Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 26.oktober 2020

Helgens smitteoversikt fra Lanzarote

Fredag: Fire personer ble erklært smittefrie, mens fem nye personer fikk påvist smitte. Det aktive tallet på smittetilfeller er nå 71. En pasient ble skrevet ut fra intensivavdelingen, hvor det nå ligger en pasient. Fire andre pasienter er også innlagt på sykehuset med mildere symptomer. 66 personer er i isolasjon hjemme.

Lørdag: Bare to personer ble friskmeldt denne dagen, mens 12 nye personer fikk påvist koronasmitte. Det aktive tallet på smittetilfeller er dermed 81. En person har forlatt sykehuset, hvor fire pasienter nå ligger. 77 personer er i isolasjon hjemme.

Søndag: Fire personer ble erklært smittefrie det siste døgnet. En ny person fikk påvist smitte.
Dermed er det 78 aktive smittetilfeller på øya. Fire personer er innlagt på sykehuset, hvorav en er på intensivavdelingen. De resterende 74 er i isolasjon hjemme.

Den spanske regjeringen erklærer nasjonal krisetilstand, med unntak av Kanariøyene

Den spanske regjeringen vedtok i går søndag en nasjonal krisetilstand i landet, med unntak av Kanariøyene.
Det blir innført portforbud mellom kl.23 og 06 i landet, men de 19 regionene i landet kan selv bestemme lengden og styrken av portforbudet.
Portforbudet er først og fremst innført for å få slutt på alle de private festene som noen gang har hatt flere hundre personer som deltakere. Portforbudet settes i gang straks.
Spania er nå et av landene som har flest nye smittede i Vest-Europa, skriver Reuters. Kanariøyene har heldigvis fått god kontroll på smitten, og er IKKE med i denne krisepakken.
Krisetilstanden skal vare frem til 9.mai neste år.

50 korona-informanter ansatt
Informantene er klare til innsats! Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har nå ansatt 50 informanter som i grupper skal dra rundt på øya for å fortelle folk om hvordan man skal holde seg smittefri. Informantene skal først og fremst rettlede folk om bruk av masker, håndvask og avstand, og IKKE være politi.
Alle informantene har på seg røde skjorter og har røde capser, og har med seg materiell som vil hjelpe personer som har spørsmål.
Gruppene vil være tilstede på plasser hvor det ofte samler seg mye folk, som i båthavner, markedsplasser og på strender. Flere i gruppene snakker både engelsk, tysk og fransk ved siden av spansk.

Her ser vi passasjerer fra båten til naboøya La Graciosa bli mottatt av en korona-informant:

Det er fint med informasjon i havna på øya La Graciosa! Foto: Cabildo de Lanzarote
Det kommer flere turister til øya, og mange vet ikke om de lokale reglene
Foto: Lanzarote Information

Allerede i går søndag kunne man se at flere britiske og tyske turister hadde kommet til Lanzarote etter at deres lands myndigheter hadde lempet på restriksjonene om karantene ved hjemkomst.
Dessverre kunne man se at mange ikke visste at det er obligatorisk bruk at munnbind utendørs og i butikker, enten man er blant andre mennesker eller ikke.
Nå er det ikke så mange av de nyankomne som leser Lanzaroteposten, men vi som er på øya kan vennlig, men bestemt fortelle dem at de MÅ følge de lokale reglene! Har du mobilen med går det også an å vise de engelsktalende denne flotte oversikten fra Lanzarote Information ved å klikke HER.

Nødrop: De yngste i Tias kommune trenger barne-masker og skolemateriell!

Det har kommet et nødrop fra innbyggere i Tias på Lanzarote om mangel på munnbind for barn, og skolemateriell. Derfor satte lederne og de aktive i fotballklubben «Sporting Tias» i gang en innsamling som varer fram til 29.oktober.
Spesielt er det mangel på munnbind for barn, fordi barn skal skifte munnbind hver fjerde time mens de er på skolen. Dette har etter hvert blitt en stor utgiftspost for mange foreldre, som prøver å spare på innkjøpte munnbind ved å bruke de flere ganger.

Videre er det STOR mangel på skolemateriell. Som vi leser av plakaten under er det stor mangel på skolesekker, lekeleire, penner, viskelær, fargeblyanter, tusjer, plastpermer, store og små notatbøker, linjaler, pennal, blyantspissere og passere med mer.

Folk som ønsker å bidra med masker og/eller skolemateriell kan levere disse tirsdag og torsdag fra kl.17-19 ved fotballbanen i Tias ikke langt fra rådhuset, og mandag og onsdag fra kl.12-13 i lokalene til sportsklubben Magec Tias i C/San Antonio 4 i Tias. Har man spørsmål kan man ringe 638 552 413, eller sende en epost til sportingtias@hotmail.com .
Er du på Lanzarote, stikk innom et apotek, en bokhandel eller en kinabutikk og kjøp utstyret som barna trenger, og levér dette i Tias!
Dette er også et problem i andre av øyas kommuner. Ta kontakt med DIN kommune dersom du vil bidra!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast