Minneord

Minneord om Lanzarotevennen Jarle Horne

Jarle Horne har gått bort

Jarle Horne. Foto: Privat

En av de mest markante personlighetene i det norske miljøet på Lanzarote, Jarle Horne (73) sovnet stille inn søndag morgen med sine nærmeste rundt seg.

Jarle var fra Naustdal i Sunnfjord.

Lanzarote ble Jarles andre hjem, og han tilbrakte store deler av vinteren her nede i en årrekke .

Jarle var en likandes kar som fikk mange venner på Lanzarote. Han elsket å sitte på «Avenidaen» på kvelden og kose seg med en øl eller helst en Magno. Her hadde han alltid venner rundt seg, og han ble på et vis midtpunktet.

Det var få som kjente Lanzarote som han.
Han leide seg bil og inviterte som regel enslige damer med seg på tur slik at de skulle komme seg litt ut fra Puerto del Carmen og oppleve noe av det øya hadde å tilby. Det er mange som er takknemlig for det i dag.

Jarle elsket å være sammen med andre mennesker. Han var fast måler på hesteskokastingen på stranden i Puerto del Carmen på mandagene. Ikke nok med det;  han vant Lanzarote Open i hesteskokasting i 2017 også.

Jarle vant Lanzarote Open i hesteskokasting 2017. Foto: Lanzaroteposten

Jarle var litt av en spilloppmaker, det fikk ikke minst «gutta på tur» oppleve på våre mange lange, fine turer på Lanzarote.

Jarle var en av initiativtagerne til at vi skulle gå Lanzarote på langs, deretter på tvers, og til slutt rundt hele øya.

Dessverre ble Jarle syk og kunne ikke være med oss på de siste etappene. Vi merket at kreftene ikke strakk til for han, og vinteren 2019-2020 maktet han ikke å komme tilbake til sitt kjære Lanzarote.

Sykdommen gjorde at Jarle ikke lenger kunne snakke, men han brukte lesebrettet flittig til å holde kontakt med omverden, og han var på «lufta» daglig, og han glemte ikke sine venner.

24. november fikk jeg avskjedsbrevet fra han. Det var sterkt, for da visste han at han ikke hadde lang tid igjen.
Han så tilbake på et rikt liv med mange, mange gode venner, og en fin familie. Det var avskjeden fra han.
Etter det ble det stille. På Lucia-dagen sovnet han stille inn hjemme i Naustdal.

En hedersmann har gått bort alt for tidlig.

Terje Jansson

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast