forbrukernyheter

Ti aktiviteter (de fleste) ungdommer vil like på Lanzarote

Å finne de riktige aktivitetene for tenåringer når man ferierer på Lanzarote kan være en utfordring.
Å være mellom 13 og 17 år og dra på ferie med foreldrene kan bli en katastrofe…eller en suksess!
Ungdommene er ikke gamle nok til å gå ut på egen hånd, slik at å dra med de voksne til de tradisjonelle severdighetene eller å være på stranda eller ved hotellbassenget kan bli lite spennende etterhvert.

Sammen med Lanzarote Information har vi satt opp ei liste på ti aktiviteter som de fleste ungdommer vil like:

Hva med å prøve dykking?

Alle dykkerskolene på Lanzarote tilbyr prøvedykking for nybegynnere. Det gir dykkerne en sjanse til å komme seg ut i sjøen når omgivelsene er trygge, og man er ikke ute på dypt vann. Man lærer hvordan man puster i en maske, og man får de første opplevelsene av livet under vann. Dersom ungdommen liker dette, kan han eller hun fortsette et såkalt «Open water»-kurs og få et dykkersertifikat. En av klubbene som er anerkjent er Island Watersports.

Besøk vannparkene på Lanzarote

Det er vannparker både i Playa Blanca og Costa Teguise. Ved hotellet Lanzasur finner vi Aqualava Playa Blanca Waterpark, ved hotellet Paradise Island ligger Dino Playa Blanca Water Park. I Costa Teguise finner vi Aquapark (stengt fra november til mars).
Les mer om vannparkene HER.

Å kjøre gokart er populært!

Den største gocart-banen finner vi på veien opp fra Playa Honda mot San Bartolomé. Les mer om banen, transport dit og beliggenhet HER.

We all live in a yellow submarine!

Ta et dykk med ubåten! Foto: Submarine Safari

Den gule undervannsbåten finner vi i Puerto Calero, litt sør for Puerto del Carmen. Ubåten dykker ned til 30 meter, og gir passasjerene gode muligheter til å studere livet under vann.  Har tenåringen din fødselsdag kan en av dykkerne komme med en personlig hilsen fra utsiden av ubåten. Husk å varsle på forhånd! Nettsiden finner du HER.

Lei en sykkel

Det er flere steder i alle turistområdene hvor en kan leie en helt vanlig sykkel, crossykkel eller en el-sykkel. Med vilje utelater jeg å nevne de FORBUDTE scooterne/el-sparkesyklene. Øya er full av sykkelstier som gjør at de fleste vil nyte en sykkeltur på Lanzarote!

Innta den nye klatreveggen i Arrecife

Hang On ligger i Avenida de Naos i Arrecife, samme gate som museet for samtidskunst ligger i (festningen Castillo de San José), bare ei sidegate nedenfor Ikea og Lidl. På klatresenterets Facebookside finner man åpningstider, priser, kart og videoer.

Lanzaroteposten besøkte det norskeide klatresenteret tidligere, og artikkelen kan man lese HER.

Lei en firhjuling (buggy og quad)

Tenåringen må være passasjer dersom du leier en slik firhjuling. Man må ha bilsertifikat og være over 18 år for å kjøre dette kjøretøyet på Lanzarote. Opplevelsene er likevel store for passasjeren, hvor det kjøres i områder man vanligvis ikke ser daglig. Blant annet kan du bli med på en 3,5 timer lang tur fra Yaiza opp til den gamle hovedstaden Teguise hvor man besøker Piratmuseet i festningen Santa Barbara.
Du kan lese mer om flere buggy-turer og bestille tur HER.

Jetski/vannscooter

Man kan låne jetski/vannscooter ved stranda Playa Chica i Puerto del Carmen og Playa Dorada i Playa Blanca.
Nyt Atlanterhavet på jetski!

Ta en tur på en segway

Segway er kjøretøyet på to hjul som ser ut til å bekjempe gravitasjonskraften! Det er moro å lære hvordan man kan kontrollere å komme seg fram med segwayen, ikke minst utenfor allfarvei. Du lese mer om utleie HER. Aldersgrensen nedad er hos noen utleiere 14 år, så spør.

Hva med å surfe langs kysten av Lanzarote?

Famarastranda på Lanzarotes østkyst er kjent som Europas Hawaii. Der kan man surfe omtrent hver dag, med bølger som bryter på veldig grunt vann. Ikke mange surfestrender i verden er så trygge som her! En halv dags opplæring er som regel nok til at familiens håpefulle opplever sin første surf STÅENDE på brettet!
Her finner du mer info om surfeskolene på Lanzarote: Lanzasurf,  Surf School of Lanzarote, og Calimasurf .

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast