Nyheter:

Når er det best vær på Lanzarote?

Lanzarote har et behagelig klima året rundt, og mange sier at øya har verdens beste vær!

Den britiske nettavisen Lanzarote Information har sett på temperaturer, nedbør og vind i løpet av et år på Lanzarote.

Temperatur:

Temperaturkartet som du finner under viser den gjennomsnittlige laveste og høyeste temperatur for hver måned. De kjøligste månedene er januar og februar, hvor nattetemperaturen kan falle til 14 grader, med en dagtemperatur på 22-23 grader.
De varmeste månedene er juli til oktober, hvor kveldene ofte har 20 grader, på dagen 28-29 grader, og i noen få dager kan kvikksølvet nærme seg 35-37 grader.
De lyseblå søylene viser gjennomsnittlig høyeste temperatur, de lilla viser gjennomsnittlig laveste temperatur:

Nedbør:

Lanzarote har nesten ikke nedbør i det hele tatt. I gjennomsnitt faller det 125-150 mm regn i året. Mesteparten av denne nedbøren faller på vinteren, fra november til mars. Vanligvis kommer det ei skikkelig skur, og etter noen minutter med regn skinner sola igjen. Dermed blir det varmt nok til å nyte resten av dagen på stranda eller i bassenget. Søylene viser gjennomsnittlig regn i millimeter per måned:

Solskinn:

Lanzarote har mer enn 300 dager med solskinn hvert år, hvor sola skinner fra seks til elleve timer per dag. November er måneden med færrest soltimer, mens juni og august har flest soltimer.
Søylene viser øyas gjennomsnittlige timer med solskinn per dag i måneden:

Vind:

Lanzarote er kjent for det som kalles «handelsvinder», som er en nordlig eller nord-østlig vind som stryker over øya. Måneden med mest vind er juli, med en gjennomsnittlig vindstyrke på 35 km/t. Denne vinden gjør det levelig når temperaturen nærmer seg 30-35 grader. Ellers i året blåser det noen dager vinder med en styrke på 18 til 25 km/t.

Vindens fart i skjemaet er i knop. En knop er ca 1,8 km.

Mer vær? Du kan finne historien «Alle snakker om været på Lanzarote» ved å klikke HER.

Ha et godt opphold året rundt på Lanzarote!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast