Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 51, 2019

Cruiseskip på vei fra Tenerife til Lanzarote fikk motorstopp

Det britiske cruiseskipet «Ventura» forlot søndag havnen i Santa Cruz de Tenerife, og la kursen mot Lanzarote. Like etterpå sviktet motorene på cruiseskipet, og skipet ble liggende og drive. Etter hvert kom det to slepebåter som slepte skipet tilbake til Tenerife. Etter å ha blitt reparert returnerte «Ventura» til sin hjemmehavn Southampton i England uten å legge turen innom Lanzarote. Skipet hadde 3 100 passasjerer ombord.

Reiser mellom de forskjellige Kanariøyene økte med 20 prosent

I forhold til samme periode i fjor har reiser mellom øyene så langt i år økt med 20 prosent. Mange som bor på Kanariøyene velger nå å reise til en av de andre øyene på ferie eller helgebesøk. En av grunnene er at regjeringen på Kanariøyene bidrar med subsidier på 75 prosent når innbyggerne kjøper fly-og ferjebilletter.

Flere kriminelle handlinger på Lanzarote
Foto: Unsplash

Det ble registrert 5 383 kriminelle handlinger på Lanzarote i årets ni første måneder. Det er 2,1 prosent flere enn i samme tidsrom i fjor. Det er det kanariske innenriksdepartementet som har offentliggjort disse tallene.
Størst økning var tilfellene av seksuell vold med 52 anmeldte tilfeller, en økning på over 20 prosent fra året før. Ran og innbrudd i private hjem har gått ned med nesten 20 prosent. Også saker med narkotika har blitt redusert på Lanzarote de første ni månedene i år. Nesten 37 prosent av alle anmeldte saker på Lanzarote skjedde i hovedstaden Arrecife.

Svindel med Seguridad Social (trygdeavgifter) avslørt på fire Kanariøyer, inkludert Lanzarote

Siste uke kunne det nasjonale politiet avsløre en gigantisk svindel av trygdeavgifter på fire av Kanariøyene; på Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria og Tenerife. Et beløp på 5,5 millioner euro, 55 millioner kroner er borte, og 34 personer er arrestert for svindelen. De arresterte er arbeidsgivere på blant annet restauranter, hoteller, byggefirmaer og butikker, og har blant annet mottatt penger fra staten ved hjelp av å forfalske arbeidskontrakter.
De arresterte har også tatt penger som arbeidere har innbetalt til arbeidsgiver i den tro at de betalte skatt og sosiale utgifter.

220 kilo med søppel plukket opp fra havna på La Graciosa
Foto: J. Cameron, Unsplash

Siste uke møtte 46 frivillige dykkere opp på havna i landsbyen Caleta de Sebo på naboøya La Graciosa for å plukke søppel fra havbunnen. Etter noen timers dykking ble over 220 kilo med søppel brakt på land. I søppelet fantes 87 kilo plast, 56 kilo glass, 34 kilo metall, og 44 kilo andre udefinerbare gjenstander. Fem fartøyer fra blant annet Fiskeritilsynet og Guardia Civil hjalp til med ryddingen.

Ny sand til strendene i Costa Teguise

Strendene i turiststedet Costa Teguise skal få ny sand på sine strender. Dette skjer i de første ukene av neste år. Spesielt er det den berømte stranda Playa las Cucharas som skal fornyes.

Bare tre ut av ti politibiler i Teguise har tillatelse til å kjøre på veien
Lokalpolitiet. Foto: Policia Local LPA

Bare tre biler ut av ti politibiler i Teguise kommune er hittil godkjent av den spanske EU-kontrollen (ITV) slik at de kan brukes i tjenesten. Det viser seg at de andre sju bilene har store mangler som slitte dekk, dårlige bremser og andre skader. Representanter for lokalpolitiet sier til lokalavisene at økonomien i politiet ikke tillater dyre reparasjoner.  De sier også at de mangler skuddsikre vester til 30 av Teguises 40 politibetjenter, og at nesten ingen av tjenestemennene har noe så nødvendig som lommelykter.

Gatene i Uga og Yaiza får ny asfalt

14 gater i landsbyene Uga og Yaiza sør for Puerto del Carmen skal få nytt veidekke neste år. Kostnadene er satt til 1,3 millioner euro.

Terminal 2 på flyplassen skal pusses opp neste år

Oppussingen av Terminal 2 på Cesar Manrique flyplass på Lanzarote skal starte i 2020. Terminal 2 er den delen av flyplassen hvor lokalflyene mellom øyene kommer inn og tar av. I øyeblikket er det fem bygge-selskaper som kjemper om å få anbudet på arbeidet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast