FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 11.juni 2021

Hola!

Det har vært ei varm uke på Lanzarote, med litt svalende vind rundt hushjørnene som gjør det levelig i varmen!
Sola skinner gjennom en disig himmel, skinner nesten om kapp med mitt nyervervede vaksinesertifikat!
Nå åpnes verden!

Med temperaturer opp mot 40 grader trekker folk til strendene. Derfor var det på høy tid at Tias kommune gjenåpnet dusjene på strendene i Puerto del Carmen, som har vært stengt i 16 måneder:

Representanter for kommunen sjekker stranddusjen på Playa Chica i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Det er etablert en rengjøringstjeneste av dusjene hver andre time, som følger helsemyndighetenes retningslinjer.
Dusjene er åpne fra kl.10-18, og en time lenger i juli, august og september.

Litt korona…igjen

Siste døgn ble fem personer friskmeldt, mens 11 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er nå 112.
197 koronatester ble utført.
Den kanariske regjeringen holder Lanzarote på nivå 2 enda ei uke. Det er heller ingen forandring på de andre øyene; Tenerife og Lanzarote forblir på nivå 2, mens de andre øyene blir på nivå 1.

Dødsfall

Tidligere regnskapsfører ved Sjømannskirken på Lanzarote, Linda Andersen døde i går, 61 år gammel.
Linda bodde i Tias, og etterlater seg ektemannen José Manuel Elvira Berriel, og to barn, Andrés og Carina.

Bisettelsen finner sted i dag fredag 11.juni kl.19.30 ved Tanatorio Mémora i Arrecife.

Det går alltid et fly!

Flyplassen på Lanzarote. Foto: aena.es

Tirsdag denne uka kom beskjeden fra Norwegian at selskapet kansellerte sine direkte fly fra Oslo til Lanzarote denne høsten og vinteren.
Da ble det travelt i mange kommentarfelt på diverse sosiale medier:
-Det går ikke fly til Lanzarote! Nå kan vi ikke reise til Lanzarote! Hva gjør vi nå? osv….

Folkens, det går alltid ett eller flere fly til Lanzarote – hver dag!

Ja da, jeg vet at mange ikke liker å bytte fly underveis, og da flyr både Apollo, TUI og Vitalreiser direkte fra Bergen og Oslo. Apollo og Vitalreiser har kansellert sine tre første fly fra Oslo, mens TUI flyr fra Bergen 15.oktober, der er Vitalreiser også med i skrivende stund,  og fra Oslo 16.oktober.
Ellers vil SAS og Norwegian fly opp til fem ganger i uka fra Oslo til Las Palmas denne høsten. Da ligger Lanzarote bare 4o minutter unna med Binter eller Canaryfly, fra samme terminal.


Transavia har landet. Foto: wikimedia.org

En «ny» rute jeg har oppdaget er å fly med nederlandske KLM fra Norge.

KLM flyr daglig fra Trondheim, Bergen, Oslo og Torp til Amsterdam. Derfra har man mange muligheter til Lanzarote. Transavia er eid av KLM, og flyr både to og tre ganger i uka (kommer an på hvilken uke) direkte fra Amsterdam til Lanzarote.

Jeg har sjekket ei rute nordover:
Kl.10.25 avgang med Transavia fra Lanzarote, ankomst Amsterdam kl.15.40.
En nydelig middag inntas på flyplassen før man går om bord i KLMs fly direkte til Trondheim kl.20.20, med ankomst Værnes kl.22.55. En lang, men veldig avslappende dag…og både drikke og mat om bord på KLM er gratis…

12 timers dag, omtrent halvparten av antall timer jeg tidligere har brukt ved å fly direkte til Oslo fra Lanzarote, og nytt fly til Trondheim dagen etter, med hotell.

Det spanske lavprisselskapet Vueling flyr fra Malaga til Lanzarote, etter at Norwegian har fløyet fra Bergen til Malaga. Vueling flyr fra Lanzarote til Barcelona, og videre derfra til Oslo.
Det spanske selskapet Iberia flyr direkte fra Bergen og Oslo til Madrid, og videre til Lanzarote.
Iberia, British Airways og Vueling har samme eiere, og noen ganger flyr man British Airways eller Vueling ut fra Oslo når man går inn på Iberias nettsider.
Eksempel: 18.oktober reiser man fra Oslo kl. 11.45, og lander på Lanzarote kl.18.40, en tur som tar 7 timer og 55 minutter, etter å ha inntatt en kopp te i London!

Widerøe flyr fra Bergen til London Heathrow i sommer, og derfra flyr British Airways til Lanzarote.
Air Europa har også turer til større byer i Europa fra Lanzarote.
British Airways flyr daglig strekningen Oslo-London, og videre til Lanzarote flere dager i uka.

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere må man unngå å kjøpe flybilletter gjennom et et såkalt «reisebyrå» på nettet, som Bravofly og Travellink. Du får nok billettene dine, men skulle turen bli kansellert sliter folk med å få pengene tilbake. Les hva folk skriver på Trustpilot om Travellink.

Det beste rådet er å kjøpe billetter DIREKTE fra flyselskapene!

Blir noe av dette for vanskelig, finnes det faktisk flere reisebyråer mange steder i Norge og Sverige. Der sitter det hyggelige mennesker som er mer enn villig til å hjelpe folk til solskinnsøya.
Også på Lanzarote er det reisebyråer, for eksempel Viajes Caravana i Puerto del Carmen og Playa Blanca som hjalp flere nordmenn denne våren med tur hjem til Norge.

Det er sikkert flere muligheter å komme seg sørover denne høsten og vinteren. Har du andre forslag kan du formidle disse i kommentarfeltene til Facebook.

Biler velter…igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.143:

Foto: Lokalavisa La Voz de Lanzarote

Denne bilen gikk rundt nederst i den bratte bakken ned mot havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Ulykken skjedde sist lørdag kveld. En kvinne på 38 og hennes barn på sju år fikk små skader, og ble kjørt til sjekk på sykehuset.

Dans på Biosfera shoppingsenter…og DU kan delta

I juni måned skal det danses på taket av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen:

Hver onsdag fra kl.19-20 er det afrikansk dans, hver torsdag fra kl.18 er det Hiip Step og Merienda (ikke helt sikker hva slags dans dette er?), og hver lørdag fra kl.10 på formiddagen er det Zumba, og kl.11-13 er det selskapsdans og reggae-rytmer…for alle!
Man må melde seg på på forhånd, se tlf.nr på plakaten.

Loppemarked

I morgen lørdag er det loppemarked ved SARAs hunde -og kattepensjonat i Tahiche.
Der selges det klær, sko, kjøkkenutstyr, bøker, elektriske apparater mm. Markedet er åpent fra kl.10 til 12. Inntektene går til driften av senteret for Lanzarotes hjemløse katter og hunder.

Ukens høydepunkt!

Tegner: Erling Bjørn Hansen

Vi var fire gjester på siste ukes fredagspils. Det tynnes stadig ut etter hvert som folk reiser nordover, så snart trenger vi påfyll av folk som reiser sørover. ¿Entendido?

Vi møtes i kveld fra kl.19 på Las Vistas, som ligger rett over gata fra postkontoret og det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen.

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten en artikkel om Heddy Astrup og hennes familie, som ikke bare var involvert i rekreasjonssenteret Casas Heddy på Lanzarote, men som også hadde prosjekter på gang i Oslo.
Forfatter er Terje Jansson.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast