Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.8.30, 22.mars 2020

To nye personer smittet på Lanzarote
Las Cabreras-hjemmet i Haria. Foto: La Voz de Lanzarote

I går lørdag ble en helsearbeider på aldershjemmet Residencia para Mayores Domingo de Guzmán-Las Cabreras i landsbyen Haria testet positiv for koronasmitte. Aldershjemmet har blant andre flere alzheimer-pasienter.

Smitten gjorde at alle beboerne på hjemmet lørdag ble overført til Hotel Gloria Izaro i Puerto del Carmen.
Alle 23 rommene har eget bad og kjøkken, slik at beboerne blir satt i fullstendig isolasjon. I mellomtiden vil de militære foreta en fullstendig desinfisering av aldershjemmet.

Også en femte person har blitt smittet av viruset, men ingen informasjon om hvem og hvor. Når det nå er satt opp en test-stasjon ved sykehuset i Arrecife vil mest sannsynlig tallet på smittede øke.

Situasjonen på resten av Kanariøyene finner du på Canariajournalens nettsider HER.

Siste fly til Norge i går

I går lørdag fikk vi beskjed om at Vitalreisers SAS-fly fra Lanzarote til Oslo hadde 43 ledige plasser. Lanzaroteposten hadde ei liste med 32 personer som ville hjem, og begynte å ringe rundt.
Det ble mange glade mennesker som pakket i full fart og dro til flyplassen. Dessverre tok ikke alle telefonen, og ble for sein til å dra hjem til Norge da de endelig ringte tilbake igjen. I tillegg dukket det opp flere andre som ikke hadde hørt om tilbudet i det hele tatt før langt ut på dagen.
Nå er lista betydelig kortere, men på Lanzarote er det minst 15 personer som ennå venter på fly. Lista ligger nå hos konsulatet i Las Palmas.
En takk til Vitalreiser med Mabel, Meka og Gøran for utmerket hjelp!

UD med oppfordring til reisende

Utenriksdepartementet (UD) oppfordrer igjen alle reisende i utlandet om å registrere seg på reiseregistrering.no, og ber også om at reisende som har kommet hjem igjen sletter sin reise på samme sted.

– Da kan vi raskt nå ut med beskjeder og dele informasjon om situasjoner i det enkelte landet. Det er også viktig å oppdatere oppholdssted og planlagt hjemreisedato så lenge man er på reise, sier talsmann i UD, Guri Solberg, til VG.

Dette er den nye norske sangen for håp og trøst: Se ilden lyse, OL-låta fra 1994. Bli rørt og takknemlig, du også:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast