Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 17.august 2020

99 tilfeller av smitte på Lanzarote

Denne helga fikk 13 nye personer påvist virussmitte på Lanzarote. Alle er i isolasjon i egne hjem eller på hotellet som er beregnet for isolasjon av tilreisende.
Det totale tallet på smittede personer på Lanzarote er nå 99 personer.

En av de smittede arbeider på dagsenteret for Alzeimer-pasienter i Teguise, og senteret er stengt inntil alle ansatte og brukere er testet.
En annen av de smittede jobber i nasjonalparken Timanafaya, og vedkommende er satt i isolasjon hjemme. Nasjonalparken holder åpent, men arbeidsplassen til den syke er desinfisert.

I løpet av dagen vil helsemyndighetene fortelle mer om hvor de nye smittetilfellene kommer fra. Oversikten vil bli vist på statistikksiden fra regjeringen HER (på engelsk).

Lokalavisene skriver at 90 prosent av de smittede fra Lanzarote er folk under 30 år som  blant annet deltok i en lukket fest kalt «Monkey on Tour» i et leid lokale i Puerto del Carmen 1.august.

Dyremishandlingsak på Lanzarote vekker reaksjoner i Spania. Demonstrasjonstoget i kveld er avlyst 
Foto: Lokalpolitiet i Teguise

En vill-hund ble mishandlet og døde i Teguise i juli. Et par ble senere tatt av politiet for mishandlingen, og ble dømt til fire måneders betinget fengsel.
Hele saken har vært voldsomt omtalt på sosiale nettsider, og en video av mishandlingen og bilder av paret har vært offentliggjort.
Både det dømte paret og venner av paret har kommet med forskjellige forklaringer hva som virkelig skjedde, og til tider har det vært lynsjestemning.
Dyrevelferdsorganisasjonen ADEMAL på Lanzarote hadde varslet en fredelig demonstrasjon i dag mandag i hovedstaden Arrecife, hvor de skulle kreve reform av straffeloven og strengere straffer for dyremishandling. Demonstrasjonen er avlyst på grunn av virussmitten på øya, og ny dato kommer senere.

Ny politibil til øya La Graciosa
Her kommer den nye bilen! Foto: Teguise kommune

Siste uke fikk øya La Graciosa en ny politibil. Dette er en Ford Ranger 4×4 pick-up, en bil som lett kommer seg fram i vanskelig terreng.
Ordføreren i Teguise kommune, som administrerer La Graciosa sier til lokalavisa at kommunen er i gang med å inngå avtaler om kjøp av ytterligere fire elbiler som er et ledd i å fornye hele bilparken på 25 biler.

Ny ferje til fastlandet korter ned reisetiden med tre timer
Den nye ferja er klar. Foto: Naviera Armas Trasmediterránea

Ferjeselskapet Trasmediterránea presenterte siste uke den nye ferjen som skal trafikkere strekningen Kanariøyene-Cadiz på fastlandet.
Ferjen heter «Ciudad de Valencia», og seiler så fort at reisetiden blir forkortet med tre timer. Strekningen vil nå ta 33 timer.
Ferjen er spesialbygget til å ta store vogntog, spesielt med kjølevogner, ved siden av 263 vanlige biler.
– I fjor ble det for eksempel fraktet nesten 200 millioner kilo bananer fra Kanariøyene til fastlandet, og dette vil øke nå, sier lederen av ferjeselskapet til lokalavisa.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast