FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 19.februar 2021

Hola!

Dette har vært uka med sand i lufta…og på bilen, på terrassen…over alt! Men du verden, dette er jo fin peeling for huden, og vi ser alle minst 30 år yngre ut! Vi klager ikke, for temperaturen gikk også raskt opp mot 30 grader!

Litt korona…igjen

Smittetallene går stadig nedover på Lanzarote! Siste døgnet ble 49 personer friskmeldt, mens 21 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er nå 404.
Fram til nå har 3 859 personer blitt friskmeldt etter å ha vært smittet på Lanzarote.

En eldre mann døde i går torsdag med koronasmitte i Arrecife. Dermed har 34 personer dødd med smitte på Lanzarote siden pandemien startet.

Nytt flytilbud fra Norge til Spania

Foto: vueling.com

Det kan vare ei stund før vi eventuelt får en direkte flyrute fra Norge til Lanzarote. Folk må nok etter hvert finne seg i at å bytte fly underveis er løsningen.

Nå starter det spanske lavprisselskapet Vueling opp to nye ruter fra Bergen og Stavanger til Barcelona, i tillegg til flyet som allerede går tre ganger i uka mellom Oslo og Barcelona (når koronasituasjonen er under kontroll).

Fra Bergen går første flyet sørover 19.juni, mens Stavanger starter dagen etter. Turene vil gå hver lørdag og søndag fram til oktober.
Oslo-Barcelona vil bli trafikkert fire ganger i uka når situasjonen blir bedre. Fra Barcelona flyr både Vueling, Iberia og Ryanair direkte til Lanzarote.
Vueling er eid av IAG, et konsern som i tillegg eier British Airways, spanske Iberia og irske Aer Lingus.

Det var www.flysmart24.no som fortalte om dette først.

Et fantastisk bilde

Den kjente fotografen fra Lanzarote, Juan Méndez har fått enda et flott bilde godtatt av det berømte naturmagasinet National Geografic:

Foto: Juan Méndez/National Geografic/La Voz de Lanzarote

Bildet er tatt ikke langt fra kirken La Ermita de Nuestra Señora de Las Nieves, som ligger i området nedenfor de store militære radarskjermene på nordvestkysten av Lanzarote. Bildet viser en hangglider som nyter livet i solnedgangen. Fotografen har kalt bildet «Un ícaro lanzaroteño», en ikaros fra Lanzarote.

(Fortellingen som er fortalt om Ikaros er hans forsøk sammen med sin far å rømme fra fangenskapet på Kreta ved hjelp av vinger som hans far konstruerte ved hjelp av fjær og voks. Han ignorerte farens advarsel om ikke å fly for nær solen, og solens hete smeltet voksen og han falt i havet hvor han druknet.) Fra Wikipedia.

Så var det dette vulkanske vannet da…

I forrige Fredagspils lurte jeg på hva «Vulkansk vann» var…en ingrediens som brukes i en hudkrem som Vichy reklamerer heftig for på norske tv-kanaler for tiden.

Vår venn og tegner Erling visste svaret, enkelt og greit:

Her er svaret! Tegning: Erling Bjørn Hansen

Sjømannskirkens vårlotteri

Noen av premiene i vårens lotteri. Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Lanzarote har satt i gang med et gedigent vårlotteri!
Som mange vet må Sjømannskirken skaffe det meste av sine inntekter selv. Når det ikke har vært mange besøkende det siste året, må Sjømannskirken gå ut og finne sine gjester. Nå kan folk støtte opp om kirkens arbeide ved å kjøpe lodd!
Premiene er mange, og fristen til å kjøpe lodd er 30.mars. Du behøver ikke være på Lanzarote for å kjøpe lodd, eller ta i mot eventuelle premier.

Ved å klikke HER kan du lese alt om gevinstene, og du kan også kjøpe lodd på denne nettsiden…det er veldig enkelt!

Ukas høydepunkt

Siste uke var vi 20 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen; de fleste fra Norge pluss noen få irer.
Siden man nå har fått beskjed om å sitte bare to ved hvert bord, med to meters avstand mellom hvert bord ble det litt høylytt tale mellom bordene…og det klarte vi med glans!

Smittefri sone på fredagspilsen! Foto: Lanzaroteposten

Sammen er vi dynamitt, mener vår eminente tegner Erling Bjørn Hansen:

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi møtes igjen fra kl.15 i ettermiddag på Las Vistas, som ligger i Avenida Juan Carlos I, på andre siden av postkontoret.

For å dempe lengselen til Lanzarote…

Vi vet det er mange som lengter ned til sol og varme igjen!
Før vi runder av denne Fredagspilsen, føler jeg for å spille «Vi håller ut«, en positiv låt som svenske artister lanserte på selveste 17.mai i fjor!
Og det er sant; vi holder ut! Og etterpå kan du spille den spanske versjonen…hvis du vil:

Og vil du ha den spanske versjonen, RESISTIRÉ!, kan du se og høre låten her:

Som vanlig; får du en reklamestripe nederst på videosiden, klikker du på X, og reklamen forsvinner.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast