Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 27.mai 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Siste døgn har 23 personer blitt friskmeldt, mens hele 45 fikk påvist smitte. Smittetallet er 215.
Grunnen til økningen i smittetilfeller kan skyldes at det tirsdag ble utført 400 tester på øya.
Regjeringens offisielle smitteoversikt finnes HER (på engelsk).

For dere som liker statistikk, skriver lokalavisa dette:
– Når det gjelder den akkumulerte forekomsten på Lanzarote, har den på syv dager skutt opp med nesten 17 poeng, og ligger på 83,4 tilfeller per 100 000 innbyggere. På 14 dager har den også økt, men bare med omtrent to poeng, og er 190,6 tilfeller per 100.000 innbyggere.

Spania dropper krav om koronatest for vaksinerte nordmenn fra 7.juni

Spania har for alvor startet gjenåpningen av turistsektoren. Fra neste måned blir det enklere for fullvaksinerte nordmenn å slippe inn i landet. Det er nettstedet flysmart24.no som melder dette.

Dette skriver flysmart24.no:
-Fra 7. juni er det ikke lenger nødvendig for nordmenn å legge frem en negativ koronatest for å passere grensen.

Dette gjelder imidlertid kun for de som har gjennomgått et fullt vaksineprogram, og med vaksiner som er godkjent av EU, går det frem av en melding fra Spanias ambassades turistavdeling i Oslo.
Personen som reiser må ha gjennomført full vaksinering minst 14 dager i forveien.

De ferdig vaksinerte kan – før det planlagte korona-sertifikatet er klart – fremlegge en skriftlig dokumentasjon på spansk eller engelsk på sin status. Man slipper også koronatest dersom man har blitt frisk etter å ha blitt smittet av covid19-viruset, heter det i meldingen.

For uvaksinerte mindreårige som ankommer Spania med fullvaksinerte voksne, gjelder krav om PCR-test fortsatt, men ikke for barn under 6 år, som er fritatt for reglene.

For nordmenn og andre som har satt kursen mot Spania siden pandemien brøt ut, har det også vært nødvendig å fylle ut et egenregistreringsskjema (SpTH, Spain Travel Health). Dette kravet vil gjelde alle også i tiden fremover.
Her har turister gitt personlige kontaktopplysninger og om bosted i Spania. Skjemaet må sendes inn før avreise og blir besvart med en QR-kode som må forevises ved ankomst landet.

Lanzaroteposten ber likevel turister til Kanariøyene sjekke om det er egne regler for innreise til øyene fra Norge, og ved eventuelle mellomlandinger i andre land.

Streik ved butikken til H&M på Deiland shoppingsenter i Playa Honda
H&M på Deiland. Foto: deilandplaza.com

Siste uke streiket de ansatte to dager ved H&M-butikken i Deiland shoppingcenter i Playa Honda.
Grunnen var at H&M planlegger å stenge 30 butikker i Spania. Dermed må 1000 ansatte slutte, noe som fagforeningene sier er » uforholdsmessig mange».
De ansatte har allerede tvunget ledelsen til å kansellere planen den hadde med å redusere arbeidsuken fra 40 timer til bare 12 timer.

To hoteller på Lanzarote mottok miljøpris

Hotel Lava Beach og Suite Hotel Fariones i Puerto del Carmen mottok siste uke en prestisjetung pris,
«RE Think Hotel Awards». Prisutdelingen foregikk på den store reiselivsmessen i Madrid, FITUR.

Denne prisen berømmer hoteller som setter miljøvern, energisparing og bærekraft i sentrum når hotellet bygges eller rehabiliteres, hoteller som altså tenker nytt.
Prisen gis ut av turistdepartementet i Spania, Instituto de Turismo Responsable (Institutt for ansvarlig turisme), og flere internasjonale miljøorganisasjoner.
– Det er sjuende gang denne prisen deles ut, og det er en ære for Lanzarote å ha to av de ti hotellene i Spania som fikk denne prisen i år, sa turistministeren på øya, Ángel Vázquez.

Hotel Lava Beach er ett av Puerto del Carmens tre femstjerners hotell, og ble åpnet for et par år siden. Hotellet er for tiden stengt.

Foto: hotellavabeach.com

Suite Hotel Fariones er for tiden stengt for oppussing, og planlegger å åpne i april 2022:

Foto: turismolanzarote.com
Det nye shoppingsenteret i hovedstaden blir øyas største

Garanvilla shoppingsenter i Arrecife begynner å ta form. Dette blir Lanzarotes største senter med sine 70 butikker og 11 restauranter. I kjelleren blir det plass for 958 parkerte biler.
Senteret bygges nå i området bak Mercadona og Hiperdino i bydelen Valterra.

Tallet på cruisepassasjerer til Lanzarote økte med 63 prosent
«Mein Schiff I» ved kaia i Arrecife. Foto: wikimedia.org

Tallet på cruisepassasjerer økte med 63 prosent i april 2021 i forhold til måneden før. 8314 passasjerer besøkte Lanzarote i april, sammenlignet med 5093 i mars.
Totalt har 21806 passasjerer kommet til øya med cruiseskip så langt i år, en nedgang på 84 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ny strand skal ryddes!
Fra en tidligere ryddeaksjon. Foto: Lanzarote Limpia

Kl.10 søndag 30.mai møtes frivillige på stranda i Playa Quemada sør for Puerto del Carmen for å gjøre den pen og ryddig før sommersesongen setter inn.
Møt opp med hansker, passende fottøy, solbriller og et ønske om å ha det gøy, skriver arrangøren Lanzarote Limpia på sin Facebookside. Har man typiske kanariske klær er det fint, siden det er nasjonaldagen til Kanariøyene, skrives det videre. Ingen påmelding er nødvendig.
Flere opplysninger finnes HER .

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast