Nyheter:

Siste nytt fra Lanzarote kl.07.50, 23.mars 2020

Fire nye tilfeller av smitte på Lanzarote

I går ble det kjent at fire nye tilfeller av smitte er funnet på Lanzarote. Det totale tallet på smittede person på øya er mandag morgen ni. To av disse er innlagt på det offentlige sykehuset i Arrecife.
At tallet gikk opp var ventet etter at det offentlige sykehuset i Arrecife lørdag satte opp en test-stasjon.

På Kanariøyene er det nå registrert 481smitte-tilfeller, og 11 dødsfall. Av ni var sju kvinner og to menn. Fem av de døde var i alderen 80-89 år, en mellom 70-79, to mellom 60-69, og en i alderen 30-39, ei kvinne med store andre helseproblemer. To av de døde er ikke omtalt offentlig med kjønn og alder.

Den spanske regjeringen forlenger stengingen av landet med ytterligere 15 dager

Den spanske statsministeren holdt søndag formiddag en videokonferanse med alle presidentene i Spanias 17 autonome (selvstyrte) regioner , hvor han blant annet fortalte at stengingen av Spania (El estado de alarma) forlenges med ytterligere 15 dager  fram til 12.april (1.påskedag).
Dette vedtaket trenger godkjennelse fra Kongressen, som skal «møtes» onsdag for å stemme over forslaget. Det ventes å få fullt flertall.

Regjeringen på Kanariøyene sier at det ennå er 20 000 turister på øyene

I går søndag fortalte presidenten på Kanariøyene, Ángel Víctor Torres at det ennå er 20 000 turister på Kanariøyene. – Disse må forlate øyene snarest, fordi situasjonen sier at vi nå må ha null turisme, turismo cero, sa han.
Han ba samtidig om at regjeringen i Madrid måtte hjelpe til med å få flere fly til øyene slik at turistene fra fastlandet og andre land i Europa kommer seg hjem snarest.

Melding fra norske konsulat på Kanariøyene 22.mars 2020

De Norske Konsulatene i Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria anbefaler alle norske borgere på Kanariøyene, som ønsker å reise hjem til Norge, å følge med på www.sas.no  og www.norwegian.no
Det legges stadig ut nye billetter. Finnair har lagt ut billetter fra Tenerife.
Konsulatene betjener publikum helst per epost, men også per telefon. Det er også mulig å kontakte ambassaden i Madrid.

Norsk Ambassade Madrid
Telefon:  +34 914 36 38 46 / +34 914 36 38 44 (9.00-15.45 lokal tid)
Faks:  + 34 91 436 38 79
E-post: emb.madrid@mfa.no

Norsk Konsulat Santa Cruz de Tenerife
Telefon: +34 922 628 371 (9.00-14.00 lokal tid)
Faks: +34 922 628 370
E-post: consultfe@fredolsen.es

Norsk Konsulat Las Palmas
Telefon: +34 928 495 035 (9.00-14.00 lokal tid)
Faks: +34 928 495 036
E-post: laspalmas@norskkonsulat.com

Den spanske regjeringen kom med økonomisk støttepakke

Også den spanske regjeringen har kommet med en økonomisk støttepakke på 200 millioner euro, omtrent 2,2 milliarder kroner til de arbeidsledige.
Regjeringen i Madrid garanterer penger i perioden arbeiderne er permittert, hvor Madrid bidrar med 75 prosent mens den kanariske regjeringen bidrar med de siste 25 prosent av beløpet. Selvstendig næringsdrivende vil også motta økonomisk støtte fra myndighetene ved å melde seg arbeidsledig.
Alt dette krever at alle papirer og kontrakter er i orden, og dermed er det en del som dessverre faller utenfor hjelpepakken. Kanskje både arbeidsgivere og uregistrerte arbeidere lærer noe av dette etterhvert.

Hotell i Playa Blanca gir over 4 000 masker, hansker og forklær til sykehuset i Arrecife
Helsemyndighetene hentet hjelpemidler fra Timanfaya Palace. Foto: H1o Timanfaya Palace

Ett av de største hotellene i Playa Blanca, Hotel Timanfaya Palace ble stengt denne helga. Hotellet har derfor donert 75 ansiktsmasker, 3 000 par hansker og 1000 forklær til det offentlige sykehuset i Arrecife. Hotelledelsen sier at de gir leger og sykepleiere flere hjelpemidler til å beskytte seg selv og andre i den viktige jobben de utfører.
Hotellet håper å kunne åpne igjen i juni.

Betraktninger…

Før ble jeg irritert når søppelbilen kom halv sju lørdag morgen for å tømme søppelkassene 50 meter fra soveromsvinduet mitt i Puerto del Carmen på Lanzarote, med dieselmotorer, rygge-bip-bip-lyder og annen støy. Nå smiler jeg når søpla tømmes, for dette betyr at det er et liv utenfor huset…

Og politiet i enkelte byer på Kanariøyene har blitt sett utføre denne sangen når de skal gjøre dagen litt lettere for de aller yngste barna…og den er også god spanskundervisning!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast