Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 21.januar 2021

Smittebølgen på Lanzarote fortsetter

41 personer ble erklært friske fra koronasmitte det siste døgnet. 89 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er nå 923.
38 pasienter er innlagt på sykehuset, hvorav åtte ligger på intensivavdelingen.

Regjeringens offisielle side over smittetilfeller finner man HER (på engelsk).

Ytterlige to mennesker på Lanzarote døde med koronasmitte

En kvinne på 86 år som var smittet av korona døde i går på sykehuset i Arrecife. Kvinnen hadde flere underliggende sykdommer.
En mann på 68 år døde i hjemmet sitt i går. I ettertid ble det bekreftet at den døde var smittet av korona.
Dermed har 13 personer dødd med koronasmitte på Lanzarote siden pandemien startet.

Seks flyktningbåter til Lanzarote tirsdag, onsdag og i dag torsdag

Som Lanzaroteposten skrev om i går hadde det til onsdag morgen kommet tre flyktningbåter til øya.
Senere onsdag morgen kom den fjerde båten inn til hovedstaden Arrecife. Om bord var det 29 flyktninger, hvorav tre var barn. Flyktningene fortalte det lokale Røde Kors at de forlot byen Safi i Marokko for fem dager siden.

Kl.17.30 i går kom så den femte båten med flyktninger om bord inn til Playa de la Cantería ved landsbyen Órzola nord på øya. Om bord var det 27 personer, hvorav to er barn og fem er kvinner.

Tidlig torsdag morgen kom den sjette båten inn til Arrecife. Om bord var det to menn, som fortalte at de kom fra byen El Aaiún i Vest-Sahara, og at de hadde vært i sjøen i to dager.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Ryanair kansellerer fem avganger ukentlig til Madrid
Foto: unsplash.com

Flyselskapene har begynt å redusere forbindelsene mellom Lanzarote og Madrid, slik at øya mister mer enn et dusin ukentlige flyreiser.
Selskapet som reduserer flest flygninger er Ryanair. Hittil har de fløyet en tur hver dag i uka, men nå skal selskapet fly bare torsdager og søndager. Ryanair sier i en melding at selskapet vil gjenopprette de andre fem flygningene siste uka i mars, uka før påske.
Et annet selskap som også har redusert forbindelsene mellom Lanzarote og Madrid, er Iberia Express.
Iberia har gått fra to til en daglig flytur. Flyselskapet melder at det skal gjenopprette sine to daglige forbindelser med Madrid fra 22. februar.

ERTE (avtalen om ledighetspenger)  er utvidet til 31.mai

Den spanske regjeringen, arbeidsgivere og fagforeninger godkjente tirsdag at programmet for ledighetspenger forlenges til 31.mai, med de samme reglene som allerede gjelder.
Dette betyr at mer enn 20 000 personer på Lanzarote som er permittert på grunn av pandemien fortsatt kan motta ledighetspenger som er opp til 70 prosent av tidligere lønn.
Frykten nå er at disse permitterte etter hvert må gå over til gruppen med arbeidsløse, som i dag teller 18 000 personer på Lanzarote.

Brevdueforeningen på Kanariøyene dømt til kjempebot for ulovlig dueslipp på Lanzarote
Brevduer på vei! Foto: freeimages.com

Den kanariske interesseforeningen for eiere av brevduer slapp i 2017 ut mange brevduer i nærheten av flyplassen på Lanzarote. Dette ble gjort selv om luftfartsmyndighetene gikk ut og sa at de ikke tillot brevdueslippet på grunn av sikkerheten for flyene.
Den spanske flysikkerhetskontrollen ga derfor brevdueforeningen en bot på 177 000 euro, noe foreningen sa at de ikke hadde mulighet til å betale. Foreningen anket beslutningen, men retten opprettholdt boten på nesten to millioner kroner.

NRK-serien «22.juli» har premiere denne uka på den spanske filmkanalen Filmin
Ill.: filmin.es

Denne uka hadde dramaserien «»22.juli» laget av NRK premiere på den spanske filmkanalen Filmin.
Det er den norske ambassaden i Madrid som melder dette. Videre skriver de:

– NRK-serien «22. juli» forteller, i seks episoder, historiene til de som var på jobb da terroren rammet Norge og konsekvensene av 22. juli-terroren for menneskene rundt – hjelpeapparat, berørte yrkesprofesjonelle, politi og traumeteamet på Ullevaal.
Serien er basert på fakta og virkelige hendelser, mens hovedpersonene er fiktive.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast