Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 13.august 2020

Tre nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote

Det siste døgnet har tre personer fått påvist smitte av korona på Lanzarote.
De tre er innbyggere på øya.
Samtidig ble to av båtflyktningene som tidligere var smittet erklært som friske. Tallet på smittede er dermed 36. Disse består av 17 lokale innbyggere hvorav mange har vært i utlandet før de kom til Lanzarote med smitte.
19 tilfeller er importerte utbrudd; 16 spanske turister fra fastlandet, to båtflyktninger og en turist fra Storbritannia. Alle har ingen eller milde symptomer, og er i isolasjon hjemme eller på et karantenehotell.

Over 85 prosent av nye smittetilfeller på Kanariøyene er unge under 30 år
Foto: unsplash.com

De kanariske helsemyndighetene sier i en pressemelding at nesten ni av ti nye smittetilfeller på Kanariøyene er unge under 30 år. De fleste har blitt smittet på fritiden og i familiesammenkomster uten å gjennomføre de pålagte sikkerhetstiltakene.
Nå advarer myndighetene med tiltak som portforbud og bøtelegging hvis forholdene ikke blir bedre.

På Kanariøyene er det nå 536 smittetilfeller, hvor 30 personer ligger på sykehus og to personer er på intensivavdelingen. Gran Canaria har flest smittetilfeller med 341 tilfeller, og Tenerife har 173 smittetilfeller.
Lanzarote har 36 smittetilfeller.

To ungdommer arrestert for innbruddsforsøk i Puerto del Carmen
Arkivfoto: wikimedia.org

To ungdommer ble tidlig tirsdag morgen arrestert av Guardia Civil etter at de hadde prøvd å bryte seg inn i flere leiligheter i Puerto del Carmen. Det var et par som bodde i en av leilighetene som varslet politiet. Da tyvene ble oppdaget , flyktet de, men ble senere tatt av spanere fra politiet. En av tyvene var kjent av politiet fra før.
Begge ble overført til fengslet i Tahiche.

Nå begynner et stort sikkerhetsarbeide på veiene på Lanzarote
Busker og kratt skal vekk! Foto: yaiza.es

Regjeringen på Lanzarote har nå satt i gang med et stort sikkerhetsprogram for de mest trafikkerte veiene på øya. Kratt og busker langs veiene skal bort, og palmer skal beskjæres.
Samtidig skal det settes opp nye og forsterkede autovern. Et nytt vanningssystem for palmer og andre vekster langs veiene skal også fornyes og forsterkes.
Arbeidet har begynt i Yaiza kommune, og skal etterhvert omfatte alle sju kommunene på øya.

Sjømannskirken i Puerto del Carmen inviterer på kaffe og vaffel

I dag torsdag fra kl.10 til 12 er kaffe og nystekte vafler klar for servering. Biblioteket er også åpent dersom man trenger lesestoff.
Kirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas opp fra Avenidaen. Alle er hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast