Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 24.september 2020

Gledelig oppdatering: 50 personer friskmeldt, sju nye smittetilfeller påvist

50 personer ble erklært smittefrie det siste døgnet på Lanzarote. Sju nye personer fikk påvist smitte, En person ble lagt inn på intensivavdelingen på sykehuset.
Det totale tallet på aktive koronatilfeller er nå 220.

20 000 personer på Lanzarote er avhengig av ledighetstrygd for å overleve
Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo. Foto: Cabildo de Lanzarote

Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo sa i en tale tirsdag at nesten 20 000 arbeidere på øya er avhengig av økonomisk støtte fra staten for å overleve.
Presidenten sa videre at dette er 25 prosent av den aktive arbeidsstokken på Lanzarote, slik at en av fire arbeidere er totalt avhengig av denne støtten som kalles ERTE. ERTE skal dekke opp til 70 prosent av den opprinnelige lønnen.
– Det er viktig at denne støtteordningen fortsetter til vi har kommet tilbake til normale tider igjen, fortalte presidenten.
Totalt er det over 200 000 personer på Kanariøyene som er avhengig av hjelpeprogrammet ERTE.

Falske «hjelpearbeidere» svindler de eldre i Tias kommune
Policía Local i Tias. Foto: Tias kommune

Guardia Civil sammen med lokalpolitiet i Tias kommune (Puerto del Carmen) har sendt ut en advarsel om falske «hjelpearbeidere» som banker på døra til eldre innbyggere i kommunen.
Disse svindlerne tilbyr gratis desinfeksjonstjenester av boligen. Svindlerne har med seg falske identifikasjonspapirer, og klarer etter hvert å lure de eldre til å gi fra seg informasjon om både bankkort og kode.
Dessuten har de også stjålet gjenstander av verdi i boligene, når beboerne blir bedt om å forlate huset fordi det skal «sprayes» inne.
Politiet ber om ikke å slippe inn noen som tilbyr disse tjenestene, og med en gang ringe 112 for å melde fra om den ulovlige aktiviteten.

En kassebil ble stoppet i en trafikkontroll i Arrecife, 440 kilo hasj ble funnet
Foto: Guardia Civil på Lanzarote

For ei uke siden ble en kassebil stoppet av Guardia Civil på ei gate i hovedstaden Arrecife. Kassebilen hadde prøvd å gjøre en ulovlig sving på gata, og det vakte politiets interesse.
Sjåføren var fra Marokko, og fortalte at han bodde på Fuerteventura. Sertifikatet var hjemme hos en venn han bodde hos på Lanzarote, fortalte han.
Politiet fulgte da kassebilen til den oppgitte adressen for å kontrollere hans identitet. Da sjåføren gikk inn i huset for angivelig å hente sertifikatet, stakk han av. Dermed sjekket politiet hva slags last mannen kjørte rundt med: 440 kilo hasj.
Politiet leter fortsatt etter sjåføren, skriver lokalavisa El Chaplon.

Innsamling av skolemateriell på Lanzarote
Foto: pixabay.com

Den private næringsforeningen på Lanzarote, Lanzarote Business and Residents Association har satt i gang en innsamling av skolemateriell for elever som trenger det sårt nå ved skolestart på Lanzarote.
Ikke alle elever har muligheter til å kjøpe det aller nødvendigste for en vanlig skoledag; nye eller brukte skolebøker, kladdebøker, pennal, penner, blyanter og viskelær.

Næringsforeningen har tatt kontakt med fem av de største samfunnsgruppene på Lanzarote: gruppene for hinduer, kinesere, arabere, fransktalende og engelsktalende grupper. Disse fem organisasjonene har nå satt i gang innsamlingen under ledelse av presidenten for næringsforeningen, Daniel Trigg.

De innsamlede skolesakene vil bli gitt til regjeringen/Cabildo som sørger for å distribuere utstyret til elever som trenger det mest.
Dersom noen kan hjelpe til med innsamlingen og distribueringen, ta kontakt med næringsforeningen HER.

Folk kan levere sine donasjoner på tre forskjellige steder:

Bookswop i Puerto del Carmen, C.C. Costa Luz, åpen mandag-lørdag 10-14

Bookswop i Playa Blanca, Calle La Corvina, 4, på motsatt side av kirken, åpen mandag til fredag 09.30 – 14.00, og lørdag 10 – 14.

Coronas Newsagent  og gavebutikk, Hotel Corona i Costa Teguise, åpen mandag-lørdag 09.00 – 15.00.

Mottoet fra næringsforeningen på Lanzarote er:

WORKING TOGETHER FOR THE FUTURE OF LANZAROTE
Five Communities, One Voice

» Vi jobber sammen for Lanzarotes fremtid. Fem organisasjoner, en stemme»

Sjømannskirken serverer kaffe og vafler i dag torsdag
Foto: Liv A Nielsen

Sjømannskirken i Puerto del Carmen serverer kaffe og vafler fra kl.10.30 til 13.30 i dag. Biblioteket er også åpent.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas.

Lanzaroteposten presenterer Sjømannskirkens høstprogram i en egen artikkel lørdag f.k.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast