Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 24.mai 2021

Helgens smittetall fra Lanzarote

Fredag: Det siste døgnet ble 26 personer friskmeldt, mens 17 nye personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er nå 224.
Onsdag ble det foretatt 286 tester på øya.

Lørdag: 18 personer ble friskmeldt, mens 16 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 222.
Torsdag ble det foretatt 180 tester.

Søndag: 27 personer ble friskmeldt, mens 11 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er nå 206.

En mann, 61 år døde med koronasmitte torsdag. Han hadde ligget på intensivavdelingen siden mars, og hadde flere underliggende sykdommer. Dette er det første dødsfallet med korona på Lanzarote siden mars.
49 personer har dødd med korona siden pandemien startet på Lanzarote.

Over 67 000 vaksinedoser er satt på Lanzarote
Ill.: unsplash.com

Fram til denne helgen er det satt over 67 000 vaksinedoser på Lanzarote. 19 000 personer er full-vaksinert.
Siste uke begynte man å vaksinere innbyggere som er yngre enn 50 år.
Man regner med at 50 prosent av befolkningen over 16 år vil være full-vaksinert innen utgangen av juni, og 70 prosent rundt 18.august.

Britiske turister kan reise til Kanariøyene fra og med i dag mandag, men…
Foto: FB

Fra og med i dag kan britiske turister reise til Kanariøyene uten å oppgi en spesiell grunn. Dette er det Spania som har bestemt. Spesielle regler gjelder for Kanariøyene, slik at briter må vise en hurtigtest dersom de skal bo i en «registrert» turistbolig, som hotell, villa eller leilighetskompleks.
Spania er fremdeles et «gult» land for Storbritannia, og briter må ved hjemkomst vise en negativ test. Videre vil myndighetene kreve en ti dagers karantene når turistene kommer tilbake til hjemlandet.

EU har bevilget 100 millioner euro for å subsidiere koronatester i Europa, så prisene vil etter hvert gå kraftig ned.

Redningsøvelse onsdag 26.mai: To fly kolliderer og styrter
Fra en tidligere redningsøvelse på øya. Foto: Cabildo de Lanzarote

Alle redningsetatene på Lanzarote vil øve på en stor redningsoperasjon førstkommende onsdag.

Dette er scenarioet: To passasjerfly har kollidert, og begge flyene har styrtet. Det ene flyet havner i landsbyen Tabayesco, mens det andre flyet har falt i havet.

Det ventes at veitrafikken vil bli berørt i og i nærheten av «ulykkesområdene».

Det jobbes med en direkte flyrute fra Nord-Amerika til Lanzarote 
Folkedansere fra Lanzarote besøkte millionbyen San Antonio i Texas i 2019. San Antonio ble grunnlagt av utvandrete innbyggere fra Lanzarote tidlig på 1700-tallet. Byens første borgermester kom fra Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

På reiselivsmessen Fitur i Madrid ble det holdt flere møter for å organisere en direkte flyrute mellom Nord-Amerika og Lanzarote.
Til stede på møtene var representanter for turistmyndighetene i både USA og Canada, den spanske stats turistkontor i New York, Miami og Los Angeles, ledelsen for hotellgruppen Hesperia, presidenten og turistsjefen på Lanzarote, og José Martínez, forretningsmannen som eier flere hoteller på Lanzarote, og som også har startet sitt eget flyselskap.
Lanzaroteposten skrev om flyselskapet Wacaf Air tidligere i år.

Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo fortalte på en pressekonferanse at » USA og Canada har 368 millioner potensielle kunder som vil sette pris på Lanzarotes natur og miljø, som er interessert i å være med på aktiviteter utendørs, delta i lokal kultur, gastronomi og tradisjoner, og som passer godt inn når Lanzarotes nye Premium-strategi  skal gjennomføres”.
Lanzaroteposten skrev i desember i fjor om det nye selskapet Lanzarote Premium, som skal gjøre Lanzarote til en eksklusiv destinasjon, og som trekker til seg spesielle turister som krever bærekraftige opplevelser.

Tre Mercadona-butikker på Lanzarote gir ukentlig matvarer til de som trenger det mest
Foto: Mercadona

Den spanske butikkjeden Mercadona har tre butikker på Lanzarote, og den fjerde åpnes snart i Puerto del Carmen. Nå har butikkene inngått en avtale med den private nødetaten Emerlan på Lanzarote for å distribuere matvarer til de som trenger det mest.
Samarbeidet går ut på at Mercadona daglig leverer produkter som frukt og grønnsaker, meieriprodukter, kjøtt, fisk, pølser, brød og pasta til Emerlans suppekjøkken i Famara. Deretter vil 170 familier få daglige forsyninger som dekker både frokost, lunsj og middag til 700 personer.
Mercadona har innledet et samarbeide med 27 veldedige organisasjoner på Kanariøyene, og i 2020 ble 780 tonn matvarer fordelt til alle øyene. Man regner med at dette tallet stiger i år.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast