Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 24.mars 2022

Nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote er blant de ti mest populære nasjonalparker i Europa
Nasjonalparken Timanfaya. Foto: Lanzaroteposten

Nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote er den sjuende mest populære nasjonalparken av 400 parker i Europa, og den andre mest populære i Spania.
Musement er en digital plattform eid av reisegiganten TUI, og plattformen har bedt publikum i hele Europa stemme på hvilken nasjonalpark de likte best blant over 400 nasjonalparker i Europa.
Timanfaya fikk 25 814 stemmer, som gjør nasjonalparken på Lanzarote den andre mest populære i Spania, og den sjuende mest populære i Europa.
Europa mest populære nasjonalpark ble Lagos de Plitvice i Kroatia, som fikk over 78 000 stemmer.

Solsenger i Costa Teguise
Foto: pixabay.com

Teguise kommune har nå skrevet kontrakt med det tidligere selskapet som lånte ut solsenger og parasoller i Costa Teguise.
Selskapet skal betale 296 000 euro hvert år i fire år for å få tillatelse til å drive med utlån. Videre må selskapet forplikte seg til å ansette minst 16 personer som skal drive med utlånet.
I følge pressemeldingen er det ikke satt en dato for når solsengene skal være på plass, men skriver at det blir «snart».
Strendene i Costa Teguise har vært uten solsenger siden før pandemien.

Leilighetsanlegg i Puerto del Carmen får millioner i kompensasjon fra Tias kommune

Leilighetsanlegget Colony Club i Puerto del Carmen har endelig fått en kompensasjon på 2,3 millioner euro (23 millioner kroner) fra Tias kommune.
Kompensasjonen kommer etter at leilighetene mistet utsikten til havet da Aparthotel Fariones (i dag Suite Hotel Fariones) fikk tillatelse fra kommunen til å bygge så høyt som de gjorde for 29 år siden (!).

Wingfoil World Cup (verdenscup i kite-og windsurfing) til Costa Teguise i juli
Foto: teguise.es

Windfoil World Cup skal arrangeres i Costa Teguise fra 6. til 10.juli. Dette er en verdenscup hvor utøverne blander kite- og windsurfing, og får poeng etter forskjellige triks og ikke minst hurtighet gjennom ei slalom-løype.
De beste surferne i verden vil delta i mesterskapet i juli, sier arrangørene i Costa Teguise.

En av Lanzarotes mest kjente forretningmenn har gått bort
Foto: navieraarmas.com

Antonio Armas, daglig leder av ferjeselskapet Naviera Armas døde siste uke.
Hans far, som også het Antonio og var fra landsbyen Yaiza på Lanzarote etablerte selskapet Naviera Armas for 80 år siden, med det mål å forene de kanariske øyene via sjøen. Avdøde Antonio Jr overtok ledelsen av selskapet i 1968.

Fra Lanzarote går bilferjene fra Armas til fastlandet (Cádiz og Huelva), Gran Canaria og til Fuerteventura.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast