Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 22.februar 2021

Helgens smittetall på Lanzarote (blir bekreftet mandag ettermiddag)

Fredag:

40 personer ble friskmeldt det siste døgnet, mens 12 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er 375.

Fem pasienter med smitte ble utskrevet fra sykehuset fredag.
37 pasienter ligger på sykehus med koronasmitte. 35 pasienter ligger på det største offentlige sykehuset i Arrecife, Hospital Doctor José Molina Orosa, mens to er innlagt på Hospital Insular.
14 pasienter ligger på intensivavdelingen.

Lørdag: 44 personer ble erklært fri for smitte det siste døgnet, mens 15 nye personer testet positivt. Det aktive smittetallet er 345.

Tallet på pasienter på sykehusene synker. Lørdag var 26 pasienter innlagt på Hospital Molina Orosa, hvorav 12 ligger på intensivavdelingen. To pasienter er innlagt på det andre offentlige sykehuset i Arrecife, Hospital Insular.
En kvinne, 57 år gammel døde på sykehuset med koronasmitte fredag. Hun hadde flere underliggende sykdommer, sier helsemyndighetene. Dermed har 35 mennesker dødd med koronasmitte siden pandemien startet.

Søndag: 36 personer ble erklært friske etter smitte. 16 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er nå 324. Dette er det laveste smittetallet etter at man nådde toppen 29.januar 2021 med 1121 smittetilfeller.

Lørdag døde tre pasienter på sykehusene med koronasmitte. De døde var 90, 89 og 80 år gamle, alle med underliggende sykdommer. Dermed har 38 mennesker dødd med smitte siden pandemien startet.
28 pasienter ligger på sykehusene, og 12 av disse er på intensivavdelingen.

Lanzarote forblir i kategori 4 enda ei uke

Helseministeren på Kanariøyene fortale søndag at Lanzarote må bli på nivå 4 (brunt nivå) enda ei uke.
Smittetrykket er for høyt, sa ministeren.
Dette betyr at alle restauranter og såkalte «ikke-viktige» butikker må stenge klokken 18.
Servering er bare tillatt utendørs med maksimalt fire gjester per bord. Dette er nå offisielt bekreftet via lokalpolitiet i Tias.
Barer må holde stengt.
Gran Canaria går ned til nivå 2, Tenerife fortsetter på nivå 2, mens Fuerteventura og El Hierro går ned til nivå 1, grønt nivå.
Vi krysser fingre for neste uke!

Ikke mer calima

Det spanske værinstituttet AEMet melder at restene av calimaen (sandstøv fra Sahara) vil forsvinne i dag mandag. Derfor var det jo på sin plass med ei kraftig regnskur lørdag kveld som vasket vekk sandstøvet som hadde lagt seg over hele øya.
Det meldes om sol med noen skyer utover i uka, med gode temperaturer.

«Portugisiske krigsskip» på strender i Puerto del Carmen
Foto: FB

Disse blå manetene ble i helga observert på strender i Puerto del Carmen. De kalles «portugisiske krigsskip», og folk advares mot å komme for nær. Med lange tentakler som kan bli opp til 10 meter lange bør folk holde seg langt unna disse!

Kvinne reddet fra kraftige bølger i Puerto del Carmen

En kvinne ble reddet lørdag ettermiddag etter at hun la på svøm i kraftige bølger med understrømmer utenfor Hotel Fariones i Puerto del Carmen.
Hun fikk raskt store problemer, og to unge gutter fra Marokko som gikk forbi hørte kvinnens rop om hjelp, og begge hoppet ut i vannet. Kvinnen ble reddet opp, og både kvinnen og en av guttene måtte til lege etter å ha fått skader fra de skarpe steinene som lå i fjæra.

En mann er savnet i Arrecife

Politiet ber om tips fra folk om en savnet mann fra Arrecife. Davis Alejandro Moreno, 43 år gammel har vært savnet siden 11.februar. Flere nødetater har allerede organisert flere leteaksjoner uten resultat.

Ordfører med promille

Ordføreren i Tinajo, Jesús Machín var forrige tirsdag involvert i en bilulykke.
Da politiet kom, måtte han ta en promilletest ved å blåse, og den gjorde utslag. En blodprøve senere på sykehuset ga et negativt resultat, i følge ordføreren selv.
Han sier også at han beklager hele saken, og at han aldri har ruset seg så lenge han har vært ordfører.
Ordføreren har stilt sin plass til rådighet ovenfor styret i det politiske partiet Coalición Canaria, men partiet berømmer ordføreren for hans ærlighet og oppriktighet, og «tilgir» ordføreren.
Opposisjonen har selvsagt ikke latt denne situasjonen gå fra seg, og krever at ordføreren må gå av.

En «ulovlig» fest hjemme hos en dommer ble stoppet

En dommer ved byretten i Arrecife og en advokat ble tatt på fersken da Guardia Civil og lokalpolitiet sist torsdag stoppet en privatfest i et turistkompleks i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen. Det var naboer som kontaktet politiet fordi det ble spilt høy musikk.

På festen var det ni personer, to par og deres fem barn som alle studerer i Madrid. Siden alle disse ni ikke bodde sammen ble festen ulovlig. Dessuten var det flere som ikke brukte munnbind.
Deltakerne fikk bøter for ikke å ha overholdt retningslinjene, og festen ble raskt avsluttet, skriver lokalavisa.

Lanzaroteposten gjør oppmerksom på at det er forskjellige versjoner i de kanariske avisene over hva som egentlig skjedde.

Marihuana i Puerto del Carmen

To personer i Puerto del Carmen ble arrestert sist torsdag etter at politiet fant 22 marihuanaplanter på terrassen deres. Plantene ble oppdaget da politiet sendte opp en drone etter tips fra publikum.
I leiligheten ble det også funnet kartonger med sigaretter og brennevin, noe som stammet fra et tidligere innbrudd.

 

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast