forbrukerNyheter:

Hvor finner man hus eller leiligheter for langtidsleie på Lanzarote?

Igjen er det mangel på hus eller leiligheter som man kan leie over lengre tid på Lanzarote. Lanzaroteposten får ofte forespørsler om hjelp til å skaffe bolig for folk som vil bo på øya i flere måneder.

Det er to kategorier av langtids-leietakere: De som skal bo her fast, altså flytte hit permanent, og de som vil bo på øya i for eksempel vintermånedene.

Først må man finne ut hvor man vil bo. Det er mangel på utleieobjekter i turistsentrene Costa Teguise, Puerto del Carmen og Playa Blanca. Det er større sjanse for å finne boliger utenfor turistsentrene; det er flere ledige leiligheter og hus i Arrecife, Playa Honda, Tinajo og i andre tettbygde strøk «på landet».  Der er husleien lavere, og selv om en trenger å dra inn til sentrene for å jobbe eller tilbringe tid der blir det rimeligere i lengden.

En annen viktig ting er å lære seg nok spansk slik at man kan lese spanske annonser, og kanskje ha en enkel samtale med huseier om leiligheten. Det er mange flere utleieobjekter som tilbys av spansktalende eiere enn engelsktalende. Lær deg ord som «å avtale tid for å se leiligheten», «møbler», «depositum» og så videre, eller du kan alliere deg med en spansktalende venn som kan hjelpe deg.

Den britiske nettavisen Lanzarote Information har satt opp ei liste over steder man kan sjekke for langtidsleie:

Eiendomsmeglere

Noen eiendomsmeglere tilbyr langtidsleie av hus og leiligheter, så søk på Google etter «Estate agents Lanzarote» eller på spansk etter «Inmobiliaria Lanzarote». Sjekk deretter om de driver med utleie. Mange eiendomsmeglere tar en avgift for å formidle kontakt med utleiere.

Facebook

Det er flere grupper på Facebook som tilbyr hus eller leiligheter til leie.
Ei side som har holdt på noen år er «Only long term rentals in Lanzarote»; https://www.facebook.com/groups/154519098019099/. Søk også på Facebook etter «Lanzarote rental» eller «Alquiler Lanzarote».

Nettsider

De to mest populære spanske nettsidene for utleie på øya er http://estohay.com/ og https://www.idealista.com/en/  (som også finnes på svensk og dansk).

Lanzarote Information har også egen nettside med utleieboliger: https://lanzaroteinformation.co.uk/holidaylets/ (på engelsk).

Nettsiden fotocasa.es hadde i forrige uke 40 boliger til leie på Lanzarote. Siden finnes på engelsk.

Se etter «Til leie»-skilt

I Arrecife og utenfor de større tettstedene setter huseiere opp skilt med «Se alquiler«, «til leie» med telefonnummer, så kjør deg en tur og let etter skilt.

Bruk ditt eget nettverk

La alle du er i kontakt med vite at du er på husjakt, enten når du møter vennene dine eller bruker sosiale plattformer. Å leie på Lanzarote er egentlig ingen heksekunst; fortell alle, og plutselig er det en venn av en venn som kjenner noen som har et sted til leie!

Ta kontakt med de som leier ut til turister

Det kan noen ganger lønne seg å kontakte noen som leier ut hus eller leiligheter på kort-tid til turister. Kanskje er det liten interesse for korttidsutleie, så eieren kan være interessert i langtidsutleie til en lavere pris?

Litt om å skrive en kontrakt når du har funnet et sted å bo

Man skal be om en ordentlig og lovlig kontrakt når du skal leie. En lovlig kontrakt vil du trenge dersom du skal søke om residensia med mer på øya. Kontrakten bør være på spansk, med klar tekst hva som skal betales i depositum, varighet av kontrakten, og hva som er og ikke er inkludert (strøm, vann, internett o.l).

Vi leser stadig om folk som blir lurt til å betale store summer for leiligheter som ikke finnes. Det anbefales å IKKE signere og betale noe FØR man selv har sett boligen. Hvis dette ikke er mulig, bør man be noen på stedet sjekke ut om boligen eksisterer før man inngår avtaler. Bruk sunn fornuft; det kommer man langt med!

Vet du om andre måter å skaffe seg bolig på Lanzarote, nøl ikke med å skrive om det på Facebook.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast