Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 17.mars 2022

Oppdaterte smittetall – tirsdag

92 personer ble friskmeldt på Lanzarote, mens 32 personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er 305.
Fire menn i alderen 70-80 år ligger på sykehuset i Arrecife med koronasmitte. En mann (74) ligger på intensivavdelingen.
Som man ser ligger offentliggjøringen av smittetilfeller et døgn etter registrering. Neste oppdatering fra helsedepartementet vil komme fredag, og offentliggjøres i Lanzaroteposten mandag.

To personer omkom i bilulykke i Playa Blanca
Foto: La Voz de Lanzarote

Natt til tirsdag kolliderte en bil med seks passasjerer med en palme ved innkjøringen til Marina Rubicon i Playa Blanca.
En mann (35) og en kvinne (23) døde i ulykken, mens de fire andre ligger hardt skadd på sykehuset.

To personer arrestert for å leie ut ferieboliger som de ikke eide

Guardia Civil arresterte denne uka en mann (44) og en kvinne (24) på Lanzarote for å ha tatt i mot depositum for 12 ferieboliger de ikke eide. Ferieboligene ble annonsert på nettet med falske navn og epostadresser, og de to klarte å svindle til seg 12 000 euro før de ble arrestert. Boligene de annonserte lå i Playa Honda og Puerto del Carmen.

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere, er det viktig at man får noen på øya til å forsikre seg at boligene som annonseres virkelig eksisterer før man betaler noe som helst!

En av de mest seriøse nettsider for korttidsutleie på Lanzarote er sidene til den britiske nettavisen Lanzarote Information. Klikk for mer informasjon HER (på engelsk).

Utmerkelse til restauranten på Casa Museo del Campesino
Dette er en restaurant som serverer god og lokal mat! Foto: Lanzaroteposten

Casa Museo del Campesino, eller Bondemonumentet som det heter på norsk er det geografiske senteret på Lanzarote. Der satte kunstneren Cesar Manrique opp et monument til ære for bøndene på Lanzarote.
Monumentet er laget av gamle vanntanker fra fiskebåter.
I bunnen av et vulkansk krater på området ligger det en restaurant som ofte brukes av myndighetene til middager når gjester besøker øya.
Siste uke ble kjøkkenet til denne restauranten tildelt prisen «Beste tradisjonelle kanariske kjøkken» i den prestisjetunge «Que Bueno Mahou»-kåringen, som er en spansk versjon av Michelin-prisen.

Deler av hovedgata i Puerto del Carmen, Avenidaen stenges i dag torsdag

I dag torsdag fra kl.09 til kl.18 stenges Avenidaen mellom Avenida Italia og Calle Chalana.
Tias kommune melder at grunnen til stengingen er at det skal losses større materialer ved Avenida de las Playas 41, som er et nybygg. Omkjøring er skiltet.

Sjømannskirken informerer

Minneord om Svein Olavesen

Skrevet av Terje Jansson

Lanzarote-vennen Svein Olavesen fra Fredrikstad har gått bort, 61 år gammel.
Svein var alltid lys til sinns, og svært hyggelig å omgås med. For vel et år siden ble Svein syk. Han var ut og inn på sykehuset Østfold og Radiumhospitalet. Men til tross for sin sykdom, holdt Svein humøret oppe like til det siste.
Svein møtte sin kjære Gunn Kåsa nettopp på Lanzarote for en del år siden. De flyttet sammen i et rekkehus på Østsiden i Fredrikstad. De var begge glad i å være på farten, og hadde gledet seg til å komme tilbake til sitt kjære Lanzarote, men slik ble det ikke.
Det er en kjernekar som har gått bort , og Gunn har mistet sin bauta i livet. Bare så trist. Kondolerer, Gunn.
Foto: WDS FB
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast