Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 4, 2020

Flyplassen på Lanzarote er ute av 10 på topp-liste

Flyplassen på Lanzarote, Aeropuerto Cesar Manrique falt i 2019 ut av den spanske 10 på topp-lista over flest fly til og fra. Dette er første gang på mange år at dette skjer. Det var flyplassen i Sevilla som skjøv Lanzarote ned til en 11.plass etter at Lanzarote opplevde færre fly på grunn av konkursen til Thomas Cook og at Ryanair har innstilt flere ruter.

Lanzarote er nok snart tilbake på ti på topp-lista igjen: Siste uke åpnet en ny rute fra Paris til Lanzarote. Det er TUI Fly Belgia som hver fredag vil fly til og fra øya i vintersesongen, med tilsammen 6 216 flyseter. Ved siden av TUI flyr også EasyJet, Transavia og Vueling fra Paris til Lanzarote.

Turistmyndighetene promoterer Lanzarote i nye markeder

Turistmyndighetene på Lanzarote er nå travelt opptatt med å fortelle om Lanzarote til potensielle nye besøkene. Siste uke var Lanzarote representert på store reiselivsmesser i Polen og Østerrike. Senere i januar besøkes messer i Tyskland og i Paris.

Byggingen av et nytt sportssenter i Costa Teguise er i gang

Tomta til det nye sportssenteret i Costa Teguise har nå blitt inngjerdet, og gravingen er snart i gang. Prosjektet koster 1,2 millioner euro, ca 12 millioner kroner, og skal inneholde en idrettshall, garderober og en kafeteria. Det er også planlagt en park rundt selve bygget.

Det kan bli regn og sterk vind på Lanzarote denne uka!
Fra Los Hervideros sør på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Flere værtjenester på Kanariøyene melder om en uværsfront som nå ligger ute i Atlanterhavet. Denne fronten vil etterhvert komme inn over øyene. Dermed kan det bli kjøligere vær, sterk vind og noe regn etter hvert. Lanzaroteposten vet at bøndene på øyene er henrykt over disse værutsiktene, og vi gleder oss på deres vegne!

Nye medarbeidere i Sjømannskirken på Lanzarote
Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Lanzarote har fått nye medarbeidere i januar. Fra venstre ser vi
vinterassistent Vigdis Bjorå, vertskap/diakonal medarbeider Marianne Johnsen, vinterassistent Solveig Gjulem, vinterprest Jens Petter Johnsen, vinterassistent/organist Kristen Bjorå og vinterassistent Stein Gjulem.

Lanzaroteposten ønsker alle hjertelig velkommen til Lanzarote!

Søk om pass/ fornyelse på Det norske konsulatet i Las Palmas

Trenger du å søke om pass eller fornye ditt gamle pass kan du gjøre det på Gran Canaria i februar/mars. Representanter fra ambassaden i Madrid kommer til konsulatet i Las Palmas 28.februar og 2.mars.
Les mer og bestill time HER.

Vil du se Norge bli europamester i håndball når du er på Lanzarote?

Den norske restauranten Vikinghuset på Avenidaen i Puerto del Carmen viser kampene på tv i følge denne timeplanen. Det kan lønne seg å bestille bord; det kan bli fullt! Bruk restaurantens Facebookside.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast