Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 23.juni 2020

60 personer ble testet på Lanzarote i går, alle prøvene var negative

De som testes nå er utvalgte personer som tilhører den landsomfattende gruppen på 90 000 tilfeldige innbyggere i Spania. Disse testes blant annet for antistoffer. Da finner man ut om vedkommende har vært smittet uten symptomer. På Lanzarote er det 1150 personer som tilhører denne testgruppen, og disse skal testes minst tre ganger med noen ukers mellomrom.
Fremdeles ligger en pasient som har vært smittet til observasjon på sykehuset i Arrecife.

Følg reiserådene for Norge og Sverige

Etter flere henvendelser til Lanzaroteposten med spørsmål om det er trygt å reise til Lanzarote nå, ber vi om at leserne sjekker reiserådet fra sitt hjemland før de bestiller reiser.
Reiserådene fra den norske regjeringen om reiser til Spania finner man HER. Den svenske regjeringens råd finner man HER.

Første flyet fra Storbritannia lander på Lanzarote i dag
Foto: Pixabay

For første gang etter at Spania åpnet grensene for utenlandske fly lander et Ryanair-fly fra Manchester på Lanzarote. Flyet skal etter planen lande kl.10.10 i dag tirsdag. Fredag 26.juni kl. 10.30 lander enda et Ryanair-fly, denne gangen med passasjerer fra Dublin. En time senere kommer det et Ryanair-fly fra London.
Du kan se landingen av Ryanair-flyet fra Manchester HER (klokken 11.10 norsk tid).

Aksjon mot drukningsulykker på Lanzarotes strender
Fra åpningen av aksjonen i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

I går startet nødetatene på Lanzarote sammen med en stiftelse støttet av Spanias største forsikringsselskap Mapfre en større aksjon mot drukningsulykker på øya. Aksjonen skal i løpet av sommeren besøke alle de større strendene på Lanzarote, og første strand i går var bystranda i hovedstaden Arrecife.
I år er det ikke bare drukning som skal forhindres ved å instruere folk om førstehjelp og å respektere fargene på strandflaggene. Også bruk av masker, vasking av hender og avstand mellom solsengene skal være en del av sommerens strandaksjon.
I dag tirsdag kl.09.00 besøkes Playa Grande i Puerto del Carmen, rett nedenfor turistkontoret på Avenidaen.

 

Lanzarote er med i video for å fremme ferie i eget land

Det er ikke bare Norge som ønsker nordmenn velkommen til å feriere i eget land denne sommeren.
Den spanske regjeringen og Spanias turistmyndigheter har lansert en video for spanjoler, hvor Spanias turistperler blir omtalt. Man blir fortalt om pilegrimsmarsjen ut fra byen Santiago de Compostela i nord til «Det røde slottet» Alhambra i sør… og til Lanzarote, øya kunstneren Cesar Manrique skapte!

«Det utrolige er nærmere enn du tror!«, er budskapet denne videoen roper ut…og Lanzarote er altså ett av tilbudene til spanjolene denne sommeren:

I dag serverer Sjømannskirken nystekte vafler og kaffe igjen
Foto: Liv A Nielsen

Sjømannskirken på Lanzarote inviterer nok en gang sine gjester til kaffe og vafler. Dørene er åpne fra kl.10.30 til 13.30. Hjertelig velkommen til kirken i Puerto del Carmen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast