Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 26.mai 2022

Riving av uferdige hotellbygg har startet i Costa Teguise
Foto: teguise.es

Kommunestyret i Teguise bestemte i februar i år at man skulle begynne å rive flere av de uferdige hotellbyggene som står flere steder i turistbyen Costa Teguise. Man valgte da å rive selv om det juridisk sett er den som startet byggingen sin plikt til å gjøre arbeidet.

I siste uke begynte man å rive skjelettet som står rett ved den tidligere kongeboligen i byen, og som er det første folk ser når de kjører inn i byen.
Dette var et hotell som skulle ha 300 rom, men som mistet byggetillatelsen sin i desember 2007. Det tok altså 15 år før man begynte rivingen…

Turistmyndighetene på Kanariøyene med ny kampanje

Kampanjen «Jorda rundt på åtte øyer» er laget av de kanariske turistmyndighetene, og skal i følge myndighetene treffe 38 millioner mennesker i 14 forskjellige land.
En prøveversjon av kampanjen ble lansert allerede i 2021. Den første kampanjen ble rettet mot det nasjonale markedet, og nådde 14,7 millioner mennesker på det spanske fastlandet. Den andre prøveversjonen ble rettet både mot det nasjonale og internasjonale markedet, og traff 24,7 millioner mennesker.

Nå settes kampanjen i gang igjen, og skal foregå i fire omganger, den første i denne måneden. Dette fordi en firedel av turistene planlegger og bestiller sine reiser minst tre måneder i forveien, sier ekspertene. Nye kampanjerunder er i juli, oktober og november.

Kampanjen vil i første omgang rettes mot barnefamilier, hvor øyene blir fremhevet som et nært og trygt reisemål. Budsjettet er på 1,6 millioner euro.

Kampanjen lanseres i 14 land, deriblant Norge. Andre land som er plukket ut er Storbritannia, Tyskland, Belgi, Irland, Frankrike, Nederland, Sveits, Sverige, Danmark, Finland, Italia, Østerrike og Spania (fastlandet).

Countrykveldene er tilbake på Rancho Texas!

Nå er det snart countrykveld igjen i dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen!

Etter å ha vært kansellert de siste to årene er det nå helt Texas en kveld i uka i dyreparken, med start tirsdag 14.juni!
Hver tirsdag deretter fra kl.19.30 til kl.23 er det dans til countrymusikk av bandet Los Texas Banditis, danseoppvisninger, leker spesielt for de yngste, lasso-oppvisning, og ikke minst grillmat og fri flyt av vann, brus, øl og sangria. Buss går fra turiststedene til og fra Rancho Texas, som må bestilles.
Ved å bestille billetter via nettsiden, og samtidig bruke koden YEHAA10RTX gis det 10 prosent rabatt.

Nettsiden finner man HER.

Turgruppe på Lanzarote danser på Famarastrenden!

Senderismo Lanzarote heter ei turgruppe på Lanzarote (senderismo oversettes med trekking, eller fottur).
En dag møttes alle damene og herrene i gruppa på stranda i Famara på vestkysten av øya, og ga denne oppvisningen til tonene av den populære låten «Jerusalema»: Gå hen og gjør likeså…dette er god trim!

Man finner mer informasjon om turgruppa på Facebook.

Sjømannskirken inviterer…
Foto: Liv A Nielsen

I dag torsdag er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen.
Fra kl.11 til 14 serverer Merethe nystekte vafler og kaffe, og kanskje er det en nybakt kake på lur?
Kristi Himmelfartsdag markeres ikke offisielt på Lanzarote, men man kan få en god følelse av fellesskap på Sjømannskirken likevel.

Sjømannskirken ligger rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast