Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 28.juli 2020

To nye tilfeller av smitte på Lanzarote

To personer som kom fra Ukraina og Den dominikanske republikk til Lanzarote i helga var begge smittet av Covid-19. Begge ble straks satt i isolasjon.
Dermed har Lanzarote ti aktive tilfeller av virussmitte: Sju båtflyktninger, en mann fra Lanzarote etter ferie i Mexico, og de to utlendingene som kom til øya i helga. Alle ti hadde blitt smittet før de kom til Lanzarote.

Storbritannia sier nå: Ikke reis til Kanariøyene
Foto: wikimedia.org

I går mandag offentliggjorde den britiske regjeringen nye reiseråd for Kanariøyene. Dermed havnet Kanariøyene i samme kategori som fastlandet, hvor reise ikke anbefales hvis det ikke er absolutt nødvendig.
Flyselskapene jet2 og TUI  kansellerte straks alle sine turer til Kanariøyene, og over 24 300 passasjerer ble rammet denne uka. Likevel garanterer begge selskapene at de vil komme til øyene for å hente passasjerer som allerede er der.

I går ettermiddag ble lederen av den private næringsforeningen på Lanzarote ( Lanzarote Business and Residence Association), Daniel Trigg intervjuet på direkten på den britiske tv-kanalen Sky News.
Daniel ba om at den britiske regjeringen måtte skille mellom fastlandet og Kanariøyene, uten at det hadde noen særlig virkning, ser det ut til.

Denne uka «vaskes» deler av Puerto del Carmen

Denne uka vil deler av gatene og fortauene i Puerto del Carmen bli skikkelig desinfisert.
Det er vannverket Canal Gestión som utfører spylingen. De advarer om at det kan dukke opp uønskede kakerlakker på grunn av spylingen, men forsikrer folk om at disse insektene vil øyeblikkelig bli fjernet av kommunens renholdere.
I første omgang er det gatene i Gamlebyen som blir rengjort, videre området rundt den populære Playa Chica og videre opp mot Biosfera shoppingsenter. Det blir så fint, så!

Den kanariske butikkjeden Hiperdino vil bygge stort varehus i hovedstaden
Her til venstre  skal det nye varehuset ligge. Foto: buzzfm.es

Ledelsen av supermarkedet Hiperdino har søkt den kanariske regjeringen om lisens for å bygge et stort varehus i hovedstaden Arrecife.
Varehuset skal bygges i bydelen Argana Alta, langs gata Calle Tenderete, som ligger bak det offentlige sykehuset.
I søknaden står det at varehuset vil få et areal på over 3 000 m2.

Piren på stranda La Garita i Arrieta nord på Lanzarote er klar for åpning
Piren i Arrieta er klar til åpning. Foto: El Chaplon

Piren på stranda La Garita i landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote er snart klar til å åpnes for publikum. Arbeidet har kostet nesten 400 000 euro. Piren ble ødelagt etter en kraftig storm i området for noen år siden.
Haria kommune har nå bygget et piknikområde i forbindelse med den nye piren, og har gjort området også tilgjengelig for folk med nedsatt mobilitet.

Kurs i livredning og info om smitteregler på Playa Grande i Puerto del Carmen

 

Fra og med i dag kl.12 og fem dager fremover vil det bli livreddere fra Spanias største forsikringsselskap Mapfre og Tias kommune som informerer badegjester om livredning, og samtidig forteller folk hvordan man på en godkjent måte kan holde sikker avstand fra hverandre.
Det vil bli grupper på max 15 personer som får informasjon hver gang, og alt er gratis.
«Kos deg som vanlig  i sommer, og ta vare på deg selv som aldri før!» står det i invitasjonen.

Fire nye vindturbiner skal opp ved e-verket i Arrecife
Nye vindturbiner i Arrecife. Foto: Arrecife kommune

Arbeidet med å sette opp fire nye vindturbiner ved e-verket på grensen mellom Arrecife og Costa Teguise er nå i gang. Disse fire turbinene skal produsere 9.2 megawatt ren energi, og kommer godt med til den allerede eksisterende strømforsyningen på Lanzarote.

Kulturelle aktiviteter starter opp igjen på øya

Regjeringen på Lanzarote, Cabildo melder at kulturlivet sakte, men sikkert skal åpnes igjen. Publikumstallet vil bli lavt ved alle arrangementer, og masker må bæres av alle publikummere.

Sjømannskirken inviterer på kaffe og vaffel i dag tirsdag
Foto: Liv A Nielsen

Sjømannskirken i Puerto del Carmen inviterer på kaffe og vaffel i dag fra kl.10.30 til 14.00.
Er du på øya er du hjertelig velkommen!
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas i C/Anzuelo. Be om å bli kjørt dit hvis du tar taxi, det er lettere for sjåføren og passasjer!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast