Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 25.november 2020

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Tallet på aktive smittetilfeller er på stedet hvil i dag: Tre personer ble friskmeldt, mens tre nye personer fikk påvist smitte. Det aktive tallet er derfor fortsatt 57.
Tre pasienter er innlagt på sykehuset med smitte, mens de resterende 54 er i isolasjon hjemme.

Regjeringen på Lanzarotes offisielle korona-tall finner man HER (på engelsk).

Det blir regn, kraftig vind og høye bølger på Lanzarote 
Ill.: AeMet

Det meldes om kraftig regn i dag onsdag på Lanzarote (Lanzarote er øya øverst til høyre på kartet). Det ventes 15 mm regn (akkumulert per time) fra kl.15 og utover mot kl.21. Torsdag ettermiddag blir det kraftig nordøstlig vind, opp mot 90 km/t i kastene fram mot kl.21.

En båt med 30 flyktninger kom inn til La Graciosa tirsdag morgen. Tirsdag kveld veltet en annen båt i Órzola, mens en tredje båt ble oppdaget utenfor Costa Teguise

En med 30 flyktninger, 28 menn og to kvinner kom inn til La Conchas-stranden på øya La Graciosa nord for Lanzarote tirsdag morgen.
Nødetaten Emerlan møtte flyktningene da de kom i land, og to av flyktningene trengte legehjelp. Alle ble testet for korona før de ble fraktet til Lanzarote for isolasjon.

I går kveld kom det en annen båt med 35 flyktninger om bord inn til landsbyen Órzola nord på øya.
Båten veltet før den nådde land, og det var skrikene fra folk i sjøen som gjorde at de ble oppdaget. Både nødetater og frivillige hjalp til med redningen, men i skrivende stund er seks mennesker funnet døde, og en er savnet av gruppen på 35. Flere barn var også med i båten.
-De kan ikke svømme, fortalte en av de frivillige som var på redningsaksjonen.

Lokalavisa La Voz de Lanzarote har sendt ut en video fra redningsoperasjonen. Advarsel: Det er sterke bilder i denne videoen: 

En tredje båt med 19 flyktninger om bord ble oppdaget utenfor kysten av Costa Teguise seint tirsdag kveld, og ble slept inn til havna i Arrecife. Blant de 19 var det seks barn og en kvinne.

Les mer om hva som vanligvis skjer med båtflyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Amerikansk TV-serie spilles inn på Lanzarote
Plakaten til TV-serien «Marked-The Unforgiven». Foto: Hollywood Wanda Halcyon Television/La Voz de Lanzarote

Et produksjonsselskap fra Hollywood har lagt sin elsk på Lanzarote.
Nå skal det spilles inn nye episoder av tv-serien «Marked- The Unforgiven» på øya. Stikkordene er brorskap, kartell, snikskytter, mot, korrupsjon, Afganistan, Vietnam, Hell Angels…ikke noe rart da romanen serien baserer seg på er skrevet av George Christie, tidligere leder av motorsykkelklubben Hells Angels i California.

Opptakene starter på Lanzarote 11.januar 2021, og varer fram til 23.april.
TV-selskapet skal holde en større pressekonferanse 14.desember, hvor de skal avsløre to kjente navn som skal være med i serien.
Lanzaroteposten vil holde deg oppdatert!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast