Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 26.august 2020/oppdatert

16 personer friskmeldt på Lanzarote, 28 nye smittet
Ill.: Morten Hjerpsted

Tirsdag meldte regjeringen på Lanzarote at 16 personer med smitte har blitt friskmeldt de siste fire dagene.
Det siste døgnet har 28 nye personer fått påvist smitte etter at 240 personer ble testet. Dermed er det totale tallet på aktive tilfeller nå på 232.

Hovedstaden Arrecife har 209 aktive tilfeller (der er også alle turistene registrert), Teguise kommune har ni tilfeller, Yaiza med Playa Blanca har sju, Tias med Puerto del Carmen har fem, og Tinajo kommune har to smittetilfeller. Kommunene San Bartolomé og Haría har ingen registrerte tilfeller.

Ti personer er innlagt på sykehuset, hvorav en er på intensivavdelingen. 222 personer med ingen eller få symptomer er i isolasjon hjemme eller på et sykehotell.

Det viser seg at noen lokalaviser på øya bruker tall som oppgis av den KANARISKE regjeringen hver ettermiddag kl.14. Disse tallene avviker ofte fra tallene som regjeringen på LANZAROTE offentliggjør hver morgen.

Den offisielle statistikken fra regjeringen på Lanzarote finner man HER (på engelsk).

Lokalpolitiet i Tias med Puerto del Carmen har bøtelagt 24 personer for brudd på koronabestemmelser
Foto: Kilian, unsplash.com

24 personer har i løpet av august fått bøter av lokalpolitiet i Tias for å ha brutt sikkerhetsbestemmelsene i forbindelse med koronasmitten.
15 personer har fått bøter på 100 euro hver for ikke å ha brukt maske der det var helt nødvendig, og ni personer som driver restauranter ble bøtelagt for å ha plassert flere personer enn ti ved ett restaurantbord.

To husokkupanter i Puerto del Carmen tatt av Guardia Civil

To personer, en mann og ei kvinne ble tatt av politietaten Guardia Civil etter at de hadde klart å komme seg inn i et bebodd hus i Calle Bélgica i Puerto del Carmen tirsdag formiddag.
Naboene så at de to begynte å kaste ut møbler, familiebilder og klær fra leiligheten. Dermed ble politiet varslet, og de to inntrengerne ble arrestert for å ha brutt seg inn i leiligheten.
Det viste seg at de som eide leiligheten og som bodde der, hadde bare vært ute en liten tur før okkupantene slo til.
En av de arresterte er kjent av politiet fra før.

Hotellene på Lanzarote tapte nesten 60 millioner euro i juli
Foto: Hotel La Geria, Puerto del Carmen

I juli bodde det 42 172 registrerte turister på hotell på Lanzarote. Dette er 240 000 færre turister enn i juli i fjor. Dermed tapte hotellene nesten 60 millioner euro i inntekter, en nedgang på 88 prosent.
Tallene er hentet fra ISTAC, regjeringens datasenter.
Flere av hotellene på øya har i juli senket døgnprisen for å trekke flere turister. I fjor var gjennomsnittsprisen på hotellopphold i juli 107 euro per døgn. I år er døgnprisen sunket til 89 euro.

I dag onsdag kan det bli over 40 grader på Lanzarote!
Ill.: Aemet.es

I dag onsdag blir det varmt på Lanzarote!
I følge det spanske værinstituttet Aemet kan det bli opp mot 40 grader på øya, og kanskje mer.
Folk advares mot å være ute i sola mellom kl.11 og 16, man må drikke mye vann selv om man ikke er tørst, og unngå alkohol, kaffe og te, som er vanndrivende.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast