i gang igjen.

Så dukker en gul ambulanse opp med sirener, og ambulansefolka løper inn på apoteket der det sitter en passasjer fra minibussen; han hadde fått en nakkeslengskade i sammenstøtet, og ble ført ut av apoteket med krage og støtte fra ambulansefolka.

Det gikk en kule varmt hos mange der og da, og da hjalp det ikke så mye at temperaturen var rundt 35 grader ute…

Plukkingen av druer har begynt!

Innhøstingen av druer har begynt! Foto: Gunn Langeland

Druehøsten på Lanzarote startet offisielt 6. juli. I løpet av disse ukene har vingårdene Puro Rofe, Vega de Yuco, Vulcano, El Grifo, La Geria og Los Bermejos begynt å plukke sine første druer.
Som vanlig startet alle vinprodusentene å plukke hvitvinsdruen Malvasía Volcánica. Deretter høster man druetypene Listán Blanco og Listán Negro-variantene.

Ukens høydepunkt! 

Foto: Lanzaroteposten

Vi var åtte gjester på siste ukes fredagspils! Vi koste oss skikkelig i sola, og er i gang igjen i kveld fra kl.19.

Vi møtes i den nederlandske baren «Enjoyce» på plassen bak Burger King i Puerto del Carmen, rett foran Hotel Fariones.

«Enjoyce». Foto: FB

Historiske fakta

Saltverket Salinas de Janubio mellom Playa Blanca og Puerto del Carmen ble anlagt i 1895. Anlegget var viktig i arbeidet med å bevare fisken etter at den ble fanget,  før kjøleskap, kjølelager og fryseri ble introdusert.
Den dag i dag utvinnes det over 3000 tonn salt der hvert år, som selges i butikkene på Kanariøyene som Sal de Marina, havsalt.

Kilde: Historia de Lanzarote

Saltverket Salinas de Janubio. Foto: turismolanzarote.com

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten to firmaer som låner ut og lagrer (nesten) hva du vil, slik at ferien din på Lanzarote blir bedre!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast