Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 30.november 2020

Helgens oppdaterte koronatall for Lanzarote

Fredag: Seks personer ble friskmeldt, mens åtte nye personer fikk påvist smitte. En person ble utskrevet fra sykehuset, som nå har to koronapasienter. Det aktive smittetallet på øya er 53.

Lørdag: Seks personer fikk påvist smitte det siste døgnet. Ingen ble friskmeldt, men en pasient kunne skrives ut fra sykehuset, hvor det nå bare ligger en korona-pasient. Det aktive smittetallet er derfor 59.

Søndag: Fem personer ble friskmeldt, mens seks nye personer fikk påvist smitte. En person ble lagt inn på sykehuset, hvor det nå ligger to korona-pasienter.
Det aktive smittetallet er nå 60.

11 båtflyktninger inn til Lanzarote søndag morgen

En båt med 11 flyktninger om bord kom inn til Charco del Palo på Lanzarotes østkyst søndag morgen.
Tre av flyktningene var barn.
Fire av flyktningene var i så dårlig forfatning at de måtte ha hjelp av Røde Kors til å komme seg opp til ambulansene før de ble kjørt til sykehuset. Alle flyktningene ble raskt testet for koronasmitte før de ble satt i isolasjon.

Les hva som vanligvis skjer med flyktninger som kommer til øya HER.

Lokalavisa La Voz de Lanzarote har lagt ut denne videoen fra redningsarbeidet:

Aksjon mot rasisme på Lanzarote
Foto: La Voz de Lanzarote

Lørdag ble det arrangert demonstrasjoner mot rasisme på alle Kanariøyene.
På Lanzarote møtte flere hundre mennesker opp i hovedstaden Arrecife under parolene «Kanariøyene uten rasisme», og » Ingen mennesker er ulovlige».
Demonstrasjonen kom i stand etter at det har vært flere sammenstøt mellom befolkningen på øyene og representanter for flyktninger som har kommet sjøveien fra Afrika.

Nå skal veiene på Lanzarote oppgraderes 
Veiene på Lanzarote skal oppgraderes. Foto: unsplash.com

Den kanariske regjeringen har bevilget 3,3 millioner euro til oppgradering av flere veier på Lanzarote.
Hovedveien LZ-1 gjennom Tahiche skal få nye gangfelt og sykkelstier, veien inn til flyplassen skal planeres og beplantes, det skal settes opp flere autovern langs veien LZ-2 fra Arrecife til Playa Blanca, og veien LZ-3 rundt San Bartolomé skal forbedres.

Ferja mellom Lanzarote og Fuerteventura fikk motortrøbbel, fotballkamp måtte utsettes
Foto: navieraarmas.com

Forrige søndag fikk ferja mellom Playa Blanca på Lanzarote og Corralejo på Fuerteventura problemer med en såkalt baugpropell, og kunne ikke seile.
Om bord på ferja var fotballaget UD Lanzarote sammen med 50 supportere. Det ble ingen tur til Fuerteventura for å spille mot UD Gran Tarajal, og kampen måtte utsettes til et senere tidspunkt.

Ny offentlig parkeringsplass i Puerto del Carmen

Øverst i Calle Anzuelo, gata som går forbi Hotel Cinco Plazas og Sjømannskirken skal det anlegges en større parkeringsplass. Det blir plass til 65 biler, og det blir montert ladestasjoner for elbiler.
Kommunestyret i Tias har allerede sendt prosjektet ut på anbud.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast