Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 1.februar 2021

Helgens smittetall (blir offisielt godkjent mandag ettermiddag)

Fredag: 96 personer ble erklært friske fra koronasmitte. Torsdag ble 540 tester foretatt, og det resulterte i 69 positive prøver. Det aktive smittetallet er 1092.

En mann på 75 år døde med smitte fredag. Dermed har 20 personer dødd med koronasmitte på Lanzarote siden pandemien startet i februar/mars 2020.

Lørdag: 113 personer ble erklært friske fra korona de siste 24 timene, mens 74 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet har gått ned til 1051.
Det er innlagt 54 pasienter på sykehuset, seks færre enn fredag. Tallet på pasienter på intensivavdelingen har gått opp fra 17 til 18.

Søndag: 60 personer ble friskmeldt søndag, mens 64 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet  er 1055.

Den kanariske regjeringen har bestemt at Lanzarote og øya La Graciosa forblir på nivå 4 enda ei uke, fram til 8.februar.
Mange spør om det er planer om å stenge skolene på øya, men det er det ikke nå. Det er nemlig ikke påvist virus blant skoleelever, men situasjonen blir nøye overvåket.

Ti personer fikk bot for å ha reist til naboøya Fuerteventura uten «gyldig» grunn
Guardia Civil kontrollerer passasjerer fra Lanzarote ved ankomst til Fuerteventura. Foto: Guardia Civil

Forrige helg fikk ti passasjerer fra Playa Blanca på Lanzarote som reiste med ferja til Corralejo på Fuerteventura bøter fordi de ikke hadde «gyldig» grunn til å reise over sundet.
Etter at Lanzarote kom i nivå 4 ble det forbudt å bevege seg mellom øyene i området uten at det var nødvendige grunner, som at man skulle arbeide eller hadde medisinske grunner.
Unntaket var turister som allerede hadde bekreftet overnattingssted.

Ansatte ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen har ikke fått lønn siden november i fjor
Foto: Hotel Fariones

Flere av de ansatte ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen har ikke fått lønn siden november i fjor.
Fagforeningen UGT, som representerer flere av de ansatte sier til lokalradioen at de fordømmer ledelsen og spesielt eieren av hotellet, Juan Francisco Rosa for «uansvarlighet og manglende framsyn».

Hotellet ble åpnet i september i fjor etter flere års oppussing, men ble stengt igjen 18.januar 2021 fordi hotellet manglet gjester.
De fleste av de ansatte har igjen søkt om ledighetstrygd (ERTE), som sannsynligvis ikke vil fungere før i februar, eller kanskje mars.
Dette setter mange familier og andre i en vanskelig situasjon, når månedlige utgifter skal betales, sier fagforeningen.

33 flyktninger inn til Órzola lørdag morgen
Sjøredningstjenesten møtte flyktningene natt til lørdag. Foto: Salvamento Maritimo

En båt med 33 flyktninger om bord kom inn til den nordlige landsbyen Órzola tidlig lørdag morgen. Ti av flyktningene er barn.
Sjøredningstjenesten fraktet flyktningene sørover til hovedstaden Arrecife, hvor det lokale Røde Kors tok i mot de. Alle ble koronatestet og sjekket av medisinsk personell  før de ble satt i isolasjon.
Flyktningene fortalte at de kom fra byen Safi i Marokko, og hadde vært i sjøen i tre dager.

En annen båt dukket også opp: Eieren av kaffebar-kjeden Starbucks kom med båten sin til Lanzarote
PI. Foto: Marine Traffic

Denne helgen har Lanzarote hatt besøk av mannen som kanskje selger flest kaffekopper i verden:
Howard Schultz er eieren av den amerikanske kaffebar-kjeden Starbucks, og seilte inn til Puerto Calero sør for Puerto del Carmen fredag med sin nyinnkjøpte yacht, PI. (Kanskje noen kaller båten 3,14?)

Båten ble bygget i 2019, og er 77 meter lang. Yachten har plass til å få et helikopter til å lande om bord, og har et basseng med glassbunn. Båten har 18 besetningsmedlemmer, som tar hånd om de 12 gjestene som kan være om bord.

Kanskje blir det en Starbucks på Lanzarote nå?

Det blir regn mot neste helg
Sola går ned over Playa Chica i Puerto del Carmen. Foto: Atmasukha Ananda

Det har vært fine dager på Lanzarote den siste uka, med temperaturer midt på tjuetallet, og mye sol.
Det spanske værinstituttet AeMet melder at det blir et skyfritt Lanzarote inntil mandag ettermiddag. Da kommer det et lavt skydekke inn over øya.
Midt i uka faller temperaturen med et par grader, og torsdag, fredag og lørdag blir det mer kjølig, kanskje ned til 18 grader(!). Det meldes om 80 prosent sjanse for regn torsdag, og 100 prosent sjanse for regn fredag og lørdag.
Vennligst ta kontakt med AeMet dersom dette ikke slår til, ikke Lanzaroteposten!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast