Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 27.april 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Siste døgn ble ti personer friskmeldt, mens 11 personer fikk påvist smitte. Smittetallet er nå 107.
Søndag ble det utført 134 tester på øya.

Regjeringens offisielle smitteoversikt finner man HER (på engelsk).

Helsemyndighetene på Lanzarote fortalte at siste helg var det Yaiza kommune med Playa Blanca som fikk påvist de fleste nye smittetilfellene. De nye tilfellene i kommunen rammet personer over 65 år.
Ni personer ble smittet i Yaiza, sju i hovedstaden Arrecife, Tias med Puerto del Carmen fikk registrert to nye smittetilfeller, mens San Bartolomé og Teguise registrerte ett tilfelle hver.

Denne uka vil Kanariøyene motta over 81000 doser av vaksinen, med 57000 Pfizer-doser, 11500 Janssen,  7500 Moderna, og 4700 doser fra AztraZeneca.
Helsemyndighetene sier at man er på god vei til å nå målet med 70 prosent av den voksne befolkningen ferdig vaksinert i løpet av sommeren.

Noen forgifter katter og hunder i området ved Famara
Foto: pixabay.com

Dyrevernforeningen Ademal på Lanzarote vil betale 200 euro i belønning for informasjon om hvem som forgifter flere hunder og katter i Famara på vestkysten av Lanzarote.
I de siste ukene har noen spredd rottegift på forskjellige steder i området, og flere dyr har mistet livet.
Å legge ut gift utenfor sitt eget hus, til og med i sin egen hage er forbudt på Lanzarote, og man kan bli dømt til fengsel for dette.
Ademal ber folk som vet noe om dette å ringe 679 744 689.

Turistministeren i Spana besøkte Puerto del Carmen på Lanzarote

Turistministeren i Spania, Fernando Valdés besøkte Lanzarote siste uke.
Vertskap var presidenten på øya og ordføreren i Puerto del Carmen. Disse tre ble observert gående langs Avenidaen i Puerto del Carmen en av dagene.
Turistministeren deltok også i en turist-konferanse som ble arrangert i det store auditoriet i Jameos del Agua nord på øya.

Flyselskapet Ryanair tapte i retten
Foto: pixabay.com

Da flyselskapet Ryanair la ned sine baser på Kanariøyene, ble de ansatte oppsagt.
22 av de oppsagte anmeldte selskapet for ulovlig oppsigelse.
En nasjonal domstol i Spania har nå bestemt at de ansatte må få tilbake jobbene sine, og også få lønn for tiden de var ulovlig oppsagt. Domstolen sier videre at » Ryanairs måte å behandle sine ansatte var ydmykende, uverdig og ikke akseptabelt

Ryanair skal fly fra Alicante til Lanzarote i sommer

En leser har tipset oss om at flyselskapet Ryanair begynner å fly direkte fra Alicante på fastlandet til Lanzarote 1.juli.
Ryanair skal fly strekningen hver torsdag og mandag fram til og med 28.oktober.
Det betyr at det kan bli mange turister fra fastlandet som vil bestille ei langhelg på solskinnsøya i løpet av sommeren og høsten.

Åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen
Foto: Liv A Nielsen

I dag er det igjen åpent hus på Sjømannskirken.
Fra kl.10.30 fram til kl.14 er kafeen åpen, hvor det serveres kaffe og vafler, hjemmebakte kaker og andre godsaker. Biblioteket er tilgjengelig, og man kan tenne lys i kirkerommet.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas, så tar man taxi dit er det lurt å bli kjørt til Cinco Plazas…ikke mange sjåfører kjenner til Sjømannskirken eller La Iglesia Noruega…

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast