FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 2.april 2021

Hola!

Ei god uke på Lanzarote er tilbakelagt. Sol fra blå himmel, og et par lette regnskurer for å vaske bort restene av sanden fra Sahara har gjort oss klare for påskehelg!

Litt koronaprat…

Siste døgn ble 13 personer friskmeldt fra smitte på Lanzarote, mens seks nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er 70.

Dette klarer vi!

Regjeringen på Lanzarote, Cabildo har bedt om at alle som er på øya respekterer de noe strenge koronareglene som gjelder i påska for å unngå nye smitteutbrudd som øya opplevde etter jul og nyttår.
Regjeringen ber via annonser i aviser og meldinger på radio og tv om å holde to meters avstand, bruke munnbind, og vaske hender ofte og lenge, spesielt hvis man har vært ute og i nær kontakt med andre utenfor sin egen lille krets.

Er det få drosjer på øya, eller..?

Ett av Lanzarotes fineste hoteller, Arrecife Gran Hotel har denne uka brukt dette bildet i sin reklame for hotellet:

Foto: Arrecife Gran Hotel

Bildet viser veien fra nasjonalparken Timanfaya inn til landsbyen Yaiza. Vi får bare håpe at folk ikke tror at det er mangel på drosjer på øya!

Det lysner i koronaskogen…

Foto: norwegian.no

Reiseselskapene som vanligvis frakter tusenvis av gjester fra Norge til Lanzarote har så vidt begynt å røre på seg, i hvert fall på nettsidene sine:

TUI forteller at de starter sine turer fra Oslo og Bergen til Lanzarote hver fredag fra 15.oktober. Reiseselskapet Vitalreiser deler fly med TUI fra Bergen. Flyselskapet er Norwegian.

Apollo forteller at de starter sine turer direkte fra Oslo til Lanzarote hver lørdag fra 16.oktober. Vitalreiser  deler fly fra Oslo med Apollo på lørdager. Flyselskapet er SAS.

Norwegian flyr fra Oslo hver mandag fra 1.november.

Lesere fra Sverige og Danmark kan søke opp sine reiseselskap via nettet. Norwegian ligger inne med en spesialpris på billetter fra Stockholm via Oslo til Lanzarote.

Så krysser vi fingre og tær for at det ikke blir kanselleringer!

Det pusses opp

Det bankes og sages og rives og pusses opp i flere store bygg på Lanzarote.
Ett av de største hotellene i Puerto del Carmen, Suite Hotel Fariones, tidligere Fariones Playa er stengt i 18 måneder på grunn av oppussing. På veggen utenfor det stengte hotellet har det kommet opp et flott bilde over hvordan det blir når de åpner igjen i april 2022:

Foto: Lanzaroteposten

Rett over gata for hotellet ligger et halvferdig kontor- og butikkbygg, der det gamle hotellet La Perla lå.
Byggingen ble stoppet like før jul på grunn av at den kanariske regjeringen ikke godkjente de ferdige planene, uvisst av hvilken grunn.
Men denne uka kom en lastebil inn på byggeområdet med en ny transformator på lasteplanet, så kanskje skjer det noe der nå?

Foto: Lanzaroteposten

Gudstjeneste på Sjømannskirken

Palmesøndag var vi seks gjester da Sjømannskirken på Lanzarote holdt sin første gudstjeneste på over et år:

Presten Ola Beisvåg forrettet, mens administrativ leder av Sjømannskirken Merethe Thortveit var blant tilhørerne. Foto: Lanzaroteposten

Vi var seks gjester som besøkte kirken denne søndagen. Sjømannskirken inviterer igjen til en ny påskegudstjeneste 1.påskedag kl.18. Er du på øya, er du hjertelig velkommen!
Etter gudstjenesten serveres det kaffe, vafler og kake.

Ukas høydepunkt

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Fortsatt god påske, sier vår hustegner Erling Bjørn!

Vi var 12 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen fra kl.19 i kveld!
Las Vistas ligger rett over gata for postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Påskeferie kan være så mangt…

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-