Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 10.mars 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

12 personer ble friskmeldt det siste døgnet, mens fire nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er 88.

Regjeringens offisielle smitteoversikt finnes HER (på engelsk).

En fisker druknet i Costa Teguise

En fisker falt i sjøen fra en molo ved Playa de las Cucharas i Costa Teguise torsdag. Folk kom straks til og fikk mannen opp fra sjøen, men livet stod ikke å redde selv etter flere opplivningsforsøk.

1500 personer besøkte markedet i Teguise søndag
Markedet i Teguise ønsket gjester velkommen igjen søndag! Foto: wikimedia.org

Godt og vel 1500 personer besøkte Lanzarotes største marked sist søndag. Dette var andre gang markedet ble gjenåpnet etter at pandemien startet.
Gjestene ble sluset gjennom to inngangsporter, hvor alle fikk temperaturen sin målt (i panna!), og alle måtte ha på munnbind.
Totalt var det 80 salgsboder på markedet med salg av lokale håndverksarbeider, mat, drikke og klær.
Ordføreren i Teguise, Oswaldo Betancort var til stede i Teguise, og skrøt av både gjester og de som stod for sikkerheten. Han sa videre at vi må leve med trusselen om viruset, men uten å skade den lokale økonomien ytterligere.

Butikkjeden SPAR på Lanzarote innviet nytt stort lager på øya
Foto: lancelotdigital.com/youtube.com

Butikkjeden SPAR på Lanzarote åpnet siste uke et stort varelager, ikke langt fra IKEA i Arrecife.
Lageret er på 18 000 m2, og har et solcelleanlegg på taket som dekker opp mot 70 prosent av kraftbehovet.

Varelageret er stort nok til å kunne forsyne Lanzarote med varer i tre måneder uten tilførsel av nye varer.
SPAR har 20 butikker  på øya, og ledelsen bestemte tidlig i pandemien å satse i stedet for å permittere. Derfor har alle av de 600 ansatte vært i full jobb i hele pandemien, og ingen er eller har vært på ledighetstrygd (ERTE).

Ledelsen i SPAR sier i en pressemelding at de vil satse på kortreiste produkter som kjøtt, fisk, vin og grønnsaker, varer som alle er produsert på Lanzarote.

Nytt radarsystem blir installert ved Mirador de Guinate på nordvestkysten av Lanzarote
Mirador de Guinate. Foto: diariodelanzarote.com

Den spanske regjeringen har sagt ja til å installere et nytt radarsystem ved utsiktspunktet Mirador de Guinate på nordvestkysten av Lanzarote. Denne radaren vil tidlig oppdage båter med flyktninger på vei til øya, og andre ikke-autoriserte fartøyer.
De siste årene har det eksisterende radarsystemet SIVE blitt kraftig kritisert for ikke å oppdage båter på vei inn i farvannet rundt Lanzarote.
Regjeringen sier i ei melding at nå vil den sørligste EU-grensen bli bedre overvåket, og ikke minst vil de mange flyktningbåtene som kommer til øya via forskjellige ruter bli lettere oppdaget, og hjulpet til land.

Ny pannekakedag på Las Vistas!
Fra pannekakedagen på Las Vistas! Foto: Lanzaroteposten

Onsdag er som kjent pannekakedag på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Fra kl.14 serverer Dani trønderske pannekaker med flesk og blåbærsyltetøy, eller du foretrekker andre retter fra menyen, eller bare en kopp kaffe.
Følg duften av pannekakene til Las Vistas, som ligger rett over gata for postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast