Nyheter:turister

Tullete «fakta» om Lanzarote

Jeg har hørt noen utrolige «fakta» om Lanzarote i årene jeg har vært på Lanzarote, og har brukt litt tid på å dementere og forklare. Det har også redaktøren i nettavisa Lanzarote Information gjort.
Her kan du lese våre historier:

Calima er egentlig røyk fra e-verket som lager strøm ved å brenne diesel

Enkelte dager kan diesel-aggregatet mellom Arrecife og Costa Teguise spy ut litt røyk, men det er IKKE calima.
Calima er finkornet sand som kommer med vinden fra naboen i øst, Sahara. Horisonten blir derfor gul-brun-grå, og temperaturen på øya stiger vanligvis når calimaen kommer sigende.

Alle strendene på Lanzarote har svart sand

Nei, det har de ikke. Det er en strand ved El Golfo sørvest på øya som har svart sand.
De andre strendene har vanlig strand-sand, med ganske mørk farge i Famara og Arrieta, til nesten helt hvit sand i Carleton Blanco og Playa La Concha.

Hele øya Lanzarote er et eneste stort feriested

Galt. Det er tre større feriesteder på øya; Playa Blanca i sør, Puerto del Carmen i «midten» og Costa Teguise mot nord.
Utenfor disse stedene går livet sin vante gang, hvor folk jobber og styrer med sine daglige gjøremål. Størstedelen av Lanzarote er derfor ikke full av turister, men med steder som innbyr til stillhet og ettertanke.

Når det er fullmåne i Norge, vil Lanzarote ha fullmåne ti dager etterpå.

Nei, sånn er det ikke. Er det fullmåne i Norge, er det også fullmåne på Lanzarote.

Du blir syk hvis du drikker vann fra kranen

Nei, det blir du ikke. Vannet kan trygt drikkes. Vannet i kranen er havvann hvor saltet er fjernet, og vannet er tilsatt diverse kjemikalier. Derfor smaker det ikke godt, og istedet drikker vi vann fra flasker kjøpt i butikken. Vannet i kranen er perfekt til å lage mat med, koke kaffe, dusje og pusse tenner med.

Unngå isbiter i drinken du kjøper i baren

Denne påstanden kommer ofte fra de samme folka som sier at man ikke skal drikke vannet fra kranen.
Barene og restaurantene på Lanzarote lager ikke isbiter selv. De kjøper isbiter fra en stor isbit-fabrikk som lager tonnevis av is laget av rent kildevann. Isbitene leveres til barene i frysebiler merket Cubiton. Man kan også kjøpe disse isbitene i supermarkedet.

Lanzarote er ei veldig lita øy

Det er sant at øya er omtrent 60 kilometer lang og 25 kilometer på det bredeste i luftlinje. Den har et areal på  845,9 km², og har en topografi med fjell/vulkaner som er over 670 meter høye. Lanzarote har over 200 kilometer med kystlinje.

Det er kaldere nord på Lanzarote, og varmere i sør

Som nevnt ovenfor er øya godt og vel 60 kilometer lang. Det er noen ganger variasjoner i været på ulike steder på øya, men det er ikke vedvarende. Det har vært dager hvor landsbyen Orzola i nord var det varmeste stedet på øya, og Playa Blanca i sør det kaldeste…og omvendt. Det hele kommer an på vindretningen, og om skyer kommer seg «over» de høyeste toppene.

Lanzarote er ikke medlem av EU

Lanzarote er nærmere Afrika enn Europa, men Lanzarote er med i EU fordi Spania er medlem.
EU har bidratt med penger og ekspertise til flere prosjekter på Lanzarote, spesielt i forbindelse med vinproduksjon og aktiviteter for barn og unge. Lanzarote og de andre Kanariøyene er en frihandelssone med egne skatter og tollsatser, noe som gjør at det er billigere å leve her enn for eksempel i Norge.

Lanzarote er full av britiske og irske barer som selger frokost hele dagen

Du finner disse stedene i turiststedene, men du finner også lokale barer og restauranter, spanske, italienske, nepalske, thai, kinesiske, polske, franske, en norsk og helt sikkert serveringssteder fra andre land og distrikter som serverer alt unntatt egg og bacon!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast