Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 10.februar 2021

Oppdaterte smittetall på Lanzarote

Siste døgnet ble 74 personer erklært friske fra smitte. 28 nye personer fikk påvist smitte.
Det aktive smittetallet er nå 774.

Regjeringens offisielle smittetall leser man HER (på engelsk).

Koronapasienter fra Lanzarote overføres til Las Palmas
Det offentlige sykehuset i Arrecife. Foto: Gobierno de Canarias

Tirsdag var 54 pasienter med koronasmitte innlagt på det offentlige sykehuset Hospital Doctor José Molina Orosa i Arrecife.
Dette er langt flere pasienter enn det smitteavdelingen kan klare, og noen av pasientene er nå plassert på andre avdelinger. Derfor har en av de «friskeste» pasientene blitt overflyttet til Universitetssykehuset i Las Palmas på Gran Canaria for å avlaste korona-avdelingen på Lanzarote.

Soldater på Lanzarote
UME i gang med desinfisering. Foto: Cabildo de Lanzarote

Den siste måneden har folk på Lanzarote møtt flere soldater ute i gatene på øya.

Det har vært to forskjellige militære grupper på øya siden nyttår; soldater fra den spanske hærens 16.brigade «Canarias», som vanligvis er stasjonert i Las Palmas på Gran Canaria, og UME, Unidad Militar de Emergencias, en «militær nødgruppe».
Disse soldatene er utplassert på alle Kanariøyene for å bli bedre kjent med territoriet, står det i informasjonen som er sendt ut.
Noen av soldatene har vært bevæpnet, og det har noen av øyas befolkning reagert på.
Soldatene på Lanzarote har ikke mandat til å kontrollere, advare eller gi bøter til innbyggerne, uten at soldatene er invitert til å delta sammen med de lokale politimyndighetene.
Hittil har noen av soldatene deltatt i den lokale smittesporingsgruppen, mens resten har vært travelt opptatt med desinfiseringsarbeid.

Turistmyndighetene på Lanzarote møter verden
Snart kommer turistene? Foto: wikimedia.org

Turistmyndighetene på Lanzarote har ikke ligget på latsiden under pandemien!
De tenker på framtiden, og har siste uke arrangert møter via nettet med spanske turistkontor «i utvalgte byer hvor turister er storforbrukere, såkalte «Big Spenders».
Turistmyndighetene på Lanzarote har så langt hatt samtaler med de spanske turistkontorene i Singapore, Moskva, Kanton, Tokyo, Los Angeles og Abu Dhabi. Denne uka er det turistkontorene i Chicago, Toronto og Beijing sin tur. Samtidig har turistmyndighetene vært i kontakt med de respektive lands flyselskaper.

Målet med denne aktiviteten er å promotere Lanzarote som » et førsteklasses reisemål, og samtidig fortelle at Lanzarote er et unikt sted med potensiale til å trekke til seg de riktige turistene fra hele verden».

Nystekte pannekaker i dag på Las Vistas i Puerto del Carmen
Pannekake-elskere på Las Vistas! Foto: Lanzaroteposten

I dag kl.14 serverer Dani på Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker med flesk og blåbærsyltetøy. Oppskriften er trøndersk…
Er du på øya er du hjertelig velkommen til å nyte ei pannekake eller tre, eller noe annet som står på menyen til restauranten.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast