Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! 22.april 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Siste døgn ble 12 personer friskmeldt, mens 12 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er igjen 120.
Tirsdag ble 250 koronatester utført på øya.

Vaksinering på Lanzarote
Foto: unsplash.com

Det kanariske helsevesenet melder nå at alle residente på Lanzarote som er født mellom 1952 og 1961 kan avtale tid for vaksinering ved å ringe 928 595 266 eller 928 595 401.
Disse to telefonlinjene er åpne fram til 27.april, og er for aldersgruppen 60 til 69.
Selv om man ikke registrert i det offentlige helsevesenet anbefales det at man tar kontakt.

Helsesentret i Tias har informert journalister i det engelskspråklige bladet Gazette at residente med privat helseforsikring kan dra opp til helsesenteret med residensia-dokumenter, bostedsbevis (certificado de empadronamiento) og pass for å melde sin interesse for vaksiner. Samme beskjed kommer fra helsesenteret Titerroy i Arrecife.
Spania vil nå distribuere vaksinen fra Johnson & Johnson etter at de europeiske helsemyndighetene ga klarsignal for denne vaksinen. 6000 doser av denne en dose-vaksinen kom til Kanariøyene i går onsdag.

Hittil har  42 748 doser blitt satt på Lanzarote, og 10 prosent av den voksne befolkningen har fått sine to doser.

Ut fra intensivavdelingen etter 105 dager

Den britiske kvinnen Patricia (66) ble syk av korona 6.januar på Lanzarote, og ble straks lagt inn på intensivavdelingen på det offentlige sykehuset i hovedstaden Arrecife. Der ble hun i 105 dager, før hun i går onsdag kunne flyttes over til en «vanlig» avdeling på sykehuset. Hun var nå utenfor fare.
Dermed er nå bare tre personer på intensiven i Arrecife.
Her er videoen fra da Patricia ble flyttet ut fra intensivavdelingen, presentert av lokalavisa La Voz de Lanzarote:

Festningstyver slo til igjen

Bare ei uke etter at festningen Castillo de Santa Barbará i Teguise fikk besøk av tyver som stjal datamaskiner og museumsgjenstander, slo andre (?) tyver til ved festningen Castillo de San Gabriel midt i hovedstaden Arrecife.

Castillo de San Gabriel i Arrecife. Foto: wikimedia.org

Castillo de San Gabriel er hjemmet til det historiske museet på Lanzarote, og tyvene ødela en betalingsterminal og et kassaapparat. Nå sjekker representanter for museet om andre gjenstander er borte eller ødelagt.

Arbeidsledig ungdom i Tias lærer seg å svømme, og livredning
Foto: Tias kommune

Arbeidsledig ungdom har de siste ukene lært seg grunnleggende svømmeferdigheter ved Playa Chica i Puerto del Carmen. Opplæring i livredning har også vært på programmet.
Arrangør er «Garantía Juvenil», en offentlig tjeneste for sysselsetting av unge folk under 30 år. For en del av disse ungdommene venter det kommunale jobber som badevakter på strendene denne sommeren.

Arrecife kjøper uferdige hus til vanskeligstilte familier 

Bystyret i hovedstaden Arrecife har satt av midler til å kjøpe 14 uferdige boliger i byen. Disse boligene vil så bli ferdigstilt, og deretter tilbudt familier som ikke har mulighet til å verken leie eller eie.

Ny vindpark begynner å produsere strøm
Arrecife og Teguise vindparker. Foto: Cabildo de Lanzarote

Arrecife vindpark, Parque Eólico Arrecife ligger litt nord for hovedstaden.
Siste uke ble vindparken satt i drift med fire vindturbiner, og har kapasitet til å produsere 27 150 megawatt-timer hvert år. Vindturbinene måler 120 meter fra foten og opp til den høyeste enden av turbinbladet.

Arrecife vindpark ligger like ved Teguise vindpark (se bildet).  En annen vindpark med fire turbiner er planlagt bygd i San Bartolomé kommune.

Protester mot å hente sand fra grustak i landsbyen Muñique

En idealistisk organisasjon på Lanzarote, Frente de Lanzarote (Lanzarote først) har anmeldt uttaket av sand fra et grustak i landsbyen Muñique i Teguise kommune.
Grustaket ligger i et fredet område, og området er stedet hvor flere sårbare planter og dyr nå er truet på grunn av at sanden fjernes. Videre hevdes det at området der sanden er fjernet blir brukt som søppelfylling, og at folk bruker området til motocross med motorsykler og biler.
Organisasjonen har laget en video fra området, hvor de ganske enkelt spør om denne aktiviteten er lovlig:

Sjømannskirken har åpent hus i dag
Foto: Liv A. Nielsen

Det er åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen i dag. Fra kl.10.30 til kl.14 er kafeen åpen med kaffe og vafler, hjemmebakst og andre godsaker.
Biblioteket er tilgjengelig, og man kan tenne lys i kirkerommet.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast