Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 5.oktober 2020

Helgens oppdateringer av koronasmitte på Lanzarote

Fredag: Seks personer ble friskmeldt, mens fem nye personer fikk påvist smitte.
En person ble lagt inn på sykehuset, hvor det nå er 12 pasienter, derav to på intensivavdelingen. Totalt er det 158 aktive smittetilfeller på Lanzarote.

Lørdag: Ti personer ble friskmeldt det siste døgnet. INGEN nye personer fikk påvist smitte!
En person ble utskrevet fra sykehuset, hvor det nå er 11 pasienter, hvorav to på intensivavdelingen. Totalt er det 148 aktive tilfeller av smitte på øya.

Søndag: Åtte personer ble friskmeldt, mens det ble påvist fire nye smittetilfeller. Dermed er det totalt 144 aktive smittetilfeller på Lanzarote. 133 personer er i isolat hjemme, mens 11 er innlagt på sykehuset.

Regjeringens offisielle koronaside finnes HER (på engelsk).

Tyske turister blir prøvekaniner på testing i november
Tegning: Morten Hjerpsted

Før helga informerte den kanariske regjeringen at tyske turister som reiser med selskapet TUI vil bli frivillig testet ved ankomst til Kanariøyene.
Som Lanzaroteposten skrev om siste uke startet det tyske charterselskapet TUI opp flere flygninger til Kanariøyene lørdag 3.oktober.
Den spanske turistministeren Reyes Maroto inviterte flere av EUs turistministre til et møte forrige mandag, og foreslo blant annet frivillig testing for korona ved ankomst.
Forslaget fikk tilslutning fra Østerrike,  Kroatia, Slovenia, Frankrike, Hellas, Italia, Luxembourg, Malta og Portugal.
Dessverre fikk forslaget ikke sin tilslutning fra noen av de viktigste markedene for Kanariøyene: Tyskland, Nederland, Irland, Sverige og Belgia.
Dette utløste et verbalt slagsmål i det spanske parlamentet i Madrid, hvor opposisjonen sa at «de ikke ville ha ledighetstrygd, men åpne hoteller og turister».
Flere viste til at Portugal i lang tid har testet passasjerer som skulle fly til Madeira, og at Italia tester personer som reiste inn i sårbare regioner.
Den kanariske regjeringen har lenge krevd å få til testing ved innreise og avreise, men har møtt stadig motstand fra helsedepartementet  i Madrid.
Avtalen som den kanariske regjeringen nå har inngått med tyske TUI kan være starten på mer testing ved ankomst til Kanariøyene.

Norwegian reduserer sine ruter til Kanariøyene
Norwegian reduserer sine flygninger til Kanariøyene. Foto: norwegian.no

Denne vinteren kutter flyselskapet Norwegian mange av sine ruter til Kanariøyene.
Tilbudet til Gran Canaria opprettholdes med to flygninger hver uke fra Oslo, men skal man til Lanzarote eller Tenerife er tilbudet om direktefly fra Norge borte.

I skrivende stund ligger det imidlertid på Norwegian sine nettsider tilbud om to Norwegian-fly i uka fra Bergen direkte til Gran Canaria fra november og resten av vinteren, og to fly i uka fra november og hele vinteren fra Trondheim. Det gjenstår likevel å se om disse flyene kommer seg opp i lufta…

Fra Stockholm og København blir det et fly i uka til Gran Canaria denne vinteren. Skal man til Lanzarote eller Tenerife må man videre fra Gran Canaria med lokalflyselskapene Binter eller Canaryfly. (Sidene er på engelsk).
Man kan lese om alle Norwegians ruter i oktober HER.

Markedet i Arrecife og Haria har åpnet opp igjen
Kirken i Arrecife. Foto wikipedia.org

Frukt- og grønnsaksmarkedet på torget Plaza de Las Palma ved kirken San Ginés i hovedstaden Arrecife ble åpnet igjen sist lørdag.
Fra bodene selges det lokale jordbruksprodukter under strenge sanitærtiltak, som det står i informasjonen.
Markedet i Arrecife er åpent hver lørdag fra kl.08.00-14.00.

Også det lokale markedet i landsbyen Haria åpnet igjen sist lørdag. Dette markedet selger bare varer som er lokale, og som er hjemmelaget. Åpningstidene er fra kl.10-14.
Teguise kommune forteller i en pressemelding at det største markedet på øya i den gamle hovedstaden Teguise «mest sannsynlig» vil åpne igjen søndag 11.oktober. Bare en tredel av bodene som vanligvis er plassert i gatene i Teguise vil være i virksomhet, og da satses det på selgere som tilbyr håndarbeid og lokale varer.

Italiener bosatt på Lanzarote klar for spanske «The Voice»

Italienske Chiara Rossi (27) bor på Lanzarote, og klarte sist fredag å kvalifisere seg til neste runde av talentprogrammet «The Voice», på spansk «La Voz».
Chiarra Rossi klarte å få en av dommerne til å velge seg til å bli en del av hans lag, og gikk dermed videre. Hun sang en versjon av Prince sin «Purple Rain».
Også en annen innbygger fra Lanzarote, Aaron Paul prøvde å kvalifisere seg, men lyktes ikke.
Spanske La Voz vises hver fredag på tv-kanalen Antena 3.
Her ser vi Chiara kvalifisere seg sist fredag: (Dukker det opp en reklame nederst i bildet underveis, klikk på X i rubrikken, og den forsvinner).

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast