Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 28.oktober 2020

Gledelige smittetall fra Lanzarote

Siste døgnet ble 11 personer erklært smittefrie, mens to-2 nye personer fikk påvist smitte. Dermed er tallet på aktive smittetilfeller 69. Fire personer er fortsatt innlagt på sykehuset.

Det er IKKE bestemt at det skal være testing av passasjerer som kommer til Kanariøyene

Etter at Storbritannia, Tyskland og Nederland nå har erklært Kanariøyene som «grønt» område, florerer det med forslag og ikke minst rykter om obligatorisk testing av turister som kommer til øyene, enten i hjemlandet før avreise, eller ved ankomst, eller begge deler. Noen foreslår også at man må vise en negativ test før man kan sjekke inn på et hotell.
Ingenting av dette er bestemt når dette skrives onsdag morgen. Lanzaroteposten vil skrive om hva som skjer når nye bestemmelser blir innført, HVIS de blir innført.

88 prosent økning i turbestillinger til Kanariøyene siste helg
Innflygning til Lanzarote. Foto: wikimedia.org

Etter at britiske, tyske og nederlandske turister fikk beskjed om at de slipper å gå i karantene etter ferien på Kanariøyene har bestillingene på å reise til øyene skutt i været. 88 prosent økning av bestillinger ble registrert siste helg, skriver lokalavisa.
TUI i Nederland forteller til lokalavisa at de starter opp turene til Kanariøyene 31.oktober.
Selskapet sier at dersom en koronatest blir obligatorisk vil de betale for at turistene kan ta en såkalt hurtigtest på flyplassen før de setter seg på flyet.

Grønt lys for utvidelse av flyplassen på Lanzarote

En planlagt utvidelse av parkeringsplasser for fly har fått grønt lys etter at en miljørapport ble godkjent av myndighetene.
Nå skal det bygges sju nye parkeringsplasser for rutefly, sju parkeringsplasser for mindre fly, pluss tre landingsplasser for helikopter.

Masker og skolemateriell avlevert i Tias
José er leder av Sporting Tias. Han er takknemlig for initiativet fra nordmenn. Foto: Lanzaroteposten

Det var en glad leder av sportsklubben Sporting Tias som tok i mot Lanzaroteposten i går.
Vi hadde med to store plastposer full av munnbind for barn, skolesekker, notatbøker, blyanter, tusjer, linjaler og mye annet etter at det kom et nødrop fra sportsklubben om at flere skoleelever manglet både munnbind og skolemateriell.
Lederen av klubben, José var veldig takknemlig og rørt over initiativet fra de norske på øya, og vi kunne fortelle ham at det kommer mer: Flere nordmenn har nemlig kontaktet Lanzaroteposten om at de vil bidra, og vi skal selvsagt ta turen opp til Tias igjen.
Planlegger du en tur til Lanzarote i høst, kan du jo putte litt skolemateriell og munnbind i kofferten din sammen med shortsen og bikinien!
Husk at en del barn i de andre kommunene på Lanzarote også mangler det aller nødvendigste for å få en grei skoledag, så ta kontakt med kommunen du bor i hvis du vil bidra.

Markedet i Puerto del Carmen kanselleres midlertidig på grunn av stor gjeld, arrangøren sies opp
Markedet i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Hver fredag de siste årene har det vært arrangert et marked på havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
Markedet ble stengt i mars da pandemien slo til. Nå ser det ut som at det vil bli lenge til markedet åpner igjen, selv om smitten forsvinner.
Det viser seg nemlig at selskapet som har konsesjon på å arrangere markedet ikke har betalt det
årlige gebyret på 81 000 euro til Tias kommune de siste årene.
Nå har gjelden kommet opp i utrolige 442 000 euro, omtrent 4,5 millioner kroner. Dermed har kommunen satt foten ned, og har avsluttet kontrakten med arrangøren.

Lanzaroteposten synes det er utrolig at kommunen ikke har reagert på manglende innbetalinger tidligere, men latt markedet fortsette i år etter år uten at kommunen har fått sine avtalte inntekter.

Tias kommune skriver selv om kanselleringen på sine nettsider HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast