Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 16.november 2020

Helgens smitteoversikt fra Lanzarote

Fredag: Sju personer ble friskmeldt fra smitte det siste døgnet, mens to nye personer fikk påvist smitte. Torsdag ble det tatt 109 tester på øya, og altså bare to nye smittetilfeller ble påvist. Det totale smittetallet er nå 56.

Lørdag: 15 personer ble erklært friske etter å ha vært smittet av korona. Samtidig fikk ti nye personer påvist smitte. Det aktive smittetallet er derfor 51.

Søndag: To personer ble erklært friske, mens tre nye fikk påvist smitte. En pasient ligger på sykehuset. Det aktive smittetallet er nå 52.

Fly fra Gran Canaria til Gøteborg eller Stockholm
Foto: ving.se

Charterselskapet Ving flyr onsdager og lørdager fra Gran Canaria til Stockholm og Gøteborg i november, og en tur i desember. Prisene for en vei begynner på 900 svenske kroner.
Ving flyr også fra Sverige til Gran Canaria i november.
For å få mer informasjon og /eller bestille, klikk HER.

Store avlinger fra oliventrær
Oliventre. Foto: pixabay.com

Mange husker kanskje at regjeringen for noen år siden ga bort tusenvis av oliventrær til interesserte slik at produksjonen av oliven skulle gjøre Lanzarote selvhjulpen. Resultatet ble fantastisk!

Denne høsten ble det plukket nesten ti tonn oliven, som igjen ga over 1 100 liter med olivenolje av veldig god kvalitet.
Dette er den riktige veien å gå, slik at øya ikke behøver å stole på turismen hele tiden, men prøve å produsere mer og mer selv.

Jameos del Agua på Lanzarote kåret til den mest imponerende byggekonstruksjonen på Kanariøyene
Grotteområdet Jameos del Agua. Foto: CACT

Den spanske utgaven av livsstil-og arkitektbladet «Architectural Digest» kåret tidligere denne måneden de fem mest imponerende byggekonstruksjoner på Kanariøyene.
Vinneren finnes på Lanzarote, nemlig grotteområdet Jameos del Agua i nord.
17,5 prosent av leserne, hovedsakelig arkitekter mente at grottene i nord på øya var mest imponerende.
Men leserne ga seg ikke med dette!

På andreplass kom kunstneren Cesar Manriques tidligere hjem, og nå museum, Fundación César Manrique i Tahiche med 12,1 prosent av stemmene, mens «Lagomar«, Omar Sharifs tidligere hjem i Nazaret og «Mirador del Rio«, utkikksstedet på nordvestkysten kom på henholdsvis fjerde- og femteplass.
På tredjeplass hadde «Gabinete Literario», en kulturbygning i Las Palmas sneket seg inn.

Da passet det jo veldig godt at skulpturen «Fugl-fisk» ved inngangen til Mirador del Rio, laget av kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote ble satt opp igjen siste uke etter at den ble tatt av vinden for ei stund siden.
Her kan man se en kort video av skulpturen da den ble satt på plass igjen:

Sjømannskirken: Ut på tur, aldri sur!
Playa Marina. Foto: Playa Marina

Sjømannskirken på Lanzarote inviterer til tur:

– VI SKAL PÅ TUR…

Onsdag 18.november samles vi kl. 10 utenfor Sjømannskirken i Puerto del Carmen for å dra på tur.

Vi besøker det norske anlegget Playa Marina mellom landsbyene Mala og Arrieta, deretter Omar Sharifs berømte hus og anlegg Lagomar i Nazaret, og avslutter med en omvisning og lunsj for de som ønsker det på Finca de la Florida i San Bartolomé.

Pris fem euro som betales direkte til sjåføren.Inngangspenger til Lagomar og lunsj mm betales av den enkelte. Påmelding direkte på kirken før tirsdag 17.november kl 13:00. Tirsdag er også dagen det serveres varm lunsj på kirken.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om stedene som skal besøkes. Du kan lese mer om Playa Marina HER, og om Omar Sharifs berømte hus Lagomar HER.

Den britiske avisa The Times skriver om Lanzarote

Fredag skrev den ærverdige britiske avisen The Times om Lanzarote.

Planlegg nå, reis senere, skriver avisen, og skryter samtidig om hvor fint det er på øya. – Lanzarotes dramatiske vulkaner og tomme strender venter, fortsetter avisen.

Man kan lese mer HER. For å lese hele artikkelen må man registrere seg for en måneds gratis pluss-lesing…

Veistenginger

En strekning av hovedveien LZ-1 mellom Guatiza og Mala er stengt hver dag mellom kl.08.00 og 15.00 i de neste to ukene. Grunnen er nødvendige veiarbeider.
Trafikken må i denne perioden kjøre gjennom landsbyene Guatiza og Mala. Skilt er satt opp.

Fra i dag mandag 16.november blir LZ-30 fra Uga til Monumento al Campesino være stengt til forskjellige tider på grunn av veiarbeider. Arbeidet vil vare i fem måneder.
Det er bevilget 1,4 millioner euro til blant annet ny asfalt på strekningen. Regjeringen på Lanzarote og Kanariøyenes utviklingsfond deler på utgiftene. Omkjøring er skiltet.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast