Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 14.september 2020

Denne helga: 122 personer friskmeldt, 46 nye smittetilfeller påvist 

Fredag: 23 nye tilfeller av koronasmitte ble påvist. Fire ble erklært smittefrie. 12 pasienter er innlagt på sykehuset, hvorav en er på intensivavdelingen. Totalt var det 579 aktive tilfeller på Lanzarote.

Av de som er smittet og er i isolasjon hjemme eller på sykehotell er 35 personer barn og unge opp til 19 år, 90 personer er mellom 20 og 29 år, 57 mellom 30 og 39 år, og 68 mellom 40 og 49 år. I tillegg er det 29 aktive tilfeller fra 50 til 59 år, 24 fra 60 til 69 år, 21 fra 70 til 79 år og seks over 80 år.

Er vi så på rett vei?

Lørdag: 86 personer ble erklært smittefrie, mens 13 nye tilfeller ble påvist. Sju personer er innlagt på sykehuset, og to er på intensivavdelingen. Totalt er det nå 506 aktive tilfeller på Lanzarote, hvorav 497 er i isolasjon hjemme.

Søndag: 32 personer ble erklært smittefrie, mens ti nye tilfeller ble påvist. Totalt er det søndag ettermiddag 484 aktive tilfeller på Lanzarote. Ni personer er på sykehuset, og 475 personer er i isolasjon hjemme.

Hva må gjøres for å få turister til igjen å reise til Kanariøyene?

Den spanske regjeringen har siste uke godkjent forslaget om koronatesting av turister på avreise-og ankomststed, og dermed lage såkalte smittefrie fly-korridorer. Nå skal EU se på forslaget før det eventuelt godkjennes.

Den kanariske presidenten forteller til lokalavisene at det nå jobbes mot de viktigste turistmarkedene som Storbritannia, Irland, Tyskland og Norden om å godkjenne koranatesting før avreise, samt fjerne kravet om karantene og advarsler mot å reise til Kanariøyene.
Det skal holdes et møte mellom den spanske regjeringen og EU den 28.september hvor det eventuelt skal underskrives en avtale.

Restriksjoner forlenget på Lanzarote og Gran Canaria

De spesielle restriksjonene som ble innført på blant andre Lanzarote og Gran Canaria for to uker siden forlenges nå til 26.september.
Det betyr at det fortsatt ikke kan være flere enn ti personer ved samme bord på restauranter eller ved andre møter,  restauranter og barer må stenge ved midnatt, og nye gjester kan ikke komme inn etter kl.23.

Flere hoteller holder stengt

Hotel San Antonio i Puerto del Carmen har utsatt åpningen sin til 1.november. Hotel Los Jameos Playa i Matagorda åpner ikke før i slutten av oktober, mens Sandos Papagayo i Playa Blanca har stengt igjen etter å ha vært åpen siden 16.juli.

Golfbanen i Tias åpner delvis 1.oktober
Golfbanen i Tias. Her trengs det vann! Foto: Jay Coates, Facebook

I følge rapporter på britiske Facebooksider for Lanzarote har arbeidet begynt med å få i stand deler av golfbanen i Tias etter at den har vært stengt siden pandemien kom i mars.
Banen er i dårlig forfatning på grunn av mangel på vann, noe som skyldes at golfbanen vanligvis bruker «grønt vann», renset kloakkvann fra hoteller i området. Siden hotellene har vært stengt har det heller ikke vært mulig å vanne, sier ekspertene.
Nå arbeides det med å få åpnet de ni første hullene 1.oktober, og deretter er planen å få alle 18 hull spillbar fra 1.november.
De mest iherdigste golfspillerne har nå brukt golfbanen i Costa Teguise, en bane som er i brukbar stand, sier ekspertene. Hver tirsdag og fredag morgen samles britiske golfere der, «the expat society», utflyttergjengen, hvor alle betaler 30 euro for en runde.

Søppel oppdaget igjen i nasjonalparken

Turgåere oppdaget siste uke mengder av søppel i nasjonalparken Timanfaya, like ved Playa Cochino. Søplet bestod for det meste av avfall fra byggeplasser, og var mest sannsynlig kjørt dit med lastebil.
Nå skal området ryddes ved hjelp av helikopter.
I januar i fjor oppdaget våre egne «Gutta på tur» søppel i det samme området. Dette fikk stor oppmerksomhet, blant annet på lokal-tv. Lanzaroteposten skrev om dette, med bilder i fjor, og den historien kan du lese HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast