Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 29.januar 2021

Hola!

Det har vært ei deilig uke på solskinnsøya! Sola skinner, det er varme dager, det er flere ledige parkeringsplasser enn vanlig, ingen brosjyrer om ullturer er spredt utover, og det er fredagspils fra kl.15 i dag!

Pannekakedagen

Onsdager har blitt den store pannekakedagen på Lanzarote!

Sist onsdag møttes 18 gjester på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, og stemningen var upåklagelig!
Nå er det også lov å sitte fire gjester ved hvert bord, og pannekakene gikk ned på høykant.
Dani og Sandra steker nye pannekaker onsdag fra kl.13, så liker du pannekaker (eller andre retter) er du hjertelig velkommen!
Las Vistas ligger på andre siden av bensinstasjonen i C/Juan Carlos, og postkontoret.

Lanzaroteposten sendte denne uka en epost til det nye norske flyselskapet FLYR, og inviterte de til å fly fra Norge til Lanzarote.

Foto: flyr.no

Svaret kom i dag:
Vi har definitivt vært inne på tanken, men Lanzarote og de øvrige Kanariøyene er foreløpig ikke på rutenettet.

Vi fikk i hvert fall et svar…

Korona…igjen

Dessverre settes det stadig nye smitterekorder på Lanzarote:

Siste døgn ble 57 personer friskmeldt, men 121 nye personer fikk påvist korona-smitte. Det aktive smittetallet er derfor 1121, det høyeste tallet hittil siden pandemien startet.
En kvinne, 90 år gammel døde med smitte torsdag. Hun hadde flere underliggende sykdommer. Dermed har 19 personer dødd med smitte på Lanzarote siden pandemien startet.
På sykehuset ligger det 63 pasienter med koronasmitte, hvorav 15 er på intensivavdelingen.

Regjeringens offisielle oversikt finner man HER (på engelsk).

Kan nordmenn, dansker og svensker få korona-vaksine på Lanzarote?

Ill.: pixabay.com

Mange lesere som bor i kortere eller lengre tid på Lanzarote har henvendt seg til Lanzaroteposten med spørsmål om de kan bli vaksinert mot korona på øya. Undertegnede har spurt om dette på det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen, men der kunne de ikke svare. – Det er alt for tidlig, svarte de der.

Det er altså for tidlig å vite når og om utlendinger kan bli vaksinert, men at dette vil bli vurdert når vaksineringen av «vanlige» folk kommer i gang senere i vår, sier helsearbeiderne.
Det bor jo flere tusen utlendinger på Lanzarote; nesten halvparten av innbyggerne i Tias kommune (Puerto del Carmen) er utlendinger. Det bor 8 000 briter og 4 000 tyskere på øya, og blir ikke disse vaksinert vil det gjøre vaksinasjonsprogrammet på Lanzarote ufullstendig, blir det sagt.

Spansk byråkrati…på sitt verste:

Å kjempe mot det spanske byråkratiet kan noen ganger være en utfordring! Mange har kanskje sett denne utrolige videoen når skjemaer skal leveres inn på et offentlig kontor…selvfølgelig satt på spissen?
(Videoen er tekstet på engelsk, men er utrolig lett å forstå! Tallet 036 først i videoen er navnet på et skatteskjema):

Ukas høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi var 18 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Kvelden endte ganske så heftig med besøk av ti politibetjenter i fire politibiler fra både Guardia Civil, lokalpolitiet og Nasjonalpolitiet!

Det viste seg at noen hadde ringt politiet og sagt at «det er stort selskap på Las Vistas»…og vedkommende som ringte trodde at de nye reglene for sosialt samkvem allerede hadde startet, og at det skulle være stengt kl.18. (De nye reglene startet først ved midnatt den kvelden).
Da politiet kom var det bare tre gjester til stede, og restauranteier Dani hadde sitt store hyre med å forklare politiet at ikke noe ulovlig hadde funnet sted.
I dag må vi møte tidlig; vi starter med fredagspilsen kl.15! (Alt skal være stengt kl.18).

Kanskje noen vil benytte anledningen til å spise middag der? Dani og Sandra serverer gode retter, men har du et spesielt ønske kan du jo kontakte restauranten på telefon (0034) 679 45 38 98.

Det har kommet nye regler for syklister og bilister som skal dele veien på Lanzarote. Lanzaroteposten presenterer de nye reglene i morgen lørdag.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast