Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 7.april 2022

Spania har fjernet innreiseskjemaet!
Nå trengs ikke dette skjemaet mer! ll.: Gobierno de España

Et av smitteverntiltakene som har skapt mest irritasjon blant utenlandske turister har vært det obligatoriske innreiseskjemaet som alle måtte fylle ut før de fikk komme inn i Spania.

Fra i går av, onsdag 6. april, ble dette kravet historie. Kravet er opphevet med umiddelbar virkning, og vil gjelde for de aller fleste.
Fra i går av er et gyldig korona-sertifikat det som trengs for å reise inn i favorittlandet for norske Syden-turister.

Gyldig korona-sertifikat kan enten være en koronavaksine, en negativ koronatest eller sertifikat på at man har gjennomgått sykdommen.

– Men det er viktig å legge merke til at sertifikatet må være digitalt, og definert som gyldig av EU. I Norge finner man dette sertifikatet via Helsenorge. Barn under 12 år er unntatt fra dette kravet, sier en representant for turistavdelingen ved den spanske ambassaden i Oslo.

Du kan selv sjekke om ditt korona-sertifikat er EU-gyldig HER.

Det var den norske nettavisen flysmart24.no som skrev om dette først.

Maskene faller for de fleste 19.april

Slutten på innendørsmasker har allerede en dato: Spania vil godkjenne å fjerne bruken delvis den 19. april. Det vil ikke altså lenger være obligatorisk etter påske, bortsett fra på sykehjem, sykehus og i kollektivtransporten.
Dette skriver lokalavisene onsdag.

Hvor mye tjener folk som arbeider på Lanzarote? Og hva betaler de i boutgifter?
Folk i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringens datasenter på Lanzarote, Centro de datos en Lanzarote har hentet inn informasjon fra Encuesta de Presupuestos Familiares, en undersøkelse gjort av det statlige kontoret for familieøkonomi.
Informasjonen viser den gjennomsnittlige inntekten per husstand i alle kommunene på Lanzarote. Samtidig viser oversikten hvor mye som hver husstand brukte på boutgifter i 2021.

Husstandene i Teguise med Costa Teguise har en gjennomsnittlig inntekt på 2646 euro hver måned, ca 26 460 kroner. Dette er kommunen med de høyeste inntektene. De bruker minst på å bo: 708 euro, som er 26,8 prosent av lønnen.

Husstandenes gjennomsnittlige månedlige inntekt i Tinajo kommune er 2493 euro. 34,4 prosent brukes til husleie, til sammen 858 euro.

Deretter følger San Bartolomé, hvor den gjennomsnittlige inntekten er 2420 euro. Boutgiftene er 708 euro, som utgjør 29,3 prosent av lønnen.
Den gjennomsnittlige inntekten i Haria hver måned er 2.292 euro, hvorav 741 euro går til å bo, det vil si 32,3 prosent.

Hovedstaden Arrecifes gjennomsnittlige inntekt er 2249 euro. Boutgiftene er 638 euro, som utgjør 28,4 prosent.

I Tías kommune med Puerto del Carmen bruker husholdningene 33,9 prosent av inntekten på å bo. Av en gjennomsnittlig månedlig inntekt på 2239 euro går 758 euro til boutgifter.

Den gjennomsnittlige inntekten per husstand per måned i Yaiza kommune med Playa Blanca er 2230 euro, ca 22 000 kroner. Hver husholdning bruker nesten 40 prosent av sin inntekt til å betale boutgiftene med vann, strøm og kommunale avgifter, til sammen 888 euro.

Dette er priser som de fastboende må betale for å bo. Turister som kommer for kortere eller lengre opphold betaler som regel helt andre priser.

Ny flyrekord sist søndag
Foto: Lanzaroteposten

Sist søndag ble det satt ny rekord av antall flyankomster på Lanzarote. 72 fly fra hele Europa landet og tok av, og da var ikke lokalflyene fra de andre Kanariøyene regnet med.

Solsengene på plass i Costa Teguise
Foto: pixabay.com

Etter mer enn to års fravær er solsengene og parasollene på plass på strendene i Costa Teguise.
Kommunen har tegnet en ny kontrakt med utleier, og denne begynte sist mandag å sette ut solsengene og parasollene.

Nytt restaurantbygg åpnet i Puerto del Carmen
Foto: Serenity

Ikke langt fra Casino, langs Avenidaen i Puerto del Carmen er det åpnet et nytt restaurantbygg, Serenity.
Serenity betyr sinnsro, og reklamerer med både bar, restaurant, jacuzzy, sushibar, iskrembar, klesbutikker og parkering på stedet.
Det fortelles blant annet om en jacussy-bar med en meny til 110 euro!

Les ellers om alle tilbudene HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast