musikkNyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 10.september 2020

Siste døgn: Sju personer ble friskmeldt, 38 nye smittetilfeller påvist på Lanzarote

38 personer fikk påvist koronasmitte på Lanzarote det siste døgnet. 13 av disse er båtflyktninger som kom til øya siste helg. Les mer om dette i neste avsnitt. Sju personer ble friskmeldt.
Dermed er det i alt 556 aktive tilfeller på Lanzarote.

41 båtflyktninger til Lanzarote natt til onsdag 

Det var båtflyktningene selv som varslet nødsentralen på Lanzarote om at de hadde problemer 12 nautiske mil nordøst for Lanzarote. Sjøredningstjenesten rykket ut med både helikopter og båt, og flyktningbåten ble slept inn til hovedstaden Arrecife. De 41 flyktningene består av 30 menn, en kvinne og 10 barn. Alle blir nå testet for koronasmitte.
13 flyktninger som kom til Lanzarote søndag fikk påvist koronasmitte, og var allerede i isolasjon i landsbyen Máguez da resultatene kom.

Romeria: Annerledes markering av Lanzarotes skytshelgen Jomfru Dolores i år

Fiesta Nuestra Señora de los Volcanes ellerRomería Virgen de los Dolores er den største og viktigste religiøse folkefesten på Lanzarote.
Festen holdes til ære for Lanzarotes skytshelgen, Jomfru Dolores.
Vanligvis markeres denne fiestaen med en pilegrimsvandring fra forskjellige steder på øya opp til landsbyen Mancha Blanca. Kirken i landsbyen er «hjemmet» til Jomfru Dolores:

Kirken i Mancha Blanca, Nuestra Señora de los Dolores. Foto : wikimedia.org

I år blir dette annerledes på grunn av koronasmitten.
Det blir ingen pilegrimsvandring, og heller ikke noen folkefester utenfor kirken. Likevel er kirken åpen for folk, men i begrenset omfang.
Fra nå og fram til 27.september er kirken åpen hver dag fra kl.09.00 til 20.00. Bare 66 personer kan være inne i kirken samtidig, med maske.
Hver dag kl.18.30 holdes det en messe i kirken. På søndager er det messe kl.09.00 og kl.12.30.
Tirsdag 15.september er den store høytidsdagen, som også er offisiell fridag på Lanzarote. Da blir det nattverd kl.09.00, 10.30, 17.00 og 18.30. Dette vil også overføres direkte på kanarisk tv.

Historien om Jomfru Dolores og hvorfor hennes «hjem» er i kirken i Mancha Blanca blir presentert i Lanzaroteposten denne helgen.

Konsert med nasjonalinstrumentet timple i dag torsdag

Timple er en liten gitar, og er nasjonalinstrumentet på Kanariøyene. En av de mest kjente timplespillere på Kanariøyene er José Vicente Pérez fra Lanzarote.
I dag torsdag skal han holde en konsert i timplemuseet i landsbyen Teguise, uten et fysisk publikum. Derimot kan hele verden nyte musikken hans på internett, og konserten starter kl.19.30 på Lanzarote, kl.20.30 i Skandinavia.

Konserten med José Vicente Pérez i kveld torsdag og Domingo Curbelo torsdag 24.september strømmes via Facebook, på disse sidene: Cultura Teguise og Casa Museo del Timple.

Mens vi venter på konserten, kan vi nyte et opptak av Jameos Quartet, gruppen José Vicente er medlem av (med hatt), sammen med folkedans og nydelige naturbilder fra Lanzarote:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast